Trosi benzin dok ide na gas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nedeljko50
    CBC Član
    • 31.07.2016
    • 69
    • Beograd
    • wv polo

Trosi benzin dok ide na gas?

Vezano za ovu temu nasao sam neke odgovore na netu ali kod mene je to dosta manja ali opet cinimi se nelogicna potrosnja benzina dok radi na gas. Imam motor koji trosi oko 8 litara na 100 km kada radi na benzin, u pitanju je gradska voznja... Imam sekvent vec dve godine i odmah po ugradnji sam primetio da mi nestaje po malo benzina kada vozim na plin ali je to nekako predstavljeno od majstora kao da ne moze da radi na dva goriva , gledao nista nigde ne ispusta benzin niti ima mirisa benzina kad radi na plin... konstatovano da je sve uredu... Motor je 1.4v 16v 55kw wv polo.

Moja potrosnja je na nekih 700km plin 55litara i 7 litara benzina... Prakticno na nekih 100 km koliko vozim na plin 1 litar benzina se potrosi.. Jeste da sekvent pali na benzin , ali merio sam kilometrazu koju predjem u toku mesec dana, dok se ne zagreje motor i prebaci na plin / u proseku to dnevno bude do najvise jedan km , merio sam sada u aprilu kada je temperatura nekada bila niza nekada visoka.. ali sve u svemu za 30 dana predjem 30km na benzin , mozda i manje i ovde bi reko da nemam neko zadrzavanje na parkingu pa da i to sada ukalkulisem kao neku vecu potrosnju. Cini mi se da umesto do 3 litra koliko bi trosio u voznji na benzin najvise , nestane otprilike jos toliko...

Kakva su vasa iskustva, da li je to nesto uobicajeno ili ne , obzirom da se ne radi o drasticno vecoj potrosnji citajuci probleme nekih koji su imali da kazem slican problem... Hvala unapred...
    Last edited by nedeljko50; 24.04.2018, 22:57.
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

1km hladan motor i 1km zagrejan, nije isto...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Kako si došao do cifre o potrošnji benzina?
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nedeljko50
        CBC Član
        • 31.07.2016
        • 69
        • Beograd
        • wv polo

Originally posted by Dora View Post
        Kako si došao do cifre o potrošnji benzina?

Dora do potrosnje sam doso tako sto sam bezbroj puta prilikom voznje na benzin kada se upali lampica za rezervu, odmah svrtatim na pumpu sipam gorivo i do sledeceg upozorenja lampice za rezervu znam tacno koliko je potroseno goriva...

Istu potrosnju je pokazao i metodom pun rezervoar, predje se odredjena kilometraza , vratim se na istu pumpu i trazim da se dopuni do vrha. U oba slucaja je potrosnja bila ista sto se tice i voznje na otvorenom i u gradu.. negde oko 8 do 8,5 litra benzina grad

E sada kada govorimo o voznji na plin... isto sam merio koliko predje dnevno na benizn, to je u proseku bilo oko 1 km dnevnu, znaci ujutru kada upalim auto , odmah se ukljucim u saobracaj, znaci ne cekam da sada nesto auto stoji na parkingu upaljen pa da tome pripisem vecu potrosnju benzina... i tokom ovog meseca koji je varljiv sa temperatrurama nekad hladno , nekad topliji dani on meni otrplikike predje do najvise 1 km dnevno jer ujutru prodje najvise ovu kilometrazu i nakon ovoga se cuje ono kad cakne tj prebaci sa benzna na plin. Kada ga u toku dana posle upalim odmah prebaci na plin jer je motor zagrejan .. Za mesec dana takve voznje dok se ne prebaci na plin predjem najvise 30 km na benzin i potrosnja bi bila ispod 3 ajde neka bude i 3 litra, on potrosi 7 litara... eto to mi nelogicno a inace predjem oko 700 km mesecno na plin... Inace auto normalno vuce... nikakvih drugih problema.
        Last edited by nedeljko50; 25.04.2018, 22:56.

Comment

• araps81
          CBC Veteran
          • 09.02.2012
          • 144
          • Beograd
          • BMW E36 320

koji sekvent imas ugradjen?

Comment

• nedeljko50
            CBC Član
            • 31.07.2016
            • 69
            • Beograd
            • wv polo

ac stag4, tomaseto je isparivac, neke crvene dizne, onaj multiventil ne znam.

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Od moje kuce do skole ima kilometar, do pijace kilometar, do grada kilometar i po. Probali smo dosta auta da se voze samo na tim relacijama. Rezultat je kod svakog auta bio (otvoreni put potrosnja na 90)*2.5! Znaci svaki. Razlika se tu oseti, dizel 1.7 cdti trosi 4 litra na otvorenom. U takvim uslovima trosi 10-11 litara. Hjundai acent 1.3 trosi 5-6 na otvorenom. Po lokalu trosi 12-15 litara. JUGO samo na plinu trosi 6.8 na orvorenom i jedino je on trosio manje po gradu, oko 12-13 litara.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Sad ili ti auto troši puno benzina dok je hladan ili evap ubacuje više benzinske pare...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• GM
                  CBC Član
                  • 01.04.2005
                  • 79
                  • Beograd
                  • Opel Astra, 1.6

Originally posted by nedeljko50 View Post
                  Imam motor koji trosi oko 8 litara na 100 km kada radi na benzin,

Moja potrosnja je na nekih 700km plin 55litara i 7 litara benzina... Prakticno na nekih 100 km koliko vozim na plin 1 litar benzina se potrosi..
                  Pomislio sam da se hvalis time jer imas odlican rezultat: 7.85l plina + 1l bmb-a. Potrosnja plina ti je teoretskih 10% veca od potrosnje benzina.

