MAP senzor, pomoc !

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • eki86
    CBC Član
    • 15.11.2005
    • 82
    • Bor

MAP senzor, pomoc !

Kaze majstor da je crkao map senzor, tj. da ne daje podatke kad prikljuci na dijagnostiku. Desava se da auto prebacuje na benzin iako ima plin, nece da prebaci na plin, ponasa se kao da nema plina. Uredjaj je fobos-stefaneli. Map senzor je neki Fujikura, koji stoji iza injektora, to mi je on rekao. On ga nema na stanju, pa me interesuje da li ima mozda neko od vas ili bar zna gde mogu da nadjem ili bar kako drugacije da resim problem [emoji6]

Znaci potreban Fujikura Map senzor, da skratim [emoji3]
  • tamburski
    CBC Senator
    • 27.09.2007
    • 210
    • PANCEVO

A na nama je da pogledamo u pasulj pa da vidimo da li se radi o indos viljuskaru ili o nekom novom mercedesu sa fijakura map senzorom sa kojim se srecemo skoro svaki dan
    a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• eki86
      CBC Član
      • 15.11.2005
      • 82
      • Bor

Polako bez ljutnje ... Auto je Renault Clio 1.4 16v, 2001 god, ugradjen sekvent Fobos, isparivac Stefaneli. Ako treba jos neki podatak, tu sam, samo da resim to.

Comment

• rados
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2011
        • 539
        • G.Milanovac SRBIJA
        • OPEL ASTRA G Z16XE

slikaj taj senzor i postavi ovde,sa koliko je zica dzek

Comment

• eki86
          CBC Član
          • 15.11.2005
          • 82
          • Bor

Pokusacu sutra da slikam, a do tada, evo sta sam nasao ...

Po ovome, trebalo bi da je sa tri zice.

Comment

• Milenko
            CBC Član
            • 11.11.2008
            • 75
            • Beograd
            • Reno Megan 3 1,5 dci

Map senzor meri pritisak usisne grane.To je standardni deo motora i nema veze sa nadogradnjom plina.I ako se ugrađuje plin MAP senzor ostaje unutra.
            Pravi MAP senzor izgleda ovako :https://www.rexbo.de/vdo/saugrohrdru...02747&at=10367

Ovo što si stavio nema veze sa MAP senzorom.Možda tvoj mehaničar još neki drugi deo zove MAP senzor.

Comment

• eki86
              CBC Član
              • 15.11.2005
              • 82
              • Bor

Znam ja sve to, ali majstor mi je rekao da ne radi MAP senzor bas za merenje pritiska plina ili tako nesto, ali znam sigurno da je rekao map senzor za plin, cak smo zajedno gledali neke opcije gde moze da se izabere map senzor motorola, taj fujikura i jos neki ... A kod mene je Fujikura. Takodje mi rekao da je to i kombinovani senzor koji stoji posle dizni. Slikacu sutra, pa postavljam sliku.

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

Originally posted by Milenko View Post
                Map senzor meri pritisak usisne grane.To je standardni deo motora i nema veze sa nadogradnjom plina.I ako se ugrađuje plin MAP senzor ostaje unutra.
                Pravi MAP senzor izgleda ovako :https://www.rexbo.de/vdo/saugrohrdru...02747&at=10367

Ovo što si stavio nema veze sa MAP senzorom.Možda tvoj mehaničar još neki drugi deo zove MAP senzor.
                Nije zabranjeno da plinski uređaj u svom sadržaju poseduje i MAP senzor,čak štoviše, većina sekvencijalnih uređaja imaju i senzor pritiska usisnog kolektora(MAP) i senzor pritiska gasa(Takođe MAP).Nekad su oni integrisani u zajedničkom kućištu a nekad odvojeno, a postoje i uređaji koji ne koriste MAP za merenje pritiska u usisnom kolektoru.
                Last edited by speedplus; 31.03.2016, 12:15.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ako bi da baš cepamo dlaku.. MAP senzor meri POTPRITISAK sem kad ima turbinu i kad ona napravi pritisak.
                  Ako onda opet pocepamo dlaku na 4 utvrdićemo da postoji više izvedbi map senzora koji su manje više svi različiti od auta do auta a ako cepamo na 8 onda dolazimo do toga da i gasni uredjaj ima map senzor...

E to je ono što devojci sreću kvari i šta čovek pita.. Zato ko baš nije vešt neka se uzdrži pomaganja.

Ja nemam pojma kako izgleda Fobos map senzor ali ako bih video sliku, 99% bi utvrdio da ga imam nekog polovnog..

Moj savet bi ipak bio da se baci to da ne kažem šta napolje i stavi nešto normalno i novo, to danas nije skupo...
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• eki86
                    CBC Član
                    • 15.11.2005
                    • 82
                    • Bor

A sta bi sve trebao da menjam kad bih se resio na taj potez?

Comment

• speedplus
                      RIP Bio nam je drug!
                      • 15.01.2007
                      • 2419
                      • LAZAREVAC

najispravnije je bi bilo, ovako iz daljine, kompletan sadržaj gasnog uređaja ispod haube i prekidač. Možda i ne mora, ali, treba biti pored auta da bi se mogla napraviti procena. Inače taj Fobos je puno puta zadao glavobolju.

Comment

• eki86
                        CBC Član
                        • 15.11.2005
                        • 82
                        • Bor

Ovo je najbolje sto sam uspeo da slikam ... Mnogo je zbijeno, ko zna kakav je motor 1.4 16v u clia, zna o cemu pricam

Comment

• eki86
                          CBC Član
                          • 15.11.2005
                          • 82
                          • Bor

Bar mi je majstor rekao, da je to to, osim ako ga nisam dobro razumeo. Na trecoj slici se najbolje vidi.

Comment

• eki86
                            CBC Član
                            • 15.11.2005
                            • 82
                            • Bor

Po mojoj proceni, izgleda da je to ovaj

Comment

• eki86
                              CBC Član
                              • 15.11.2005
                              • 82