Stag 4 plus se resetuje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • canibal86
    CBC Veteran
    • 07.03.2010
    • 155
    • Sid

Stag 4 plus se resetuje

Poz svima danas posle duzeg vremena kako sam narikto mapu sam prikljucio kabal za dijagnostiku i cim sam usao u program izbacio mi je upozorenje da je kontroler se resetovo 9 puta i pri tom mapa vise nije kakva je bila kako sam namestio razisla se sta moze biti uzrok tome?
    Pri tome da napomenem da kada sam ponovo ocitao mapu novu doso kuci ugasio auto i ponovo usao u podesavanja opet je izbacio da se resetovo i pri tom obrisao plinsku mapu ostala je samo benzinska.
    Last edited by canibal86; 05.01.2015, 19:37.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

izgubio napajanje računara (pad napona (loš akumulator), klema na akumulatoru, loš kontakt na kablovima)
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• canibal86
      CBC Veteran
      • 07.03.2010
      • 155
      • Sid

Znaci u pitanju je samo pad napona,instalacija od plinskog ecu spojena direktno na pozitivnu i negativnu klemu da li je to oke?

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

to je u redu,ali prekontroliši stanje akumulatora,kao što je Milan već pomenuo,zatim eventualnu oksidaciju na klemama i i oksidaciju na masi između minusa akumulatora i šasije i između šsaije i motora.

Comment

• bmiillan
          CBC Senator XXL
          • 18.04.2005
          • 393
          • beograd
          • clk 200k

može da se desi da pri verglanju (pogodtovo na temp ispod nule), napon akumulatora toliko padne, da gasni uredjaj izgubi podatke
          (bez obzira što auto upali). uvek sačuvaj podešavanja u fajl pa možeš posle da ih vratiš.

ipak je potrebno rešiti uzrok jer se nikada ne zna kada će zbog učestalog resetovanja i pada napona gasni računar "da baci kašiku"
          nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

• milosnis1984
            CBC Član
            • 20.07.2013
            • 47
            • Niš
            • Peugeot 308

Stag 4 je onda nepouzdan kompjuter.
            Devet godina sam vozio VW Polo sa Koltec-ovim sistemom, xx puta mi je riknjavao akumulator, padao napon i nikada nije zabagovao kompjuter.
            Da li ima na našem tržištu sistem koji je otporan na pad napona ?

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

pa sad,koliko para,toliko i muzike.Taj Koltec koji si imao,košta jedno 5x više,pa samim tim u Srbiji za njega nema mušterija.A ima tu još jedna stvar,šta kažeš na činjenicu kad vrisne motorni ECU,zbog pada napona ??? a isti košta 1000eu,dali je onda u pitanju kvalitet,ili pad napona???
              Pad napona,jednostavno,ubija elektronske komponente,isto kao i porast napona.Nemogu se prelaziti crvene linije i očekivati da uvek sve bude u redu.

Comment

• canibal86
                CBC Veteran
                • 07.03.2010
                • 155
                • Sid

Meni kod toga svega najvise smeta sto gubi podesavanja cudno je da nema stalnu memoriju koja ne zavisi od napajanja.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by milosnis1984 View Post
                  Stag 4 je onda nepouzdan kompjuter.
                  Devet godina sam vozio VW Polo sa Koltec-ovim sistemom, xx puta mi je riknjavao akumulator, padao napon i nikada nije zabagovao kompjuter.
                  Da li ima na našem tržištu sistem koji je otporan na pad napona ?

Za taj Koltec nisi imao čime da čitaš parametre pa ne znaš šta je tamo pisalo i da li je pisalo.
                  Današnji Stag je devetsto26 u glavu za taj Koltec. Današnji Koltec je bolji od današnjeg staga ali ovaj poslednji to nagradjuje mnogovišestruko manjom cenom tako da je upitna opravdanost stavljati Kolteca i to veoma upitna.

Što se tiče poslednje rečenice, to elementarno nepoznavanje kako funkcioniše neka električno-elektronska sprava....

Uzmi aparat za varenje ili televizor i teraj ga na 180 volti da vidiš kako lepo vare oba.. Isto važi za bilo šta na struju. Ne shvatam zašto onda ne bi sve radilo na 6 volti, čemu 12...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by canibal86 View Post
                    Meni kod toga svega najvise smeta sto gubi podesavanja cudno je da nema stalnu memoriju koja ne zavisi od napajanja.
                    Ko kaže da gubi podešavanje? Te crte koje više ne vidiš nisu podešavanje nego rezultat podešavnja koji će se opet napraviti. Ako želiš da ostanu betonirane stavi da su zaključane ali onda nema svrhe da ih gledaš.
                    Crte se nisu razišle zbog nestanka struje nego zato što nije dobro podešeno a to se vidi nakon par dana.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                      CBC Veteran
                      • 07.03.2010
                      • 155
                      • Sid

Ne kaze ja na crte sto su se razisle nego sto je nestala plinska mapa skroz samo benzinska ostala.

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Originally posted by canibal86 View Post
                        Ne kaze ja na crte sto su se razisle nego sto je nestala plinska mapa skroz samo benzinska ostala.
                        čekaj bre malo,totalno se ne razumemo.To što je nestalo,koje je boje ??? plavo,zeleno,narandžasto,...???

Originally posted by Dora View Post
                        Uzmi aparat za varenje ili televizor i teraj ga na 180 volti da vidiš kako lepo vare oba...

a ja davao tolike pare za aparat za varejnje
                        Last edited by speedplus; 09.01.2015, 13:24.

Comment

• canibal86
                          CBC Veteran
                          • 07.03.2010
                          • 155
                          • Sid

Nestala je krivulja zelena auto je i dalje radio na gas al nje nigde i nije hteo da ocrta je ponovo u voznji morao sam da ponovo pustim adaptaciju i vozim na benzin pa plin.Uradio sam i updejt na verziju 10 bila je 7

Comment

• speedplus
                            RIP Bio nam je drug!
                            • 15.01.2007
                            • 2419
                            • LAZAREVAC

tebi se je izbrisao rezultat,benzinskog ubrizgavanja,kad motor radi na gas,to jest u narodu,popularno nazvana plinska mapa,ali mapa ubrizgavanja,koju si zadao(ona narandžasta) je ostala ista,pa samim tim,ništa se nije promenilo

Comment

• canibal86
                              CBC Veteran
                              • 07.03.2010
                              • 155
                              • Sid

U pravu si narandzasta je ostala ista,sad par dana nisam proveravo da li se resetovao pa cu danas pogledati inace akumulator je dobar kad zavergla pri palenju napo ne pada ispod 11.20v

Comment

Working...
                              X