Tako ih bar zovu u Kragujevcu i mnogo šire a ja neznam šta treba da platim jer je kompletan uređaj nov a to što neko nije znao da odredi prave (kako da ih nazovem) elemente nisam ja kriv i da li stvarno mislite da sam toliko dokon da idem od majstora do majstora zato sam i hteo da čujem još neko mišljenje.............
Predstavljanje i pitanje
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by kizokg View Posta ja neznam šta treba da platim jer je kompletan uređaj nov .
Inače i pored dobrih komponenti koje su ti savetovane,moraćeš i majstora da nađeš.U tvom gradu,a i okolini,ne poznajem nikog koga bih mogao preporučiti(što se tiče tvog problema),što ne znači da ih nema.Last edited by speedplus; 26.01.2016, 17:53.
Comment
-
-
Originally posted by kizokg View PostNisam imao namere da se prepucavam n sa kim rekao sam kako kažeš "čoveku" jer neznam kako se zove hvala na pomoći jer sam to i tražio a hteo sam da čujem tvoje mišljenje jerf znam da si izuzetan majstor a ne filozofiranje, a ako misliš da jedan čovek sve zna onda se varaš u svakoj struci postoje razni stručnjaci a samim tim i mišljenja, neznam odakle ti tavi izrazi kenja,papak idr. i ko je kome rekao tako nešto lepo sam rekao čoveku hvala. A ponavljam samo sam hteo mišljenje šta bi vas nekolicina uradili u takvoj situaciji a ne prepucavanja jer sam za to preozbiljan čovek.........................
pozdrav svima i izvinjavam se za ovakva pisanja samo kažem ponovo zanima me mišljenje većine štabi uradili...........................
Od suštine šta sam rekao a dobro si razumeo jer ti nisi papak ti si se zapeo za te dve reči, odakle mi? pa odatle, tak ose ovde u mom selu kaže za tupsona koji da ne kažem šta, a kad kažem onda je kenjaUglavnom imao sam neko prosvetljenje pre dve godine i od onda nema m vremena za takve razgovore..
Ali, da ti udovoljim..
Sarkazam on...
Taj Spedd nema tri čuke sa životom a kamoli sa majstorijom i sve se nalupetao a ovamo kao neki vrsni stručnjak... Tebi u principu treba neki bolji isparivač i neke bolje dizne, kao Hana, Baracuda ili OMVL i naravno neki majstor da to sve odradi da valja...
Sarkazam off..
Sad ozbiljno, niko ovde nije kriv što ti i mnogi kao ti žive u sredinama gde nema majstora za gas ili možda ima ali i ja stvarno lično ne znam koga bih preporučio što ne znači da ih nema nego jednostano ja nemam posla na tu stranu i ne poznam ljude... Sa druge strane ne mogu ni za sebe da garantujem a kamoli za druge.
Ako ćeš da rešiš problem, nećeš ga rešiti preko foruma jer nije moguće a ne zato što neko neće da ti pomogne.
Ako ćeš da rešiš problem, nećeš ga rešiti tako kad ti stvarno dobar stručnjak da savet a ti pitaš ajd i drugi da mi kažu.. Šta si ti? super vizor za gas pa češ znati da proceniš ko (opet) kenja a ko ne?
Ako ćeš da rešiš problem, spremiš pare i malo vremena, odeš do Leskovac ili do tog Speeda koji te je dobro savetovao i rešiš problem, nije to na Aljasci..
Ali... Tvrdnjom da ti motor na benzinu radi kao tambura (izraz naših krajeva) a ne radi mu valvetronik iako je fabrika to montirala na motor onda nema više šta da pričamo jer ti to smatraš skrozok a plin je sa druge planete i en radi na tom istom motoru nego na nekom drugom.
Namrtvo mi je jasno da može da radi bez valvetronika kao i mnogi drugi sa sistemom iste namene koji je crkao ali to nikako ne znači da je to ok.
Za bolju diskusiju trebao bi da dostaviš više podataka, koji je radni pritisak, koji je promer dizni, koliko pada pritisak kad stisneš naglo gas, koja se greška pali kad je majstor ugasi, i još koješta.
