Pozdrav svima,
imam slican problem kao covek koji se javio pri kraju ove teme
Opis:
Auto se oko 150k km (9-10 god) vozi na gas, kod mene je poslednjih 70k.
Ovog leta mi se sporadicno pojavljuje problem sa prebacivanjem na benzin,
BEZ PISTANJA u kabini, vec samo čujem klik (od elektro ventila ispod haube),
i vidim na mi na prekidacu treperi led dioda (sto znaci da je u stanju čekanja da prebaci na benzin).
I sad to traje tako (treperi), 5-10-15 sek u proseku,uz jos par klikova i onda se sam vrati na benzin.
Sumljam na isparivac, jer mislim da je zreo za remont, mada auto radi normalno,
i pri velikom opterecenju/obratajima ( znaci ne verujem da je suzenje/začepljenje...)
Kontakte na tom elektro ventilu sam dooobro proverio (ocistio i stegao).
Posumljao sam da je filter tecne fazezapusen (odma pre tog elektro ventila), ali je čist.
Sta bi mogao sledece da proverim?
Map?
Imam trip u glavi da je to ucestalije kad je napolju jako toplo, recimo kad je auto baš reš pečen na suncu,
ali mislim da je samo trip. (jedva čekam zimu
)
Hvala svima
imam slican problem kao covek koji se javio pri kraju ove teme
Opis:
Auto se oko 150k km (9-10 god) vozi na gas, kod mene je poslednjih 70k.
Ovog leta mi se sporadicno pojavljuje problem sa prebacivanjem na benzin,
BEZ PISTANJA u kabini, vec samo čujem klik (od elektro ventila ispod haube),
i vidim na mi na prekidacu treperi led dioda (sto znaci da je u stanju čekanja da prebaci na benzin).
I sad to traje tako (treperi), 5-10-15 sek u proseku,uz jos par klikova i onda se sam vrati na benzin.
- Nekad bude i kanonada kliktanja, u recimo 5-10 sekundi, isklikće 5-10 puta, recimo, ali uglavnom par puta,pa se smiri i nastavi normalno na gas da se vozi.
- Nekada, kad uspem da ga ulovim pogledom, vidim da na trenutak nestane led na prekidacu.
Sumljam na isparivac, jer mislim da je zreo za remont, mada auto radi normalno,
i pri velikom opterecenju/obratajima ( znaci ne verujem da je suzenje/začepljenje...)
Kontakte na tom elektro ventilu sam dooobro proverio (ocistio i stegao).
Posumljao sam da je filter tecne fazezapusen (odma pre tog elektro ventila), ali je čist.
Sta bi mogao sledece da proverim?
Map?
Imam trip u glavi da je to ucestalije kad je napolju jako toplo, recimo kad je auto baš reš pečen na suncu,
ali mislim da je samo trip. (jedva čekam zimu

Hvala svima
Comment