Pomoc-Lovato sekvent Laguna 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jova.m
    CBC Početnik
    • 23.02.2015
    • 3
    • Backa Palanka
    • Reno Laguna 2

Pomoc-Lovato sekvent Laguna 2

Drugari imam cudan problemcic. U Lagunu sam ugradio lovato sekvent pre dve i po god. Sve je radilo ok ali pre mesec dana javio mi se problem sa prvim jutarnjim prebacivanjem. Auto upalim normalno na benzin i kada dostigne temp. za prebacivanje na plin,ako ga prebacim na leru ugasi se a ako u voznji malo zatrza. Svako sledece prebacivanje bude sasvim normalno,lepo radi,potrosnja ok (kao i ranije nije se nista promenilo). Neki dan sam uradio servis,zamenjeni filteri i ociscen isparivac. I posle servisa isti problem mi se javlja. Probao sam da vozim samo na benzin,normalno radi. nakon dostignute radne temp. prebacio sam na plin u leru i opet se ugasio. Ima li neko resenje za moj problem?
  • slavko_bgd
    CBC Senator XXL
    • 24.03.2009
    • 771
    • Batajnica
    • Stilo 1.6 16V MW

Na obodu klipa i cilindra se napravi skrama od gasnog kondenzata i zbog toga se klip kada je injektor hladan zalepi u cilindru i injektor ne radi. Zato se motor ili ugasi pri prvom prebacivanju ili se trese nekoliko sekundi. Kad jednom "sastavi" rad na gas nema nikakvih problema dok se motor ne ohladi. Simptom ne zavisi od temperature motora, što ste i sami primetili.

Treba rasklopiti injektore, odvojiti namotaje od sklopa klip-cilindar, sklop potopiti ih na 10-15 minuta u 95%-tni etanol (etil-alkohol), izduvati vazduhom i sklopiti. To je sve.
    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• jova.m
      CBC Početnik
      • 23.02.2015
      • 3
      • Backa Palanka
      • Reno Laguna 2

Hvala Slavko_bgd. U ponedeljak cu da probam i to da odradim pa se javljam sa rezultatom! pozz

Comment

Working...
      X