valtek dizne, 1 ohm, hod klipa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zeljkoci
    CBC Veteran
    • 12.05.2008
    • 143
    • La
    • Fiat Punto. 1.2

valtek dizne, 1 ohm, hod klipa

Da li može neko da nam objasni na koliko treba da se našteluje hod klipa kod tek repariranih valtekovih dizni od 1 ohm? Pritisak u isparivaču ne bi trebalo dirati, pošto je sve bilo ok do pre neku nedelju, kad smo ustanovili da su mu crkle dizne na oko 50.000km. Posle štelovanja hoda ide kalibracija mape.
    U pitanju je komšijin auto od 81kW i 1600ccm, LR sistem. Imamo komparater.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Pozdrav, Nakon 4 godine i predjenih 50.000km uz povecu buku medovih zelenih dizni imam sledeci problem na mom Hyundai accentu 1.4, 72kW. Pali se check engine lampica P2096 Post Catalytic Fuel Trim Bank 1 System Too Lean kada vozim na gas.Kada vozim na benzin lampica se gasi na 50km, a pali se ponovo voznjom na gas nakon 200km
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zeljkoci
      CBC Veteran
      • 12.05.2008
      • 143
      • La
      • Fiat Punto. 1.2

Hvala Dora.
      Znaci, ako sam dobro razumeo trebalo bi dizne nastelovati\ostaviti na 0.45mm?! Samo sto je u prethodnom postu navedeno da taj hod odgovara za 1400ccm i 74kw, a komsijin auto je ipak jaci i po kubikazi i po snazi.

Pitanje je, da li hod klipa ostaje isti ili se povecava?

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ja sam antiprotivan tim bludnim radnjama sa kombinacijama Valtek dizni i Landi Renza tako da stvarno nemam iskustva i ne radim to. Koga ubedim da zameni prednji deo dobro a koga ne ode kod nekog drugog
        Zato nemam nekog iskustva ali znam da treba probati. Nema pravila koje radi na svakom autu. Da bi probao moraš imati iskustva i čime da meriš pa nas to opet vraća na početak

https.autogas.rs

Comment

• rados
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2011
          • 539
          • G.Milanovac SRBIJA
          • OPEL ASTRA G Z16XE

pisao sam o tome u jednoj temi i menjao sam med dizne valtekom 1om i to je radilo super ,ali skorije sam imao problem da su se dve dizne istopili i crkla dva izlaza na plinskom racunaru [ drajveri ] i vise ga nece Rasa budziti

Comment

• zeljkoci
            CBC Veteran
            • 12.05.2008
            • 143
            • La
            • Fiat Punto. 1.2

Evo da javim da su Valtek dizne 2mm naštelovane sa hodom od 0,55mm, podešena mapa i za sada sve fercera.
            Vremena ubrizgavanja benzina u oba rezima ubrizgavanja (plin i benzin) su približno ista (razlika je oko 10%). Komšija se više ne žali na sitno seckanje na malom gasu koje je imao sa starim injektorima.
            Sta kažete vi iskusni majstori, da li će ovo ovako gurati duži vremenski period i da li su ove postavke ubrizgavanja korektne?

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

10% je granica, popeglajte još malo ako je moguće...

https.autogas.rs

Comment

• hare011
                CBC Član
                • 22.03.2009
                • 84
                • Beograd
                • Hyundai Accent

Samo teraj i ne misli!
                Imam istog frankenstajna pod haubom i evo posle 15000km nemam problema.Hod dizni mi je nakon stelovanja otisaon na 0.5mm.
                Last edited by hare011; 19.11.2015, 04:49.

Comment

• zeljkoci
                  CBC Veteran
                  • 12.05.2008
                  • 143
                  • La
                  • Fiat Punto. 1.2

Kako ti vuče auto i kako si zadovoljan sa potrošnjom posle tih 15000km? Koji motor imaš?

