sistem prebacuje na benzin (v2.1)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • darknula
    CBC Član
    • 04.12.2011
    • 22
    • NS
    • Korola

sistem prebacuje na benzin (v2.1)

Pozdrav svima,
    imam slican problem kao covek koji se javio pri kraju ove teme

Opis:
    Auto se oko 150k km (9-10 god) vozi na gas, kod mene je poslednjih 70k.

Ovog leta mi se sporadicno pojavljuje problem sa prebacivanjem na benzin,
    BEZ PISTANJA u kabini, vec samo čujem klik (od elektro ventila ispod haube),
    i vidim na mi na prekidacu treperi led dioda (sto znaci da je u stanju čekanja da prebaci na benzin).
    I sad to traje tako (treperi), 5-10-15 sek u proseku,uz jos par klikova i onda se sam vrati na benzin.

• Nekad bude i kanonada kliktanja, u recimo 5-10 sekundi, isklikće 5-10 puta, recimo, ali uglavnom par puta,pa se smiri i nastavi normalno na gas da se vozi.
    • Nekada, kad uspem da ga ulovim pogledom, vidim da na trenutak nestane led na prekidacu.

Sumljam na isparivac, jer mislim da je zreo za remont, mada auto radi normalno,
    i pri velikom opterecenju/obratajima ( znaci ne verujem da je suzenje/začepljenje...)

Kontakte na tom elektro ventilu sam dooobro proverio (ocistio i stegao).

Posumljao sam da je filter tecne fazezapusen (odma pre tog elektro ventila), ali je čist.
    Sta bi mogao sledece da proverim?

Map?
    Imam trip u glavi da je to ucestalije kad je napolju jako toplo, recimo kad je auto baš reš pečen na suncu,
    ali mislim da je samo trip. (jedva čekam zimu )

Hvala svima
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Prvo si trebao napisati koji je uredjaj u pitanju a drugo, ništa tu nemere bez kačenja na kompjuter da se kaže a to povlači pitanje koji je uredjaj u pitanju...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• darknula
      CBC Član
      • 04.12.2011
      • 22
      • NS
      • Korola

Hvala.

Omegas

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Jedino što možeš da uradiš je da prekontrolišeš kontakte na akumulatoru odakle gasni komp dobija struju i osigurač od gasa koji bi trebalo da je na plus klemi. Ostalo manje više zahteva dijagnostiku u momentu problema.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• darknula
          CBC Član
          • 04.12.2011
          • 22
          • NS
          • Korola

will do.

report back.
          hvala

Comment

• rados
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2011
            • 539
            • G.Milanovac SRBIJA
            • OPEL ASTRA G Z16XE

probajte raskacite konektor na racunaru plina pa vratite mozda ima negde prekid -ALI SAMO KAD NE SIJA PREKIDAC U AUTU-

Comment

• darknula
              CBC Član
              • 04.12.2011
              • 22
              • NS
              • Korola

hmmm...to kad ne sija prekidac u autu traje pola sekunde - sekund.

Da probam ja to dok je auto iskljucen, mozda stvarno neki kontakt na tom konektoru?

Comment

• darknula
                CBC Član
                • 04.12.2011
                • 22
                • NS
                • Korola

Da se javim, jer mislim da je moj problem rešen:

promenio akumulator (stari exide imao tacno 5god), tako da mislim da je on bio uzrok 95% sam siguran

Comment

• vladaluger
                  CBC Početnik
                  • 25.01.2018
                  • 1
                  • Bor
                  • Dacija Logan

Pozdrav

Veliki pozdrav svim clanovima.
                  Imam problem koji u gradu gde zivim ne mogu da rese.Tacnijeplinski uredjaj je Landy renco Omegas plus) pri jutarnjem prebacivanju sa benzina na plin sistem u trenutku pali obe lampice i tng i benzin konstantno gore i jedna i druga a diodice za indikaciju kolicine plia u boci se pogase,ostaju samo te dve upaljene lampice i zvucni signal kao da je plin istrosen (boca je puna). Pretpostavljam da tad radi na benzin,e sad zvao sam dosta servisa svako prica svoju pricu. Od zamene dizni,isparivaca do bossh senzora. Jos jedan veliki problem postoji jel svi ti majstori tvrde da dijagnostika za taj sistem Omegas plus ne postoji vise ili se jako tesko nalazi pravi serviser.
                  Molim za pomoc i savet sta je istina i sta mislite da je problem?

Comment

Working...
                  X