Rezimej, trebaju ti bolje dizne mada može i sa Valtekom radi to, treba ti odgovarajući isparivač ako je stavljen Alaska, slab je jer valvetronik motor nema potpritisak. Q-box je moćan uredja ako je pravilno prikopčan ali ako na plazma televizoru gledaš crnobelu sliku onda je džabe plazma...
Mislim da sam bio dovoljno opširan u opisu problema komunikacije i rešenju tvog problema.
Od tih desetinu ili desetine majstora kojisu ti "rešili" problem samo je jedan bio dovoljan da stvarno reši problem. Rešenje problema zahteva trošak od bar 200 evra a to nećeš ili su majstori svesni toga da je to uzaludan pokušaj da ti objasne.
Za kraj samo me onako interesuje, ne moraš da kažeš naravno, koliko si platio ugradnju i ko je ugradjivao.
Comment
-
-
Kako šta kad si hulja i bećar.. a moje pisanje srpskog je skandalozno a engleski kad pričam, veoma me bole ruke
Comment
-
-
Drugovi i drugarice nisam primetio u tome je problem što nema majstora a radio mi ovlašćeni kao, i platio sam verovatno kao i svud ovakav uređaj preko 400€ ali nije to sve još uvek plaćam živcima pa sam samo hteo da cujem savet šta bi trebalo uraditi da se to sredi a vi napraviste roman od toga.A što se tiče valvatronika to je urađeno u Nemačkoj u servisu tako sam ga dpterao i stvatno nemam nikakvih problema sem malo veće potrošnje. Ok. ljudi hvala dovoljno sam čuo jedan od majstora mi je ponudio rešenje ma prodaj breauto pa kupi drugi, nešto ću već da uradim.......
Comment
-
-
Ovlašćeni kao... Samo još mala deca veruju u deda mraza a starija deca veruju da postoje ovlašćeni ugradjivači gasa. Ko ih je ovlastio?
Nebitno, nije me mrzelo da stavim an pair, za tvoj auto, qbox, jači isparivač i barakuda dizne sa ostatkom šta treba (oca ventil, crevca) košta 330 do 340 evra. Sa termo plastikom neki evro više. Sad ako neko uradi taj auto ili bilo koji drugi za 70 evra ... takav je i rezultat. Naravno nije 70 evra, vlasnici vozila zaboravljaju jednu veoma bitnu stvar, nema majstora koji radi za džabe, postoji samo privid da je jeftino, majstor uvek uzme svoj deo a za materijal šta ostane...
Naravno pričam o smrdibubama od majstora koje postoje u svakom zanatu a u politici najviše.
Kod pravih majstora se lepo kaže to košta toliko i ne stidi se da kaže.
Na forumu postoji tema o dobrim i lošim servisima, nema loših, vlasnici se stide da kažu prevario me je taj i taj a onda i dalje "ovlašćeni" deru i z******ju ljude...
Zato sam pitao ko je ugradjivao, nije problem da se zna ali i da se ne zna. Problem je što će i drugi naići na minu.
Comment
-
-
Ne, prvo ide vešanje a onda mu sudimo...
Comment
-
-
Ja stvarno neznam šta ima veze što ih poznaješ, ako je već tako reci mi ko je najbolji majstor ako ga ima(mislim ukg) ali sumnjam jer većina radi mehanički bez znaja i potkovanosti i vade se na to pa jebiga dobro je šta hoćeš itd. itd..... a neznam šta je čudno pa ovlašćen je od strane Union Karića da ugrađuju i servisiraju njihove uređaje..........
Comment
-
-
U toj recenici je bilo vazno ono ALI sa tacke. Pazi ovako, bez obzira sto ih poznajem, u Kg-u ne postoji majstor kome bi odvezao auto da mi uradi sekvent plin. Razloge cu navesti ako insistirate.
Na mom autu sam uradio venturi i morao zbog uputa za atest da idem kod majstora. Majstor mi je postavio sve, dao papire, otisao sam kuci, skoro sve prepravio (promenio mesto isparivacu, izbacio kilometre creva, sto za vodu, sto za plin itd.), a zatim otisao na Masinski i uradio atest. Taj majstor mi je takodje prijatelj.
