LPG - koji i gde za 1.8T?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Audi 80
    CBC Početnik
    • 07.04.2009
    • 8
    • Beograd

LPG - koji i gde za 1.8T?

Pozdrav svima,

resio sa da ugradim LPG na Passat-u B5 1.8T (110kW) 1997 godiste. Imam na Audiu 80 od 2004. godine ugradjen BRC i radi do danas fenomenalno. Bitno je ko ti radi i kakav je uredjaj, pa sam hteo da vidim sa vama vasa iskustva i preporuke s obzirom da se radi o turbo motoru, Cuo sam da postoje varijante AC Stag sa Tomasetom, Landirenzo (Lovato), itd. ima kazu i turskih dizni koje ne valjaju, ... i za par dobrih majstora u BG-u (Pane AG, AC Rasic, ECOTOP auto putu na Dusanovcu, Babic).
    Hvala unapred!
  • WEST 014
    CBC Senator XXL
    • 17.08.2010
    • 862
    • Valjevo
    • Audi A4

Ja licno sam na 1.8t imao stag 200, Zavoli isparivac i neke kilave dizne crvene, auto je isao lose, trzao, svasta sam pokusavao i stanje se malo popravilo ali nije to bilo to. Onda sam otisao kod Babica i decko je promenio dizne, stavio Hana zelene ili plave ne secam se, skratio creva ,prestelovao i auto mi se preporodio, isao kao metak, trosio mnogo manje plina nego ranije i nikada MIL nije upalio. Licno bih 1.8t oterao kod njega, jer sam vec imao jako pozitivna iskustva. Mada i drugi sigurno rade dobro, ja sam pricao recimo par puta sa Dorom i Speed Plus Lazarevac, vidi se da ljudi znaju znanje i da dobrih i strucnih ljudi itekako ima. Tako da ne bi pogresio sigurno. To je neko moje iskustvo, a sto se tice ugradnje, najbolje ce dobar majstor to uklopiti, jer recimo na tom motoru ce raditi odlicno i neki isparivac tipa Tomaseto samo mozda majstor zna u praksi kako se koji pokazao i koliko je trajan. I dizne isto, imaju sad i Barakuda i LPG tech, sve je to slicno, ako dobar majstor kaze da je nesto u praksi se pokazalo kao dobro, treba mu verovati. Zaobidji one koji hoce na brzinu da uzmu pare a nece ni da kazu sta ce da ti stave u auto. Ja sam tako bio obmanut, i jedva sam se kurtalisao bede kod Babica na kraju.

Comment

• macaneli
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2008
      • 327
      • sremska mitrovica - Genova
      • S-max

i moj glas ide za Babica
      ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Audi 80
        CBC Početnik
        • 07.04.2009
        • 8
        • Beograd

@WEST 014
        reci mi kolika je bila potrosnja plina po gradu i van po ugradjivanju kod Babica?
        Danas sam ih zvao, ne javljaju se na dva tel.broja sa sajta.

Citao sam po forumima sve i svasta i sveo mi je se izbor na par majstora. Dvoumim se jos izmedju kombinacije stag,... ili sve da bude Landirenzo, Lovato? Cena je slicna.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Lovato ima isparivač koji je toliko moronski da je neverovatno da ga nije pravio neko sa tri razreda osnovne škole. Softver je za nijansu bolji. Landirenzo ima isti aeboliki softver a dizne su naspram kvaliteta nenonrmalno skupe. Potrošnja plina je posle Babića ili bilo kog drugog krštenog majstora oko 15 posto u odnosu na NORMALNU potrošnju benzina.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• WEST 014
            CBC Senator XXL
            • 17.08.2010
            • 862
            • Valjevo
            • Audi A4

Originally posted by Audi 80 View Post
            @WEST 014
            reci mi kolika je bila potrosnja plina po gradu i van po ugradjivanju kod Babica?

Citao sam po forumima sve i svasta i sveo mi je se izbor na par majstora. Dvoumim se jos izmedju kombinacije stag,... ili sve da bude Landirenzo, Lovato? Cena je slicna.
            Meni je prosek bio 10-12l. Recimo sada vozim 1.8t nema gas, i trosi mi 8-9 litara u proseku. Taj motor moze da trosi i 5,5 l na otvorenom a moze i 20 zavisi kako se vozi. Kod tebe je ta prva serija, od 150 ks, mozda je automatik nisi napisao, nemas varijabilni razvod ventila a kod mene ima itd itd. Pisem to zato sto nije svaki motor i svaki auto isti, i ne vozi svako istim stilom i pod istim uslovima i sa istim plinom, da bih ti ja sad rekao neku vrednost a ti da mislis da ce tvoj isto ili slicno da trosi...Ja znam da bih opet ugradio u taj motor plin bez razmisljanja, ali jednostavno sada toliko malo vozim auto da nema svrhu ni da ga posedujem.. Nema boljeg turbo motora za ugradnju od 1.8t...

Comment

• Audi 80
              CBC Početnik
              • 07.04.2009
              • 8
              • Beograd

Zdravo svima,evo da se javim po ugradnji. Ugradjen je AC Stag 4+, Tomaseto isparivac Apolo AT09 do 140kW i Valtec dizne, uradjen atest. Sve funkcionise bezprekorno. Auto se odlicno ponasa i na benzinu i plinu, nema razlike. Potrosnja plina na autoputu pri 140km/h je od 9-10l sa klimom, 3 putnika i punim gepekom.
              Hvala svima za pomoc.
              Last edited by Audi 80; 18.08.2015, 02:01.

Comment

• PPZ
                CBC Veteran
                • 31.01.2009
                • 167
                • Atina, Grcka

Teško biće da je AT09 za snagu do 140kW.
                Šta više, ne zove se ni Apolo.

Imaš četiri verzije AT09 isparivača i najjači, Artic je za motore do 110kW.
                Kod tebe će pre biti da je Alaska ili Alaska Super.

Comment

• Audi 80
                  CBC Početnik
                  • 07.04.2009
                  • 8
                  • Beograd

Verovatno je Artic od 110kW.

Comment

Working...
                  X