Svecice za motore sa ugradjenim sekventnim plinom.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sladto32
    CBC Član
    • 15.04.2016
    • 35
    • Beograd
    • w polo

Svecice za motore sa ugradjenim sekventnim plinom.

Mozda sam postavi temu na pogresnom mestu, imam sekvent na wv polu 1.4 16v , treba da promenim svecice pa me zanima posto sam cuo da postoje i svecice za motore sa ugradjenim plinom da li su se pokazale kao dobra stvar ili da ih zamneim standardim kao i do sada. Zna li neko kakva je prednost tih LPG svecica i moze li neko da iznese utisak ako je koristio, koji brend je najbolji...
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Da bi se odredilo,koliko je svećica namenjena za gas,bolja od standardne,potrebno je uraditi niz ispitivanja/merenja.Slušanje na uvo ili priče "bolje vuče,bolje ide" po meni nemaju nikakvog smisla.
    Inače,od proizvođača mogu preporučiti Denso,Beru,NGK

Comment

• BJL
      CBC Senator
      • 20.05.2013
      • 275
      • backa palanka
      • golf 3 1.8

Speed a sta mislis o brisk svecicama

Comment

• speedplus
        RIP Bio nam je drug!
        • 15.01.2007
        • 2419
        • LAZAREVAC

Koristio,prodavao,montirao bez reklamacija

Comment

• sladto32
          CBC Član
          • 15.04.2016
          • 35
          • Beograd
          • w polo

speedplus hvala na odgovoru, a koja je prednost LPG svecica u odnosu na standardne, da li traju duze, potrosnja, bolje vuce... bilo sta, gledao po internetu ali nisam naiso na neki potpuniji podatak ili je praksa pokazala da je to samo marketing pa da uzmem onda standardne .

Comment

• Gruja
            CBC Senator XXL
            • 09.02.2006
            • 614
            • Bgd
            • Alfa 75 TS

Pa odgovorio ti čovek:
            Originally posted by speedplus View Post
            Da bi se odredilo,koliko je svećica namenjena za gas,bolja od standardne,potrebno je uraditi niz ispitivanja/merenja.Slušanje na uvo ili priče "bolje vuče,bolje ide" po meni nemaju nikakvog smisla.
            Ako staviš svećice koje su za taj auto bile prva ugradnja, tj. isto ono što i fabrika stavlja nećeš imati problema. Ono što je bitno jeste interval zamene. Na LPG je kraći. Kod mene menjam na 20.000 umesto na 30.000 i mirna mi glava. A trošak je realno mizeran - četiri Bosch FR8SC+ su oko 1200din...
            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• sladto32
              CBC Član
              • 15.04.2016
              • 35
              • Beograd
              • w polo

Hvala. Pa koja je svrha lpg svecica ako su one kostaju isto kao i standardne za benzin , manje traju , koliko vidim niko ne daje odgovor koja bi bila prednost njihove ugradnje. Izgleda da one nemaju nikakvih predonsti u odnosu na standardne i gde je tu neka isplativost.

Comment

• slavko_bgd
                CBC Senator XXL
                • 24.03.2009
                • 771
                • Batajnica
                • Stilo 1.6 16V MW

Pa prednost je kad čovek promeni dve ili tri garniture raznoraznih svećica i ne reši probleme pri radu na plin, a nakon toga zašrafi Brisk i motor radi ispravno na plin. Prednost tih svećica je u nekim slučajevima u obliku vrha svećice i materijalu centralne elektrode-srebro, koje je po onome što znamo bolji provodnik od iridijuma ili platine. Nedostatak je trajnost, jer srebro daleko kraće traje od Ir/Pt elektroda i ne trpi visoke temperature u kompresionom prostoru. Kao što je napisao speedplus: prednost uvek imaju fabrički propisane svećice i sa tim se slažem. A ako to ne da očekivani rezultat - eksperimentiše se dalje. U radioničkim uslovima nema šanse da se nešto ozbiljno ispituje i probava, ali metoda zamene uvek može da se primeni.
                Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• sladto32
                  CBC Član
                  • 15.04.2016
                  • 35
                  • Beograd
                  • w polo

Hvala, razumeo sam sada u potpunosti.

Comment

Working...
                  X