Plinska boca od 30 L stalo 31L ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Deda mraz nam stiže na veseeeeelje. Koje ludilo
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• nedeljko50
      CBC Član
      • 31.07.2016
      • 69
      • Beograd
      • wv polo

Originally posted by GM View Post
      Može li da se zaključiti da je memoguće u bocu od 30l sipati 31l plina bez obzira na odnos smeše, pritiska....?
      Mozda da , iako je neka boca deklarisana na neku kolicinu mozda moze jer i kada se uzima neko npr pice cesto iako je deklarisana flasa od 2l ostane u vrhu nekad vise nekad manje mesta da se dopuni jedino to mi pad na pamet .

Comment

• nedeljko50
        CBC Član
        • 31.07.2016
        • 69
        • Beograd
        • wv polo

Originally posted by Dora View Post
        Boce nisu toliko precizno izradjene da bi bilo ako piše 50 litara da to bude stvarno 50 litara. Naravno da na 30 litara ne može biti greška 5 litara ali litra dve može. Trebao bi biti baš velik pritisak da u bocu od 30 litara stane 30 litara gasa tako da je sigurno više sipano ali je sigurno i mala prevara na delu a vidi se jer prevazilazi kapacitet. To isto a na manje litara se ne vidi.

Mada.. nemaju potrebu toliko da lažu na litre jer prvo mažnjavaju na odnosu kologram-litara i na odnosu mešavine od koje je napravljeno gorivo. Radi se o tonama goriva gde nešto butanaida i ostalih loših dodataka ili primesa smanjuju korisnu težinu ili litražu a plus povećavaju potrošnju jer zbog nekvalitetnog goriva stiskaš jače pedalu za isti efekat. Tu je osnovna extra zarada.

Da se pokrene tona i održi brzina treba toliko i toliko energije. Ta energija može biti u jednoj litri ili u dve...

Hvala, znaci ako je to ispunjeno do vrha a ventil nije odradio svoje znaci da je moguce on u kvaru ili po nekad moze iz nekih razloga i on da zakaze pa da proradi, ili cim ne odreaguje prvi put to znaci da ga treba menjati, ne razumem se u nacin funkiconisanja pa me zanima cuo sam da plovak moze da se zagalavi pa da ponovo proradi , zato pitam za ventil ?

Comment

• Saša
          CBC Senator
          • 05.11.2006
          • 277
          • NS

Ne verujem da je ventil u kvaru nego je verovatno više do pumpe kako je podešena. Na nekim pumpama na prvi zvuk ventila točenje odmah automatski staje, na nekim uz drndanje točenje se usporava i na kraju ipak stane, a na nekim ako ne kažeš da zaustave - nasuće do kraja koliko god može u bocu.

TT

Comment

• nedeljko50
            CBC Član
            • 31.07.2016
            • 69
            • Beograd
            • wv polo

Da ali nebitno je koliko god da su jaki neki pistolji , ako se popuni 100% boce trebalo bi da multiventil odreaguje i na taj veliki pritisak izbaci visak plina, to je ako sam dobro razumeo jedna od funkcija ovog ventila da na pritisak preko 80 ili 90 % punjenja odreaguje ispustanjem gasa , ili sam ipak nesto lose razumeo . Znam za to tandrkanje ima prijatelj , kod mene toga nema imam neki elektro ventil pa se mozda zato ne cuje
            Last edited by nedeljko50; 22.09.2016, 20:28.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ventil ispušta na prekomerni pritisak a ne na prekomerni kapacitet. Kod točenja je neki maksimum 15 bara a to je daleko ispod granice reagovanja ventila za pritisak.
              Ne sekiraj se i teraj dalje...
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nedeljko50
                CBC Član
                • 31.07.2016
                • 69
                • Beograd
                • wv polo

Hvala puno na razjasnjenju

Comment

• nedeljko50
                  CBC Član
                  • 31.07.2016
                  • 69
                  • Beograd
                  • wv polo

