Zamena staro za novo??

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pukyy
    CBC Početnik
    • 22.08.2015
    • 3
    • Barič
    • Citroen Xantia

Zamena staro za novo??

Imam neka pitanja za servisere tng, naime imam xantiju 1.8 sa 66kw i u njoj je plin koji mi ne radi tj trza kad se vozi. Isao sam kod majstora na dijagnostiku isti mi je rekao da mi je jedna dizna neispravna,a da je druga isto u jako losem stanju. Posto meni istice atest mora da se menja boca i ventil, na dijagnostici mi je jos majstor rekao da i isparivac ne daje dovoljan pritisak, verovatno je zreo za remont i on. Kod mene su dizne MED crne sa zelenim kapicama, isparivac je lovatov, ecu plinski je LANDI. U razgovoru sa nekolicinom majstora kako bi mogao da sredim i zamenim dizne, zamene membrane na isparivacu dosta njih mi je reklo da su te MED dizne jako skupe jedan mi je rekao da su dizne po komadu 65-80 eura, ali posto one idu sve 4 to bi bilo oko 300 eura za mene mnogo.
    Pitam jel mogu da se stave neke druge dizne da se sredi postojeci isparivac, dosta njih nece to da radi kazu ako hoces novo dodji ako ne ne moras. Ja sam za varijantu da uradim sve novo samo cevi bakarne da ostanu postojece da se sve zameni sa novim i da nastavim da vozim na plin kao i pre. Citao sam raznorazne teme vezano za sekvent plin i slicno, ima raznih iskustava, ono sto mene zanima je sledece koja kombinacija bi bila najbolja da se ugradi kod mene u auto?
    Preporucuju mi ljudi kod kojih je ugradjen STAG 4, valtek dizne, tomaseto isparivac da su zadovoljni sa time i da nisu imali nikakvih vecih problema sa njima. Moze li to i kod mene u auto da se ugradi, i jel bi cena bila 400 eura ili bi to kostalo malo manje? Ili mozda postoji neka nova bolja varijanta koja bi bila dobra za ugradnju, inace da napomenem da je motor Euro 2 ako i to ima veze sa ugradnjom. Inace prelazim oko 10000 km godisnje, a auto planiram da vozim jos mozda nekih 5 godina, jer sam zadovoljan sa njime jako. Pa svaki savet, sugestija su dobro dosli.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Da ne pišem roman, sve si dobro pitao i objasnio, više ti se isplati staviti sve novo jer će isto da košta popravka. Karabudž sa neodgovarajućim diznama neće raditi isto kao sa originalom a cenom ćeš se opet približiti ugradnjom svega novog plus što ti ostaje isparivač koji je omiljen kod zamene filtera.

Cena ugradnje varira od majstora do majstora a prilikom izbora uredjaja treba se opredeliti za majstora pa tek onda za uredjaj.

Na tom autu će sve raditi ok ako dobro postavi.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Pukyy
      CBC Početnik
      • 22.08.2015
      • 3
      • Barič
      • Citroen Xantia

Hvala na odgovoru i pomoci, znaci dobar majstor i nebi trebalo da bude problema?!

Comment

Working...
      X