Peugeot 307 problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • korisnik
    CBC Početnik
    • 21.03.2016
    • 4
    • Ub
    • Peugeot

Peugeot 307 problem

Na Peugeot/u 307 2.0 16v 2001 god.imam ugradjen STAG 300 isa2 u kombinaciji sa Zavoli zeta reduktorom.
    Autogas je ugradio prethodni vlasnik u nekom "ovlašćenom" servisu za Peugeot u Beogradu
    Automobil je kod mene neke 4 godine i za ovo vreme sam,skoro sve na gas,prešao nekih 200K kilometara.
    Poblem je počeo da se javlja skoro u vidu vraćanja sa gasa na benzin na sve manjem i manjem gasu dok je pre par godina išao u sve obrtaje (y)
    Imam kabal za povezivanje ovog STAGa na AC Synchro ali nemam nikakvu mapu da probam...Auto na benzin radi savršeno ali autokalibraciju za plin neće da prodje.Prijavljuje nizak pritisak na reduktoru takodje očitavanje rpm je neregularno.Na primer,nekih 700rpm očitava kao 1.4K....
    Inače,da pomenem,prilično dugo se bavim elektronikom ali ova oblast mi je tu i tamo nepoznata i jako ću vam svima biti zahvalan ako mi pomognete da ovaj problem rešim a nešto o ovoj temi i naučim.
    Unapred hvala svima.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

200kkm je velika kilometraža,odnosno prešao je taman toliko da su gasne komponente trebale da budu najmanje 2x komplet remontovane ili zamenjene(reduktor i injektori).Inače, konkretno, zapušio je reduktor(isparivač), a savet je, zameni ga novim,ili ako imaš vremena i strpljenja,možeš i remontovati, ali to ponekad zna biti i neuspešno.

Comment

• korisnik
      CBC Početnik
      • 21.03.2016
      • 4
      • Ub
      • Peugeot

Ranije sam to već radio dok sam imao auto sa prostim sukcionim sistemom Hvala.Sutra ću rešiti šta ću da radim pa ću javiti.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Zavoli isparivač je specifičan za remont, nije samo zameni membrane, operi i radiće... Ili daj nekom ko zna ili ga baci i stavi nov...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• korisnik
          CBC Početnik
          • 21.03.2016
          • 4
          • Ub
          • Peugeot

Promenio sam membrane,sad opet ide super samo mi na 3000rpm vrati na benzin...Ne znam gde je problem ali mi i interfejs očitava skoro duplo veće obrtaje od realnih?

Comment

• korisnik
            CBC Početnik
            • 21.03.2016
            • 4
            • Ub
            • Peugeot

Bilo je potrebno podesiti očitavanje obrtaja jer naponsko podešavanje nije išlo a samim tim ni autokalibracija jer u jednom koraku prijavi "prevelik ler gas".Mene je konkretno mučila 3 dizna na benzinu zbog koje takodje autokalibracija nije htela da prodje.Diznu sam sredio,kalibracija prošla,auto ide kao nevreme
            E sad se pitam da li i kako pokrenuti ISA 2 protokol za podešavanje?Čitao sam da "ume" prilično prilagoditi sistem motoru.Pošto imam STAG 300 ISA 2 pomislio sam da možda pokušam i to uraditi ali ne znam kako Svaka pomoć dobrodošla

Comment

• Edvard
              CBC Početnik
              • 24.03.2020
              • 2
              • Kostolac
              • Peugeot

307 2.0 103kw velika potrosnja

Stavio sam plin pre nekih 7000km i trosio je izmedju 10 i 12 litara. Onda sam video da je napa mnogo visoka i da su dizne na 1.6,a trebale bi na 2.5. Odradim sve to i sada trosi 15 16 litara po lokalu. Uradjena je auto kalibracija mape se poklapaju, auto radi super vuce dobro, ali potrosnja 1200dinara 100km

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ako se mape poklapaju nema šta pametno da se doradi... Iskontroliši benzinsko vreme ubrizgavanja da li je isto i kad radi na plin.

https.autogas.rs

Comment

• Edvard
                  CBC Početnik
                  • 24.03.2020
                  • 2
                  • Kostolac
                  • Peugeot

Originally posted by Dora View Post
                  Ako se mape poklapaju nema šta pametno da se doradi... Iskontroliši benzinsko vreme ubrizgavanja da li je isto i kad radi na plin.
                  Mislis da ne vracam manje dizne i da ne dizem mapu na 1.9?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Da, to mislim.

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                      CBC Veteran
                      • 07.03.2010
                      • 155
                      • Sid

Za taj auto po kalkulatoru dizne bi trebalo da su na 2.2mm razbusene ako je namesten pritisak na isparivacu 1 bar i ako se koristi Valtek 3 ohm.Sto se tice hoda dizni to ne znam neko iskusniji ce me ispraviti ako ovo nije tacno sto kalkulator kaze.

Comment

Working...
                      X