Voznja od ugradnje do atesta?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa198
    CBC Član
    • 13.01.2016
    • 29
    • Beograd
    • audi a2

Voznja od ugradnje do atesta?

Zanima me nakon ugradnje plina do atesta, npr ako se par dana vozi auto mogu li se snositi neke posledice ako me zaustavi policija, ranije je bilo da moze da se auto vozi valjda nekih 15 dana i da u tom roku mora da se atestira plin, medjutim od pre par godina neki novi propisi pa me zanima ako mi plin ugrade pred vikend a atest je npr krajem sl nedelje mogu li koristiti auto ili ne.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Ne smeš da učestvuješ u javnom saobraćaju, sa prepravljenim vozilom, koje nije proščo ispitivanje.

Comment

• sasa198
      CBC Član
      • 13.01.2016
      • 29
      • Beograd
      • audi a2

Ok, kako onda kada mi ugrade plin da ga odvezem na atest, jer treba da ga slepam

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

To je malo mnogo nedorečeno.. Isto kao kad te odbiju od atesta zbog nepravilnosti... Treba da preletiš do majstora i da se isto tako vratiš..

Susedi su to bolje repili, pravac na pumpu, proveri se da li curi a onda ide procedura koja nije bitna...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

To je malo više nedorečeno,nažalost.Jedina sigurna i do kraja rečena i do detalja objašnjena stvar je plaćanje.Plaća se 3000rsd Agenciji za bezbednost saobraćaja, 300rsd za Rep.adm. taksu i 6000rsd atestnoj kući za pregled.Sve u svemu,plaćaju se nedorečene stvari,a njih je ukupno 90%.
          Ja sam se već pomirio sa time da u ovoj zemlji stvari moraju ostati mutne i nejasne,jer je to jedini način da paraziti profitiraju bez ikakve obaveze i odgovornosti.
          U slučaju atestiranja,dajete ukupno 9300rsd a dobijate nešto na pola.Postoji neki pravilnik,napisan do pola,koji tumači ko kako hoće.Serviser/servisi, nisu u obavezi da imaju znanja i iskustva,čak štoviše,to ne moraju ni biti servisi,jer potrebnu izjavu o ugradnji uređaja,po pravilniku Agencije za bezbednost saoraćaja vam može izdati i komšija iz Pekare, s obzirom da je pravno lice ili eventualno to može biti i menjačnica s ćoška ili lokalni paroh,jer i on ima neki pečat,što znači da je pravno lice.
          A akoo se vozate unaokolo,čekajući na atest,policija je po zakonu obavezna da vas isključi iz saobraćaja i napiše kaznu(u najmanju ruku), jer neispitano vozilo,kao takvo, ne sme u javni saobraćaj.Naravno i kad obavite pregled,ne smete voziti, jer vam neće biti izdata nikakva potvrda za to,nego istu morate čekati 2,3 ili 5 dana, da bi vozilo,po zakonu,moglo učestvovati u javnom saobraćaju.
          Sve u svemu, tuga i jad, kao i u svakom segmentu zakona.Pametni i vredni ljudi koji su po zakonima prirode trebali urediti sistem,proglašeni su glupim i beskorisnim, od strane raznoraznih Dr. Mr. sa lažnim diplomama.Ali tako je to na brdovitom Balkanu.Narod kao narod se ne buni što plaća a ne dobija ništa, već se buni što nema dovoljno para da plati to isto ništa
          Last edited by speedplus; 29.03.2016, 08:27.

Comment

• sasa198
            CBC Član
            • 13.01.2016
            • 29
            • Beograd
            • audi a2

Hvala svima, zao mi je sto i posle atesta znaci necu moci nekoliko dana da mozda koristim auto , pa jos ima sigurno da me zakaci i vikend (neradni dani ) tako da cu da cekam bolje nego da mozda palcam neke kazne

Comment

Working...
            X