Kasno prebacivanje sa benzina na plin - Lovato Fast Smart

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheWickerMan
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2007
    • 791
    • DE
    • AR Giulietta TCT

Kasno prebacivanje sa benzina na plin - Lovato Fast Smart

Auto je Alfa 147 1.6 120 KS, uređaj Lovato Fast Smart. Odjednom neće da prebaci na plin, tj, hoće ali tek kad temperatura motora bude preko 80C.Ako probam pre te temp. da prebacim, auto štucne i vrati se na benzin. Na dijagnostici kaže mi majstor ( nisam bio pored auta) da prijavljuje da je premala temperatura plina i zato vraća na benzin. Kaže da je crk'o MAP . Moje pitanje je da li je kod ovog uređaja senzor temp. integrisan u MAPu ili je odvojen?
  • rados
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2011
    • 539
    • G.Milanovac SRBIJA
    • OPEL ASTRA G Z16XE

zasto ne verujes majstoru sta ti je rekao ako si isao kod njega
    senzot temp TNG-a jeste integrisan sa senzorom pritiska TNG-a

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

Majstor je drugar tako da mu verujem bez problema. Ali volim da se raspitam, da saznam nešto novo, tome valjda i služi forum. Nisam hteo njega da smaram.
      Hvala za info

Comment

• TheWickerMan
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2007
        • 791
        • DE
        • AR Giulietta TCT

I problem nije rešen zamenom MAPa, isti problem. Sad nema greške nikakve ali problem ostao. Da li je moguće da imam vazdušni čep u sistemu za hlađenje i da on prouzrokuje problem da neće da prebaci na plin do 80C?

Comment

• speedplus
          RIP Bio nam je drug!
          • 15.01.2007
          • 2419
          • LAZAREVAC

Ne

Comment

• speedplus
            RIP Bio nam je drug!
            • 15.01.2007
            • 2419
            • LAZAREVAC

Ne, nije problem u vazdušnom čepu.Senzor temperature gasa nije u reduktoru već je integrisan u kućištu senzora preitiska gasa.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Neverovatno glup sistem, to mi još jače podiže prestisak kad počnu da kenjadu lovatisti (italijani) protiv poljaka.... Da sam neka vlast ja bih to ***** od uredjaja stavio van zakona.

Ne znam rešenje problema sem da lupim da je pomerena temperatura prebacivanja u softveru ako se to uopšte podešava.
              Drugo na taj senzor utiče gde je smešten, ako je negde na vetroebini hladiće ga vazduh koji nailazi vožnjim automobila, ako je iza hladnjaka grejaće ga vazduh koji prolazi kroz hladnjak. Sve u svemu totales glup sistem prilazu problema preciznosti merenja a jedini je koji meri pošto jelte temperaturu tečnosti ko ebe...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

@ speedplus skontao, hvala.

@ dora evo gde se nalazi senzor, zaokružen na slici. Još jedno glupo pitanje, da li kablaža ka gasnom ECUu može da prouzrukuje ovaj problem? U softveru ne znam da li može da se podešava ali proveriću.
                PS. Još jedna bitna stvar, ako nisam spomenuo. To se odjednom desilo , 80k km je pređeno sa ovim uređajem, startovan je auto, normalno je prebacio, posle vožnje od 100ak km auto je ugašen, startovan posle sat vremena i dešava se ovaj problem.

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Mislim da će auto morati jedan dan da ide na posmatranje,ali kod majstora,a ako ga nemaš,javi se, naćićemo bar jednog za preporuku u tvojoj okolini.

Comment

• TheWickerMan
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2007
                    • 791
                    • DE
                    • AR Giulietta TCT

Hvala, javljam se ovih dana

Comment

• slobodank
                      Moderator
                      • 26.11.2007
                      • 1338
                      • Stara Pazova
                      • Fiat Idea 14.16v lpg

Ja sam ranije imao iste simptome na mom autu (lovato easy fast smart)ali se kod mene ispostavilo da je špulna bila puna zapečenog ulja i glavio klipić skroz dok se auto baš dobro ne ugreje. Čišćenje rešilo problem. Doduše nisam ga kačio na dijagnostiku, okrenuo majstora, pošto zna koji uređaj imam, čim sam rekao simptome odmah mi reče šta da uradim i to je bilo to.

Comment

• TheWickerMan
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2007
                        • 791
                        • DE
                        • AR Giulietta TCT

Uz pomoć kolege slobodank , rešen problem. Isto kao i njemu, klip elektromagnetnog ventila je bio pun ulja i zablokirao, nije se mrdao uopšte. Odmašćen u benzinu, očišćen i sada je sve u redu. Hvala svima na pomoći

Comment

Working...
                        X