Mozda sam postavi temu na pogresnom mestu, imam sekvent na wv polu 1.4 16v , treba da promenim svecice pa me zanima posto sam cuo da postoje i svecice za motore sa ugradjenim plinom da li su se pokazale kao dobra stvar ili da ih zamneim standardim kao i do sada. Zna li neko kakva je prednost tih LPG svecica i moze li neko da iznese utisak ako je koristio, koji brend je najbolji...
Svecice za motore sa ugradjenim sekventnim plinom.
Collapse
X
-
Da bi se odredilo,koliko je svećica namenjena za gas,bolja od standardne,potrebno je uraditi niz ispitivanja/merenja.Slušanje na uvo ili priče "bolje vuče,bolje ide" po meni nemaju nikakvog smisla.
Inače,od proizvođača mogu preporučiti Denso,Beru,NGK
-
-
-
Pa odgovorio ti čovek:
Originally posted by speedplus View PostDa bi se odredilo,koliko je svećica namenjena za gas,bolja od standardne,potrebno je uraditi niz ispitivanja/merenja.Slušanje na uvo ili priče "bolje vuče,bolje ide" po meni nemaju nikakvog smisla.Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Hvala. Pa koja je svrha lpg svecica ako su one kostaju isto kao i standardne za benzin , manje traju , koliko vidim niko ne daje odgovor koja bi bila prednost njihove ugradnje. Izgleda da one nemaju nikakvih predonsti u odnosu na standardne i gde je tu neka isplativost.
Comment
-
-
Pa prednost je kad čovek promeni dve ili tri garniture raznoraznih svećica i ne reši probleme pri radu na plin, a nakon toga zašrafi Brisk i motor radi ispravno na plin. Prednost tih svećica je u nekim slučajevima u obliku vrha svećice i materijalu centralne elektrode-srebro, koje je po onome što znamo bolji provodnik od iridijuma ili platine. Nedostatak je trajnost, jer srebro daleko kraće traje od Ir/Pt elektroda i ne trpi visoke temperature u kompresionom prostoru. Kao što je napisao speedplus: prednost uvek imaju fabrički propisane svećice i sa tim se slažem. A ako to ne da očekivani rezultat - eksperimentiše se dalje. U radioničkim uslovima nema šanse da se nešto ozbiljno ispituje i probava, ali metoda zamene uvek može da se primeni.Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...
Comment
-
Comment