Ja bih na tvom mestu bio prezadovoljan.

Inace, na 1.6 motoru potrosim u proseku 1.5l bmb-a (ali ga cesto i sam prebacujem na benzin). Imamo istu konfiguraciju plinskog sistema.
                  Last edited by GM; 03.05.2018, 20:12.

Comment

• nedeljko50
                    CBC Član
                    • 31.07.2016
                    • 69
                    • Beograd
                    • wv polo

Hvala svima na pomoci, nisam nezadovoljan potrosnjom plina nego mi eto neobicno u vezi potrosnje benzina pa rekoh da cujem druga misljenja. Meni trosi u proseku oko 8,3 plina , dok je gradska voznja oko 8,5l benzina. Na otvorenom benzin je oko 5,5 a plin blizu 7l nekad i zanemarljivo preko ... U gradu plin ide do 9,5. Dosta je velika razlika, kao da na otvorenom trosi do 30% u odnosu na benzin a u gradu do 10% vise . Proverio ga pre godinu dana majstor prilikom zamene filtera , nesto na racunaru da li dodatno podesavao ali potrosnja je prakticno ostala ista u ovoj razmeri kao i pre...

Comment

• hirurg83
                      CBC Senator XXL
                      • 26.02.2014
                      • 398
                      • Banjaluka
                      • VW Jetta

Ako je tolika razlika u otvorenoj i gradskoj onda je ocigledno da je mapa previse bogata u visokim obrtajima.

Comment

• Miki10
                        CBC Član
                        • 19.03.2018
                        • 37
                        • Mostar
                        • Golf 4, Peugeot 308

Originally posted by nedeljko50 View Post
                        Vezano za ovu temu nasao sam neke odgovore na netu ali kod mene je to dosta manja ali opet cinimi se nelogicna potrosnja benzina dok radi na gas. Imam motor koji trosi oko 8 litara na 100 km kada radi na benzin, u pitanju je gradska voznja... Imam sekvent vec dve godine i odmah po ugradnji sam primetio da mi nestaje po malo benzina kada vozim na plin ali je to nekako predstavljeno od majstora kao da ne moze da radi na dva goriva , gledao nista nigde ne ispusta benzin niti ima mirisa benzina kad radi na plin... konstatovano da je sve uredu... Motor je 1.4v 16v 55kw wv polo.

Moja potrosnja je na nekih 700km plin 55litara i 7 litara benzina... Prakticno na nekih 100 km koliko vozim na plin 1 litar benzina se potrosi.. Jeste da sekvent pali na benzin , ali merio sam kilometrazu koju predjem u toku mesec dana, dok se ne zagreje motor i prebaci na plin / u proseku to dnevno bude do najvise jedan km , merio sam sada u aprilu kada je temperatura nekada bila niza nekada visoka.. ali sve u svemu za 30 dana predjem 30km na benzin , mozda i manje i ovde bi reko da nemam neko zadrzavanje na parkingu pa da i to sada ukalkulisem kao neku vecu potrosnju. Cini mi se da umesto do 3 litra koliko bi trosio u voznji na benzin najvise , nestane otprilike jos toliko...

Kakva su vasa iskustva, da li je to nesto uobicajeno ili ne , obzirom da se ne radi o drasticno vecoj potrosnji citajuci probleme nekih koji su imali da kazem slican problem... Hvala unapred...
                        U kakvom su ti stanju benziske dizne, moze se desiti da ti jedna od njih propusta manju kolicinu benzina tokom voznje na plin.

Comment

• nedeljko50
                          CBC Član
                          • 31.07.2016
                          • 69
                          • Beograd
                          • wv polo

Ne bi znao u kakvom su stanju. Ono sto vezano za njih znam da je pre par godina na dijagnostici prijavilo da jedna benzinska dizna pravi bogatiju smesu, ali mi tada majstor rece da to nije neki problem i da tako auto moze da se vozi oko 50 000 km... ja ga vozim na plin. Posle par dana kad nesto preko dijagnostike gledao nije prikazivalo taj kvar... Eto mozda to nesto pomogne. Od pre par dana upali mi se crvena lampica za ulje... to je verujem nevezano za plin ali videcemo kod majstora je trenutno auto. Ta lampica moze da prijavljuje veliki problem a moze biti i da je ulje loseg kvaliteta ili nesto sitno u kvaru... Videcemo...

Comment

• hirurg83
                            CBC Senator XXL
                            • 26.02.2014
                            • 398
                            • Banjaluka
                            • VW Jetta

Dizne skines i odneses na ciscenje i ispitivanje. To nije skupo a ato prodise jer se ne vozi na benzin.

Comment

• GM
                              CBC Član
                              • 01.04.2005
                              • 79
                              • Beograd
                              • Opel Astra, 1.6

Svakako je najjednostavnija i najjeftinija metoda za koju ti nije potrebno strucno lice majstor/servis je da napunis benzinski rezervoar do kraja (pa jos i flasama do samog vrha) pred neki duzi put. Imaces samo jedno startovanje motora odnosno minimalnu potrosnju goriva potrebnu za to. Po dolasku na destijaciju proveri nivo i otkloni sve sumnje da li ti i koliko trosi benzin dok vozis na plin.

Comment

Working...
                              X