Novi Fiat Tipo 1.4 16v, pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrdragan
    CBC Član
    • 13.07.2009
    • 88
    • Sombor

Novi Fiat Tipo 1.4 16v, pitanje

Imam pitanje oko konverzije novog Fiat Tipa na autogas (motor je atmosferski fire motor 1.4 16v). Saga oko gubitka garancije čak i kod ugradnje u ovlašćenom servisu (što će reći da nisu ovlašćeni) mi je poznata i na to sam spreman (svakako neću ugraditi u "ovlašćenom servisu"). Auto je prešao oko 12000 km te da postoje neki ozbiljni nedostaci na motoru do sad su imali razuman rok da se ispolje, a nisu. Ono što je moje pitanje za iskusnije majstore i/ili vlasnike ovog agregata je kako taj motor "podnosi" gas, tačnije kakav je uticaj pre svega na izduvne ventile posle pređene značajnije kilometraže? Taj isti motor je do sad ugrađivan u 500L-a, Dobla i verovatno još po nekog Fiat-a tako da sigurno postoji neko sa iskustvom sa tim motorom. Pitanje se ne odnosi na probleme uzrokovane lošom i nestručnom ugradnjom... Hvala svima unapred...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by mrdragan; 07.02.2017, 19:00.
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

za gas ce se javiti neko strucniji.

Sto se tice garancije, i kad je imas mozes je okaciti macku o rep jer nisi sipao dobro gorivo, vozio si preko 20 na sat, vozio si ispod 20 na sat, saltao si brzine, upalio si zmigavac... sve su to razlozi zasto nema garancije. Ima par tema na forumu.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Nestručna ugradnja će izazvati probleme na bilo kom autu.Inače što se tiče tog motora,bez problema može na gas

Comment

Working...
      X