Nisam menjao filter benzina, ali auto radi lepo na benzinu i na malim i na velikim obrtajima, nema knedli, stucanja i tako to. Regulator pritiska nije propisao. A za vakume rekoh ti vec da su sredjivani, i to od strane mehanicara, nisam ja. A na dijagnostici kada sam ga kupio je izbacio lambda sonde i protokomer koji su odma nakon toga zamenjeni, i pre nekih 15 dana isao ponovo, izbacio senzor bregaste, senzor zamenjen, oteran ponovo na dijag, greske obrisane, sve ok. Ne izbacuje nista vise.
Sent from my HTC Desire 630 dual sim using Tapatalk
Da napomenem da ponekad, ali bukvalno ponekad, jako retko, upali na prvu, kao da nema nikakav problem. To mi se cak jednom desilo i nakon 7 dana stajanja i ne vozenja auta. Nisam pametan
Bmw e36 2.8i 1997. Izbacio bi na dijagnostici da je neki od senzora, auto je obd2, pritom korišćena je originalna DIS dijagnostika namenjena za bmw, čita sve postojeće module i live podatke i sve je ok.
Pa meni nije izbacivao da je senzor temperature u kvaru a to je bio uzrok. To na dijagnostici skontas koliku temperaturu pokazuje. Dakle senzorbse nalazi negdje na racvi od rashladne tečnosti. Probaj da ga istekas pa vidi. Meni je lagao temp kao da je minus i kad palim auto dobije puno goriva i bude saug. Nece da upali do 3 4 puta
Na bloku motora se meni nalazi taj senzor. Pokusacu ujutru da skinem dzek sa njega i da vidim sta se dešava, ali čisto sumnjam. Mada ja bi voleo da si ti u pravu i da je do njega.
što se tiče gašenja lampice od gasa kada je auto na kontaktu, tako ti je vezan kontaktni plus na neku žicu (verovatno od bobine ili dizni). sam motorni računar od auta ugasi taj plus ako se ne startuje auto. kad zaverglaš onda se ponovo upali i to je ok. nije ti problem u prekidaču
što se tiče gašenja lampice od gasa kada je auto na kontaktu, tako ti je vezan kontaktni plus na neku žicu (verovatno od bobine ili dizni). sam motorni računar od auta ugasi taj plus ako se ne startuje auto. kad zaverglaš onda se ponovo upali i to je ok. nije ti problem u prekidaču
Ali zašto se u tom slučaju to dešava samo ujutru pri prvom paljenju? Nakon toga ne. Mada testiraću ponovo to, da bi bio 100% siguran.
Mali update, retko sam kuci ovog meseca pa nisam imao puno vremena sa se igram. @hirurg83 probao sam sa otkacenim senzorom, i upali i ujutru i nakon duzeg stajanja. Zamenim senzor drugim polovnim originalnim, isto se desava kao sa starim. A sa otkacenim senzorim upali. Jedino ako sam toliki baksuz da je i taj drugi zamenski crko? Razmisljam nov da kupim da probam. I jos jedno pitanje, mogu li benzinske dizne da zezaju? Nisam ih čistio od kada je kupljen auto pre nekoliko meseci.
Comment