Lovato Fast problem sa isparivacem ili diznama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • golub 83
    CBC Početnik
    • 18.02.2015
    • 3
    • Kikinda
    • Corsa c

Lovato Fast problem sa isparivacem ili diznama

Pozdrav svima,nov sam na forumu citam vec danima i vidim da ovde postoje ljudi koji se razumeju oko sekvent sistema. Elem,u autu imam ugradjen Lovato Fast , auto je kod mene od 2011, presao je 150kkm i odlicno radio na plinu do pre par meseci, poceo je odjednom da ispusta gas na sisicu na isparivacu ali samo pri prebacivanju sa benzina na gas, i vozio sam ga i tako jer sam bio na terenu i nisam imao kome da se obratim , e onda vise nije mogao da radi na plinu uopste,cim prebaci pocne da mi gusi auto,pocne da pisti prekidac i vrati ga na benzin i auto na benzinu lose radi dok ga ne ugasim i upalim,vozio sam samo na benzinu mesec dana dok nisam dosao kuci,drugar mi preporuci neki ovlasceni servis u Ki za plin i odem ja tamo,kaze majstor treba da se menjaju membrane,poruci ih on odmah i kaze dodji tad i tad,odem ja kad nisu to te memrane, tada se ispostavi da ja imam rgj090 lovato isparivac za koji ne postoji mogucnost da se remontuje,pa mi majstor predlozi neki svoj polovan landirenzo isparivac,ugradi ga i auto isti problem ima,kaze e osim sto ti je isparivac otisao otisle su ti i dizne,dizne su Matrix, sta da radimo kaze on stavicu ti neke druge ali nisu matrix vec Valtek (valjda ne znam,zelene boje su),e tu je potrebno neko podesavanje jer nisu iste Omaze i nemaju iste dzekove to ce on da sredi sve,da dodjem za par dana. Pitam ja hoce li auto raditi isto sa njima kaze nema problema i bolje ce biti. Stavi on te dizne nisu nove vec polovne(naravno podesi te mape i sta vec ima),krenem kuci auto super ide vuce bolje nego na starim,ne osetis razliku benzin plin,osim sto se gasio na semaforima,kao da je mali ler spadne mi ispod 500 obrtaja,ali rekoh podesice on to sutra. Sutra ujutru,auto nikako da upalim,muci se kad je upalio,kao da radi na 2 klipa, ja dodam gas na leru on se ugasi,trokira jednostavno,kao da se sistem napunio gasom i benzinom,( da napomenem da pali na benzi,i radi na njemu ono 40 stepeni i 2500 obrtaja,tada prebacuje),prebacim ja na prekidacu na benzin i vozio tako jedno 10 km i auto dosao u normalu. Rece mi jedan momak na drugom forumu da mi ne valja isparivac jer smo izvodili neki test sa vakum crevom koje ide u usis, i tako ja odem do majstora i kazem ne valja,on uzme neku spravicu za nabijanje pritiska i nakaci na to crevo iz u**** sto ide u isparivac i kao ako ispusti pritisak onda ne valjaju membrane , pritisak je ispustio za 15 sekundi . Tu on skine isparivac i zameni membrane( stvarno su se skoro pa raspale),kao sad ce raditi ok, upalim ja opet kao onaj dan ta prva voznja na plinu je ok, ali vec posle par stajanja ne radi auto dobro ni na plinu ni na benzinu. Sada ga vozim na benzinu i auto je mina,pali uvek iz prve lepo radi,ne stuca,jednom reci odlicno radi kada je samo na benzinu... Cim se vozi malo na gasu pobrljavi auto potpuno. Zvao sam majstora sada je u frci nekoj pa da ga nazovem za par dana da zakazemo opet , medjutim majstor se ne posveti poslu dovoljno. Moguce da je samo neka sitnica a on ni ne razmislja o tome,a previse novca sam platio sve ovo da bi sada otisao negde drugo. Ispao sam kreten sto sam dozvolio da mi sece moje dizne a njegov isparivac nije dobar bio. No nema veze ni to ali samo da mi resi problem. E sada mene zanima da li je moguce da je isparivac fabricki fals, da li ga ja nekako mogu ispitati pre odlaska pa da mu kazem skidaj ovo sranje i stavi novi isparivac ? Moje stare Matrix dizne sam otvorio i ocistio alkoholom,do duse i nisu bile toliko prljave,vrlo je moguce da su bile ispravne ... Koliko bi me izasla ugradnja prednjice nekog prosecnog sekventa na vec ova moja postojeca creva i ovo sto se moze iskoristiti? prosle godine sam radio reatest...
  • golub 83
    CBC Početnik
    • 18.02.2015
    • 3
    • Kikinda
    • Corsa c

Znaci bas niko nema ideju oko mog problema? Malo sam istrazivao,i saznao da je moguc problem Lovato emulator,e sad me zanima kako se on ispituje? ja sam proverio dzekove na koje je vezan i otvarao sam ga ploca izgleda kao nova znaci ne vidi se da je neki deo goreo i pregoreo, koliko sam uspeo da saznam njegova svrha je da simulira rad benzinskih dizni,i negde sam procitao da su ljudi zbog njega imali slicne probleme kao i ja da posle rada na plinu lose radi na benzin, jedan preiod dok se ne uspostavi opet normalan rad...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Svim pada ideja jer je pisano mnogo puta da ako radi samo na benzin dobro a ako se vozi i na plin a posle ima problem na benzin, na valja plin..

Sad što s tiče samog uredjaja to je Lovato kao što sam ja babaroga a nisam. Imaš neki frankeštajn.
      Svaki uredjaj je prost kao tepsija. Dok ne odeš do boljeg majstora može samo da se pogadja šta ima..
      Meni se javlja da su te dizne van mere i da nije podešeno kako treba.

Da si pitao pre ja bih ti rekao da to popraviš ljudski ali bi to koštal okao ugradnja svega novog. Koliko košta ugradnja prednjeg dela moraš pitati konkretno nekog majstora.

TO što se raspituješ po forumima pa čuješ razne savete na kraju će se završiti da proveriš pritisak u levoj gumi, to je otprilke savet kao ovaj da dangubiš sa emulatorom.
      Imaš dobrog majstora za gas u Kikindi.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

Ima Doro i bolji,ovaj je 'ovlasceni' za sve od plina do dizela,na jednom seminaru se tako isopao,da sam rekao da nisam vise iz Kikinde,stanuje u Nemanjinoj ulici i inicijali su mu m.l. sve znam,k'o mator...

Comment

• golub 83
          CBC Početnik
          • 18.02.2015
          • 3
          • Kikinda
          • Corsa c

Pa Gorky gde si bio pre par meseci da mi to kazes bas na tog sam naleteo posto si iz Ki i ocigledno se bavis sa plinom daj da sredimo ovaj moj leteci tanjir

Comment

Working...
          X