P.S. Union Karic ne proizvodi uredjaje, da bi nekoga ovlastio za ugradnju i mislim da nije ni ovlastio, vec se sami majstori nalupavaju, jer tako izgledaju ozbiljnije.Long Live CBC!!!
Comment
-
-
Bane grešiš Karići ne proizvode uređaje ali su generalni uvoznik i serviser za AC za Srbiju tako da oni imaju eksluzivno pravo da ovlaste servisere koji će u njihovo ime ugrađivati i servisirati te iste. Zvao sam i njih ali se jedan stručnjak njihov prepucavao samnom tri dana i ubeđivao me kako svi serviseri koje su oni ovlastili su stručni i opremljeni na vrhunskom nivou i da oni odgovaraju za to. A ja sam mu tražio spisak za KG "ovlašćenih" i nikada ga nisam dobio a rekao mi je da ih ima tri. Ja znam koji su i kada sam mu rekao da u dva od ta tri garaže su im takve da kada uđeš sa većim autom zadnji deo je napolju ne može da stane, a da ne pričam za opremu i stručnost. Tako da možete da uđete na njihov sajt i vidite spisak ovlašćenih za Srbiju. I sve vreme ja o tome pričam i pokušavam dda dođem do informacija od koristi da pokušam negde ako moram da odem da znam šta me čeka da ne doživim isto. A što se tiče otići na stranu nije problem ali prevaliti 100 i više kilometara u jednom pravcu i to je rizik jer jepitanje a li može baš iz prvog da se sve našteluje i podesi tako da ako nešto fali šta onda. To su neki problemi koje imamo ali šta da se radi zato malo više razumevanja Vas koji imate izbora ili znate dosta o ovoj temi.................................
Comment
-
-
mozes li u jednoj jednostavnoj recenici da objasnis sta jos zelis od clanova foruma?You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Ne neću otovoriti temu ali pošto je ovo stiglo preko kontakt "dugmeta" ostaviću ovde da stoji za kasnije ako ljudi budu hteli da se zabavljaju.
Danas je stvarno neko poslednje vreme pošto ovoga ima sve više. Dodje čovek, pita, dobije odgovor i na***** nas jer nije dobio odgovor koji je očekivao...
Nagore neobožavam ljude koji znaju unapred odgovor a pitaju i kad ne dobiju baš takav odgovor onda su svi krivi samo je on prav...
Ne mogu da verujem koja drskost i bezobrazluk omeni ko je da je pita da li mogu u jednoj rečenici da pitam šta hoću, pa pitao sam ali ti izgleda da si se probudio iz zimskog sna pa zar ne vidiš da pojedini neozbiljni likovi prave cirkus od foruma, misle da sve znaju pa zar je loše što sam hteo da čujem još nekoliko mišljenja. To je normalno i za to postoje ovakvi forumi. Pojedini lupaju gluposti i ********ju i zbog toga ne može da se dođe do pravog rešenja.Stvarno neznam odaklevam pravo da zatvarate nečiju temu jesam li ja nekog na silu terao da odgovara nisam, a vi se ponašate kao ovi majstori što neznaju ništa pa ajde može vam se. Neka vam služi na čast ali naučite se malo kako treba raditi i pogledajte malo i strane forume. Ipak sam naučio nešto da neznalice i drski ljudi pokušavaju da nekom prodaju pamet............................................. .................................................. ........................................
Code:To kontakt dugme služi da nekom pomogne oko zaboravljene šifre, pitanja za reklamu i sl... Na forumu ima ceo forum koji se zove a tome i služi "primedbe i sugestije" pa je tamo mesto ovakvom dopisivanju. Drugo otkud sad reč ********ju? ah da to nije isto kao kenjaju.. Ali pošto si već pitao udostojiću te odgovora ali ne bih dalje vodio prepisku... Odakle nam pravo, nisam ja ali podržavam... Pravo mi daje plaćanje servera, kupovina softvera za forum, održavanje servera i foruma i jedno najmanje 10.000 korisnih odgovora za pomoć ljudima.
Comment
-
Comment