Comment

• hare011
                    CBC Član
                    • 22.03.2009
                    • 84
                    • Beograd
                    • Hyundai Accent

Sve imas u postu koji ti je naveo Dora.Veoma sam zadovoljan sa Valtek diznama.Bolje su nego originalne jer se mogu stelovati u zavisnosti od snage.Meni su originalne bile zelene MED dizne koje su slabe za moj motor,ali ih je serviser ugradio pravdajuci se malom potrosnjom i laksim stelovanjem.Prakticno sa ovim diznama motor moze isporuciti punu snagu, sto sa zelenim nije bio slucaj.

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

Originally posted by hare011 View Post
                      Prakticno sa ovim diznama motor moze isporuciti punu snagu, sto sa zelenim nije bio slucaj.
                      previše je to paušalna ocena,koja nekog može navesti u pogrešnom smeru.Injektori sa zelenim poklopcem,mogu isporučiti dovoljnu količinu gasa,za tvoj motor,što se,između ostalog može videti i iz tvog izlaganja,gde si nam pročitao vrednosti korektora ubrizgavanja benzina.
                      Mnogi se zadovoljavaju budženjem,jer ih to izađe "jeftinije",ali na kraju,to isto budženje,bez poznavanja materije i iskustva,dovede do štete,koju na kraju plati ili onaj koji se upustio u budženje ili idući vlasnik vozila(jadnik, nit kriv,nit dužan).Naravno,svako je vlasnik svog novčanika,pa može s njim baratati,kako mu volja.

Comment

• hare011
                        CBC Član
                        • 22.03.2009
                        • 84
                        • Beograd
                        • Hyundai Accent

Ovako je sve pocelo...
                        Ugradjen mi je LandiRenzo Omegas uredjaj u nov Accent 1.4 16V.Na sajtu ovlašćenog servisa nađem podatak da ugrađene plinske dizne (MED sa zelenom kapom) mogu da isporuče maximum 15kW po cilindru.Pošto moj auto ima 71,3kW (97konja), pitam se dali sam zakinut za 12kW?Hoće li se to odraziti na performanse vozila? Auto jos

Comment

• hare011
                          CBC Član
                          • 22.03.2009
                          • 84
                          • Beograd
                          • Hyundai Accent

Da se ne mucite evo ukratko sve sto se nalazi u tri teme na forumu za isti auto:

1.uredjaj preplacen(placen 1000E)
                          2.na sajtu ovlascenog servisa nadjem informaciju o snazi dizni,krenem da sumljam i otvaram temu na forumu
                          3.Ivan Todorovic dipl.mas.ing, presednik udruzenja profesionalnih autogas servisa Srbije kaze da sam u pravu sto sumljam na ugradjene dizne.
                          4.majstor iz ovlascenog servisa se lazno prestavlja na forumu i kaze da je cuo od drugara kako je to sve ok i da je greska to sto sam procitao na sajtu
                          5.sa sajta skidaju tehnicke specifikacije dizne i uputstva za uredjaj
                          5.od majstora saznajem da auto nije vozeno nakon ugradnje gasa (zaboga ipak je to ovlasceni servis)
                          6.dizna crkava nakon 50000km(slucajnost) i pali se check engine lampica u kolima, a bogami i meni u glavi
                          7.traze mi 75eura za jednu, a ima ih cetiri...
                          7.odlucujem da uzmem stvari u svoje ruke pa kako bude.....informisem se,nalazim softver,pravim hardware,kupujem alat i krecem sa budzenjem
                          8.vozim se i dalje i veoma sam zadovoljan da svakome ko je tehnicki potkovan preporucujem isto.....

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

super...

da me ne shvatis pogresno,ali bode oci

automobil je muskog roda ( TAJ automobil ) pa se kaze : taj auto. a ne TO auto.

ne kaze se sumljam,nego sumnjam. od reci sumnjati.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

4.majstor iz ovlascenog servisa se lazno prestavlja na forumu i kaze da je cuo od drugara kako je to sve ok i da je greska to sto sam procitao na sajtu
                              Ko je taj?

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X