Pomoc, Zavoli Alisei N 5-6-8cyl firmware

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 86Markom
    CBC Početnik
    • 26.09.2010
    • 7
    • Beograd
    • volvo 850 t5

Pomoc, Zavoli Alisei N 5-6-8cyl firmware

Postovani clanovi foruma, molio bih za pomoc u vezi plina
    automobil je Volvo 850 t5 2.0T
    gas je Zavoli komplet, dizne su 3oma PAN
    kompjuter je Alisei N tj AEB2568d
    Kako mi auto radi na benzin perfektno i ne pali lampicu lambde, a na plin pali, pokusao sam sam da na duzem putovanju sredim mapu,
    posto u Beogradu nisam nasao servis zainteresovan za to (Ranko iz Zemuna gde je ugradjen gas vise ne radi), a do Futoga i Stanisica mi je potrebno dosta vremena.
    Povezao sam lepo ECU plina sa laptopom putem Uart TTL USB kabla i sve parametre lepo pratio. Pre podesavanja mape sam poslusao fabricko uputstvo i pokusao da updateujem Firmware na novu verziju. Tom prilikom, auto je bio ukljucen (kasnije sam nasao u nekom uputstvu, ne Zavolijevo, da auto obavezno mora biti ugasen). U jednom trenutku je laptop izbacio plavi ekran i out of memory i resetovao se.
    Sada mi je plin mrtav, desava se da mi prvo izbacuje gresku p08 tj BAD_ERASE pa posle nekoliko pokusaja i skidanja +12 izbacuje p07, tj BAD_PREPARATION
    Pretpostavljam da deo firmwarea upisao, pa je tu zaglavio ni tamo i ni vamo.
    Skinuo sam ECU i slikao unutrasnjost, slike mogu okaciti ukoliko je potrebno.
    Molio bih za pomoc kako da ponovo ucitam firmware.
    Hvala unapred
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Pre svega,trebalo bi malo predstavljanja,po pravilima foruma.Inače,teško će se to uklaviriti,što se tiče tvog problema,ali postoji jedan način,pa ako uspe,dobro je.

Comment

Working...
    X