X sistema koji odabrati

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milosnis1984
    CBC Član
    • 20.07.2013
    • 47
    • Niš
    • Peugeot 308

X sistema koji odabrati

Planiram ugraditi plin u auto pa se informise koji je pravi sistem za Pežo 308 1.6 120ks VTi motor.
    Na trzistu ima sistema od 300e pa do npr. 1000e. U cemu je tolika razlika u ceni? Po cemu je npr. Prins koji kosta 1000e toliko bolji ako jeste pa je skuplji za 700e od nekog drugog. Sta ovaj skuplji "radi" motoru a šta jeftiniji? Sta je bitno kod odabira sistema?
    Sta taj sistem od 300e ne radi dobro pa postoje skuplji sistemi?
    Zamolio bih nekoga ko se stvarno razume i ima vremena da mi odgovori i ucestvuje u diskusiji.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Onaj najjeftiniji,po meni,sigurno neće zadovoljiti motor,pogotovo ne na duže staze.Onaj malo skuplji,opet mora biti usklađen sa specifičnim režimima rada tog motora,to znači da komponente moraju biti kvalitetne i pouzdane onako kako su deklarisane(što nije slučaj kod jeftinih komponenti).Onaj najskuplji je skoro pa uvek dobar,ali treba izvagati,odnos cena-kvalitet.Ponekad se za 10% kvalitetnijeg plaća i 200% skuplje.
    Mislim da sam sa tobom već pričao o tome na PP i savetovao ti, da je najbitnije da nađeš pouzdanog instalatera,a odabir uređaja je njegov problem.

Comment

• milosnis1984
      CBC Član
      • 20.07.2013
      • 47
      • Niš
      • Peugeot 308

Jesi. Jos se raspitujem ko je kakav majstor. A i da nesto naucim da znam da li me vacare ili su posteni.
      Da li je moguce ugraditi sistem a da se nista na sistemu ne dira sem zamene filtera npr . 30 - 40000 km

Comment

• vojislavbb
        CBC Senator XXL
        • 04.05.2009
        • 373
        • Novi sad
        • Forester Turbo

u firminim vozilima imam gas sisteme koji rade vec 250 000km bez intervencije

samo redovn servisi...
        SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
        http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• milosnis1984
          CBC Član
          • 20.07.2013
          • 47
          • Niš
          • Peugeot 308

Originally posted by speedplus View Post
          Onaj najskuplji je skoro pa uvek dobar,ali treba izvagati,odnos cena-kvalitet.Ponekad se za 10% kvalitetnijeg plaća i 200% skuplje.
          Upravo to me interesuje. Našao sam na sajtu www.lpgshop.co.uk cene raznih dizni. Od OMVL REG dizni koje kostaju oko 50€ pa VALTEK oko 100€ pa LPGTECH Dragon BF High Flow oko 145€ pa sve do KEIHIN 4CYL BLUE koje su oko 460€. Da li se tolika razlika zaista isplati ?

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Već sa bio napisao gore "Ponekad se za 10% kvalitetnijeg plaća i 200% skuplje."

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by milosnis1984 View Post
              Jesi. Jos se raspitujem ko je kakav majstor. A i da nesto naucim da znam da li me vacare ili su posteni.
              Da li je moguce ugraditi sistem a da se nista na sistemu ne dira sem zamene filtera npr . 30 - 40000 km
              Vidi, garantncija se ne daje na to,da se nešto neće pokvariti,već ako se pokvari,da će kvar biti otklonjen besplatno.Ne postoji uređaj koji se ne može pokvariti,bio to jeftin ili skup,Turski,Bugarski ili Holandski,svaki može imati problem,ali je kod onog skupljeg manja verovatnoća.

Comment

• milosnis1984
                CBC Član
                • 20.07.2013
                • 47
                • Niš
                • Peugeot 308

Da li je skroz normalno da bude upaljena lampica check engine ili je moguce i bez toga ?

Comment

• slobodank
                  Moderator
                  • 26.11.2007
                  • 1338
                  • Stara Pazova
                  • Fiat Idea 14.16v lpg

Nije normalno...

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

Originally posted by milosnis1984 View Post
                    Da li je skroz normalno da bude upaljena lampica check engine ili je moguce i bez toga ?
                    zavisi od toga,ko je i šta ugradio i koliko drži do sebe i reputacije servisa

Comment

• milosnis1984
                      CBC Član
                      • 20.07.2013
                      • 47
                      • Niš
                      • Peugeot 308

Imam ponudu za BRC sequuent 24 MY.11 sa Blue Type diznama i isparivačem Genius 1200MB i točak bocom za 650€. Da li je to ok?
                      Ugradnja bi bila u BRC-u u Beogradu.

Ovo su mi poslali

Detaljna specifikacija opreme za vozila:

• BRC Sequent 24 MY11 P&D, 4 cilindra do 100kw, proizvođač BRC, po standardu E67R01,R110,R115.
                      • Reduktor Genius, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Krivina za reduktor, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Rail za 4 cilindra, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • 4 komada Gasni Injektori Blue Type, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • 4 komada Gasne Dizne, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Prekidač u kabini sa ćetvorostepenim + rezerva pokazivačem nivoa goriva i u rezrovaru, proizvođač BRC, po standardu E67R01
                      • Senzor temperature i pritiska, proizvođač BRC, po standardu E67R01
                      • Eletkroventil plina sa filterom tečne faze, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Filter plina gasna faza, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Creva za vodu i gas, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Najlonske račve za vodu, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Redukcija za vodu, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Cev za gas 6mm i 8mm, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Mulitvenitl EVROPA, 5 nivoa sigurnosti, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • Pokazivač nivoa goriva na multiventilu EVROPA proizvođač BRC, po standardu E67R01
                      • Spoljno točenje adapter, proizvođač BRC, po standardu E67R01 R110,R115
                      • toroidanli rezervoar, po standardu E67R01
                      • Zvanična garancijska knjižica BRC koja važi u svim zemljama sveta
                      Last edited by milosnis1984; 19.05.2015, 14:29.

Comment

• speedplus
                        RIP Bio nam je drug!
                        • 15.01.2007
                        • 2419
                        • LAZAREVAC

Sve to isto imaš i u Nišu,kod Formula-Auto(Škodin diler).Oni su koliko ja znam BRC-ov zastupnik

Comment

• milosnis1984
                          CBC Član
                          • 20.07.2013
                          • 47
                          • Niš
                          • Peugeot 308

Hvala ti.
                          Lik iz BRCa mi je rekao da imaju servis u Nisu ali je insistirao da ugradim kod njih, posto je kako kaze moj motor VTi specifican za ugradnju. Razumem da je fora da mi on uzme pare a ne lik iz Niša.

Comment

Working...
                          X