Problem nece da prebaci na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markoskmarger
    CBC Početnik
    • 04.01.2014
    • 7
    • Beograd
    • Kia Rio,Porsche 924S

Problem nece da prebaci na plin

Pozdrav svima. Ukratko problem je sledeci. Molim za pomoc ako je neka resiva sitnica da mogu da resim posto sam na putu i treba da predjem jos nekih 4-5k km pa bi mi znacilo da je plin u funkciji ipak je duplo jeftinije.

Uredjaj lpgtech, dizne omvl, isparivac ne mogu da vidim. Auto kia rio 1.5 2005 god.

Poceo je sa manifestacijom da kad treba da prebaci na plin izbaci i pisti. Bio sam na redovnom servisu, zamenjen filter, ociscen ventil od ovog mulja u plinu. Sve je bilo ok. Natocio 2 rezervoara i pocinje opet problem.

Prva manifestacija je bila na dan dva pred put samo provalim da je prekidac ugasen a nije pistao. Upalim ga opet klikom na dugme i sve ok. To se desavalo par puta. Dva dana kasnije kad sam stigao u grcku poceo je opet da pisti i izbacuje na benzin. Probao da vadim osigurac, skidam kleme ,... I nista nece pa nece. Takodje se desilo da kad par puta kliknem i probam da prebacim on naravno pisti i vrati na benzin prekidac se ugasi, ja opet sve isto kliknem upalim on pisti i ugasi se i tako u krug ali posle par puta prekidac mrtav ne reaguje na kliktanje lampice ne sijaju znaci skroz mrtav.

Onda sam uspeo kad se zagreje da ga ugasim i upalim na plin i to je funkcionisalo dan dva i ni to vise ne reaguje. Kad to probam odma pisti dok je jos na kontaktu.

Obzirom da sam poneo unimer koliko sam uspeo da ispitam po instalaciji sto vidim i mogu da pridjem od kleme do osiguraca i dalje sve je ok. Mrdao kablove reko da ne gubi kontakt negde u zici jok sve ok. Da napomenem ventil na boci radi klikce. Jutros nisam imao mira pa sam legao ispod kola. Kad ono ventil na isparivacu ne dobija struju. Proverim unimerom na boci dobija.

Eto malo je opsirnije pa ako neko ima neki savet znacilo bi mi.
    Unapred hvala.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

I dalje ti klip pravi problem a neko je usput uključio ograničenje za startovanje direktno na plin, koje ti usput ne pomaže ako je klip zalepljen.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• markoskmarger
      CBC Početnik
      • 04.01.2014
      • 7
      • Beograd
      • Kia Rio,Porsche 924S

Prvo da se zahvalim na brzom odgovoru.

Znaci da nadjem neki servis sa dizalicom na pola sata da ih castim dignem rasturim to operem u nitru i popakujem nazad?

Koliko kontam za to ne moram da zatvaram bocu ker ima ventil na boci?

Ne razumem se mnogo pa da pitam to sto ne dobija struju na ventilu od isparivaca nije zaseban problem? Hocu reci ako osposobim klip sve bi trebalo da radi?

Jel treba jos nesto da uradim kad ga vec dizem na dizalicu?

Comment

• BJL
        CBC Senator
        • 20.05.2013
        • 275
        • backa palanka
        • golf 3 1.8

Ako sam dobro razumeo Doru, ti iako operes klip i dalje neces imati struju na njega jer komp od plina ima ogranicen broj palenja na plin i ti si tu cifru istrosio i sad komp od plina vise ne daje struju na ventil. Mozda treba nesto resetovati nem pojma, sacekaj da se javi neko ko zna a do tad ne cackaj nista

Comment

• markoskmarger
          CBC Početnik
          • 04.01.2014
          • 7
          • Beograd
          • Kia Rio,Porsche 924S

Ja sam skontao drugacije. Da je ogranicenje ukljuceno ali da ventil pravi problem i u jednom i u drugom slucaju.

Slazem se cekam Doru, pa da rasturam.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ispravno si skontao
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• markoskmarger
              CBC Početnik
              • 04.01.2014
              • 7
              • Beograd
              • Kia Rio,Porsche 924S

Hvala Dora na brzom odgovoru. Pikirao sam jedan servis sa dizalicom pa cu da vidim da ga dignem i ocistim to. Javljam ishod. Hvala jos jednom.

Comment

Working...
              X