Evo javaljam se da potrosenom bocom, dakle preso sam tacno onoliko km koliko je sipano litara, ko u gram da je mereno, znam tacno koliko sam presao gradske i voznje na otvorenom i sve se poklopilo kada sam prepracunao. Sipao danas na drugoj pumpi plin i tamo izbacilo na 23 litara , znaci radi kao i pre puni do oko 80% boce koja je 30L.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Eto, znači da ovaj put nisu bili lopovi

https.autogas.rs

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by nedeljko50 View Post
                      . Sipao danas na drugoj pumpi plin i tamo izbacilo na 23 litara , znaci radi kao i pre puni do oko 80% boce koja je 30L.
                      za 14 dana 23 litara tng? koja je uopste svrha?
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• vojislavbb
                        CBC Senator XXL
                        • 04.05.2009
                        • 373
                        • Novi sad
                        • Forester Turbo

opet, i po ko zna koji put, svaki pistolj na svakoj pa cak i nekoj seoskoj pumpi Bogu iza tregera, nebitno da li toci gasovito ili tecno gorivo treba da ima zig republicke komisije za bla bla metale i nemetale i to se radi kalibracijom pistolja i proverom tacnosti svake 2 godine. Dokazano je da pumpasi na bezbroj drugih nacina mogu da uzmu lovu ili gorivo, pa se, verujte, ne cimaju svake 2 godine da probiju zig i prekalibrisu pistolj. svaki pistolj naspe onoliko koliko pise na aparatu, proverite menzurom na svakoj pumpi, a sad, cega naspe, goriva ili dzibre, to je vec stvar renomea firme i alavosti sefa pumpe..
                        SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                        http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Lepo rečeno ... "se slažem" osim što je 2 godine dug period, svašta može da se desi za to vreme (na Balkanu prosečno vreme između izbora, dakle i vlasti se menjaju u zemljama bivše Juge, a kamoli tačnost uređaja). Osim toga, urbana legenda kaže da se sada lakše sve to baždari (uglavnom softverski, a gde je "meko" (soft) tu se kida)). Na kraju krajeva, sada više i da nema izveštaja o kvalitetu goriva (osim "đuture") ili tačnosti merenja istog, a đuture izveštaj kaže da uvek ima neki % neispravnosti. Vrlo bih voleo da više nema krađe ali biće je dok je tečnih goriva, a i posle toga (na "strujomer"). Takva nam je "poslovna klima (politika, etika ...)".
                          Šljivropa je to, kad ne budu krali gorivo (al' niko) onda nam EU i ne treba onda smo Švajcarska (za par stotina (hiljada) godina, eventualno).

P.S.
                          Uzgred (Btw), sva su goriva tečna (ili bi trebalo da budu).
                          Last edited by expendable; 04.10.2016, 11:19.
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

10.000 litara *3% je 300 litara *70 din je 21,000 dinara... sad to *365 7,665,000 a onda to puta 2 je 15,330,000 dinara ili / sa 123 je 124,634 evrova..
                            Na njihovom nivou nije neka cifra ali ima je.
                            10.000 litara je oko 6200 do 6500 kilograma a to bi trebalo da je minimum za svaku pumpu, dnevno naravno.

https.autogas.rs

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Lepa računica ... nije ni tako loša dnevnica (čak i da se deli na 3 dela).
                              Za godinu stan u Bgd.-u ili još veći u N.S. ili kuća u Nišu. Malo li je? (kome god da ide i makar bilo i 3x manje, ako je 1% ili ako mora da se deli na 3 (ili više) dela).
                              (kome god da ide, možda i po "merry-go-round" shemi)
                              Last edited by expendable; 04.10.2016, 17:42.
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• vojislavbb
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2009
                                • 373
                                • Novi sad
                                • Forester Turbo

Originally posted by expendable View Post

P.S.
                                Uzgred (Btw), sva su goriva tečna (ili bi trebalo da budu).
                                sva sem metana
                                SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                                http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

Working...
                                X