Problemi Stag 4 + Astra Classic II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milnen
    CBC Član
    • 23.12.2011
    • 18
    • Niš
    • Astra Classic II - 1.4

Problemi Stag 4 + Astra Classic II

Pozdrav svima,

Pogon na gas (Stag 4 + Tomaseto isparivač) je ugrađen pre pet godina i pre oko 55.000 km. Radi se o Astri Classic II sa Z14XEP motorom. Do sada sam, jednom godišnje, menjao onda dva filtra kod motora, za tečnu i gasnu fazu.
    Do pre oko mesec dana je sve to lepo funkcionisalo. Međutim, sada na gas nikako ne radi kada je spoljašnja temperatura ispod okvirno 10 stepeni, bez obzira na temperaturu motora. Juče je bilo 15 stepeni i nije bilo problema, a npr. jutros 6 stepeni i problemi se jave. Problem se manifestuje u tome da se ponaša kao da radi na 2-3 cilindra. Snimio sam kratak video, gde se čuje kako radi, vidi se da obrtaji padaju i posle nekog vremena se uključi oznaka za servis. Evo kako to izgleda (prelazak na gas se desio negde na 9 sekundi)

Nakon ovoga sam priključio dijagnostiku za benzinski ECU i dobio sledeće greške:
    P0300-01 - Random/multiple cylinder misfire detected
    P0302-01 - Cylinder 2 Misfire Detected
    P0304-01 - Cylinder 4 Misfire Detected

Da li može da se pretpostavi ovako daljinski da li je hardverski ili softverski problem?
    Ovako mi laički deluje kao da dizne za gas ne rade. Samo mi je čudno što na to utiče spoljašnja temperatura. Još da dodam da ako je toplo, pa počne da radi normalno, ako padne temperatura i dalje nastavi da radi normalno.
  • speedplus
    RIP Bio nam je drug!
    • 15.01.2007
    • 2419
    • LAZAREVAC

Pretpostavljam da su na vozilu Valtek, gasni injektori.Ako jesu,onda ćeš morati kod majstora na čišćenje i kalibrisanje istih ili remont.Inače,da niske temperature,podpomognute raznoraznim neželjenim supstancama u gasu dovode do toga da dolazi do lepljenja pokretnih delova,što prouzrokuje dalje kvarove,a Valtek je po tom pitanju najosetljiviji.Moj savet ti je zamena modela injektora.

Comment

• milnen
      CBC Član
      • 23.12.2011
      • 18
      • Niš
      • Astra Classic II - 1.4

Koji model injektora preporučuješ i gde da kupim? Do skora je bila cbcprodavnica.com, ali sada vidim da je domen na prodaju. Ne znam da li je Dora zaboravio da uplati domen ili je batalio biznis?

Comment

• hirurg83
        CBC Senator XXL
        • 26.02.2014
        • 398
        • Banjaluka
        • VW Jetta

Ako ne znaš šta valja, znas šta je skupo

Comment

• canibal86
          CBC Veteran
          • 07.03.2010
          • 155
          • Sid

Baracuda,Hana to su sve jako dobri injektori.Javice se neko od majstora pa ce reci koji tacno pase za taj motor.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by milnen View Post
            Koji model injektora preporučuješ i gde da kupim? Do skora je bila cbcprodavnica.com, ali sada vidim da je domen na prodaju. Ne znam da li je Dora zaboravio da uplati domen ili je batalio biznis?

Nisam batalio biznis nego sam odustao od domena pošto sam nesretno izabrao isti i predomislio se. https://cbc.rs/forums/111-Auto-Dora-021 možeš pitati u vezi delova cena itd.. dok ne napravim na sajtu prodavnicu.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
              CBC Veteran
              • 07.03.2010
              • 155
              • Sid

Da ne otvaram novu temu video sam u novom softveru da ima ova opcija Leaning on cold engine” option – limiting the maximum injection time on a cold engine (VAG) Stag 4 Plus je u pitanju,desava mi se kad je hladan motor sad kako je pala temperatura da cima pri otpustenom gasu jel bi mogo neko da mi pojasni sta treba upisati u ona polja max gas injection time,Reducer temp i max rpm.Koliko sam shvatio to je namenjeno bas mom problemu.Hvala

Comment

Working...
              X