Kako resiti problem Stargas.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darkocar
    CBC Početnik
    • 03.12.2016
    • 7
    • KRusevac
    • Alfa 147

Kako resiti problem Stargas.

Dobro vece svima.Inace sam nov na forumu,prestavio se pa rekoh da postavim jedno pitanje u vezi plina.
    Imam vec 5 godina Stargas uredjaj u autu i nikad nisam imao problema.Kada je doslo vreme za reatest,oterao sam kod plindzije da mi zamene bocu ,creva i tt.Zamene oni meni to sve ,dodjem po auto,nece da pali na prvu(vergla par puta ppa onda upali),a svaki sledeci put upali dok je vruc na pola kljuca.
    Prodjem atest,zavrsim sve i krecu problemi.ODem kod njih kazu struja,drugi mi kaze pumpa,a niko da mi resi problem.
    Resim da sam krenem da trazim problem,jer u Krusevcu nema ni jedan krsteni majstor za plin.
    Procitam na internetu nesto vezano sa plin i otkacim crevo od vakuma sa isparivaca,auto pali na pola kljuca uvek.Curi izgleda po malo plin na vakumu kad je ugasen auto i to je problem.Inace auto radi na plin kao sat,ide kako treba,desava se samo na leru da obori obrtaje malo kad je crevo vakuma iscupano.
    E sad ja imam patanje....
    Posto mislim da je do isparivaca problem,u pitanju je Hercules C ,stargas,tesko se nalazi kod nas.Ima na sebi neki senzor(map senzor).Da li cu zamenom membrana i gumica resiti problem? Ili neki ventil pusta plin pa zato imam problem.
    OTvorio sam isparivac,membrane su krute ali ne vidim da su probusene,planiram da ih zamenim jer sam nasao na internetu komplet za 1000din.

Unapred zahvalan svima na odgovorima.
  • darkocar
    CBC Početnik
    • 03.12.2016
    • 7
    • KRusevac
    • Alfa 147

Ima li neko neki predlog ?
    Evo par slika kako izgleda...

image hosting no account

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ja baš nisam neki stručnjak za taj uredjaj, čak sam jako izbegavao da se bakćem sa njim,,, ne znam kako radi reduktor a sa slike se ne vidi. Ako ima u sebi sigurnoisni ventil onda je on prljav pa pušta preko vakuma kao Tomasetto recimo. Ako je na drugi način rešeno onda hoće da propušta an membrani pored osovine, dešava se...
      U svakom slučaju zameni membrane pa vidi a nikad nije kasno da zameniš isparivač. U svakom slučaju će ti trebati softver i interfejs da bi proverio kako to sve radi posle intervencije.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• darkocar
        CBC Početnik
        • 03.12.2016
        • 7
        • KRusevac
        • Alfa 147

Meni taj ventil ide pozebno,odvojen je od isparivaca ali testiracu i njega.JEr njega mogu da testiram tako sto odvijem multiventil na boci i gledam da li pusta na tom ventilu ?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

To je elektroventil koji zaustavlja gas iz boce. Mislio sam na sigurnosni ventil u isparivaču, svaki ga ima sa nekm rešenjem, kad popusti onda curi gas u motor ili atmosferu.

https.autogas.rs

Comment

• darkocar
            CBC Početnik
            • 03.12.2016
            • 7
            • KRusevac
            • Alfa 147

Aham,narucio sam danas komplet membrana i gumca pa cemo videti kad sve to namestim.Hvala na odgovoru.Ja sam mislio da taj elektroventil mozda pusta kojim slucajem pa ide u usis.
            JAvljam sta sam uradio

Comment

• darkocar
              CBC Početnik
              • 03.12.2016
              • 7
              • KRusevac
              • Alfa 147

CIsto da javim,jos nisam resio problem.Senzor pritiska pravi problem i non stop na dijag pokazuje 2.5 bara sto je mnogo.Ako neko zna gde ima da se nabavi ovakav isparivac nov ili polovan i spravan neka mi javi.Moze da se resi ali jedino da se menja,komp,isparivac i prekidac,zato sto ni jedan drugi isparivac ne moze osim ovog

Comment

• darkocar
                CBC Početnik
                • 03.12.2016
                • 7
                • KRusevac
                • Alfa 147

Jel ima neko neki predlog

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Jedino da daš oglas da kupuješ takav isparivač, možda je nekom majstoru zaostao ili da zameniš prednji deo što bi bilo bolje...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                  X