Eksplodirao Bosch- ov senzor plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gorason
    CBC Početnik
    • 18.12.2017
    • 1
    • Cetinje
    • OPEL Meriv 1.6 16V

Eksplodirao Bosch- ov senzor plina

Uvazeni, u koliko neko zna o cemu se radi molio bih ga za pomoc.
    Evo o cemu se radi: Imam OPEL Merivu 1.6 16V kupljenu u Italiji prije 4 godine sa kojom je dosao sekvent plin Landirenco. Skoro 4 godine nijesam imao nikakvih problema, samo sam sipao plin a onda se pojavio prvi problem, tj. auto je na prvom jutarnjem paljenju puno verglao. Posumnjao sam da je neki problem sa plinom i otisao sam kod majstora, koji mi je promijenio filtere i obrisao greske, medjutim problem je i dalje bio prisutan a u medjuvremenu nijesam mogao ni da prebacim na plin. Majstor mi je prvo rekao da mi je crkao senzor plina i da ga treba promijeniti. Odem ja i kupim novi Boshov senzor, kosta 80-90 Eura, i ugradimo ga, opet obrise greske i radi kada je auto zagrijan. Sledeceg jutra isti problem, tesko pali. Odem ja opet kod majstora i konacno ustanovi da je otisla membrana na Isparivacu u gornjoj zoni. S obzirom da je imao jedan isparivac na koji je stradala donja membrana, skinuo je membranu sa gornjeg dijela i ugradio je na moj isparivac. Poslije ovog problem je bio rijesen i nijesam vise imao problem sa tim prvim startovanjem motora i radio je perfektno. Znaci svo vrijeme je ta membrana propustala plin i mijesao se sa benzinom i zbog toga je motor puno verglao. Vrhunac svega se desio veceras kada mi je eksplodirao senzor plina na ventile i poceo je plin da istice. Interesantno je to sto je auto svo vrijeme radio na benzin. Zaboravio sam da navedem da je tokom svake posjete majstoru, dijagnostika pokazivala da je prisutan neki veliki pritisak i tu gresku je uvijek brisao i resetovao sistem. Interesuje me da li neko zna sto bi mogao biti uzrok tok povecanog pritiska i da li to predstavlja opasnost. Unaprijed hvala.

• Dodaj slike uz poruku

[Više]

Ikonice poruka:
    Last edited by Gorason; 18.12.2017, 23:13.
  • bmiillan
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2005
    • 393
    • beograd
    • clk 200k

naravno da predstavlja problem, kao što si i doživeo, još ne daj bože da se zapalio gas, bilo bi veselja.
    verovatno isparivač nije dobro sklopljen kada je majstor menjao membranu pa zato postoji veliki
    pritisak u sistemu. tu na diznama gde je montiran senzor pritiska, ne bi smeo da bude veći pritisak
    od dva bara
    nemoj na silu uzmi veci cekic

Comment

Working...
    X