Renault Megane II 2005. 1.6 16v i Landirenzo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • toda81
    CBC Član
    • 06.02.2011
    • 66
    • Po

Renault Megane II 2005. 1.6 16v i Landirenzo

Pozdrav svim forumasima.
    Nedavno sam kupio Renault Megane II , 1.6 16v, 2005. god. sa ugradjenim sekvent sistemom Landirenzo. Auto je kupljen od prvog vlasnika koji je auto kupio nov u Autkuci Francuz u Jagodini gde je i ugradjen Landirenzo. Pre par meseci je uradjen reatest plina i zamenjena je boca, a mozda i jos nesto uz nju, mada ja to ne znam jer je to prethodni vlasnik uradio.

Prethodno sam imao opel zafiru sa stag 400 plus sistemom koji bukvalno nije imao razlike pri radu na plin i na benzin kada je zvuk u pitanju.
    Na Meganu to nije slucaj jer se zvuk na gasu i benzinu mnogo razlikuje, ali sam cuo da je to do dizni za plin. To mi i ne smeta, a i da mi smeta tu znam da leka nema

Zafira i stag 400 plus su mi bolje funkcionisali u smislu da je zafira, tj stag na njoj prebacivao na plin kada dostigne odredjenu temperaturu, npr 30 stepen, a sada na meganu to nije slucaj, tj on prebaci na plin cim dam gas i kada prebacim 2000 obrtaja on prebaci na plin, ali ako se auto tada vozi on uzasno trza da je to nepodnosljivo pa mi je bivsi lasnik objasnio da trebam da ga palim na benzin i kada temperatura doje do prvog podeoka, tj oko 40 stepeni onda pritisnem dugme gde se pali gas i tada kada prebaci na plin nema trzanja dok se vozi.

Mene interesuje da li je moguce podesiti ovaj Landirenzo da ne prebacuje na gas kada se doda gas i kada se prebaci 2000 obrtaja nego da prebaci na gas isto kao sto je to cinio stag tako sto tek kada motor dostigne odredjenu temepraturu prebaci na gas?

Takodje bih vas zamolio ako znate neki servis u okolini Pozarevca gde mogu da odrzavam Landirenzo gas na mom autu jer niko od majstora koje poznajem to ne zeli da prihvati jer rade samo stag i jer nemaju dijagnostiku za landirenzo.

Moj majstor u Jagodini kog koga sam ugradio stag 400 plus na starom autu, tj na zafiri uopste nema lepo misljenje o landirenzo sistemu.
    Last edited by toda81; 17.06.2018, 08:08.
  • Neshtry
    CBC Član
    • 01.06.2008
    • 53
    • Odzaci

I ja mislim da je AC zahvalniji

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Comment

• toda81
      CBC Član
      • 06.02.2011
      • 66
      • Po

Slazem se sa tobom kolega. Moj majstor koji ugradjuje stag mi trazi oko 220e da umesto landirenza stavi stag, naravno da ostane deo instalacije i boca jer je nova, ali mi se sada ne daje toliko novca.

U cemu je jos razlika izmedju staga i landirenza?

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Comment

• Neshtry
        CBC Član
        • 01.06.2008
        • 53
        • Odzaci

Ne znam tačno,ali stavi AC,delove koje skineš prodaćeš nekome ko se pati kao ti sad...Moj kum je sa vw skinuo landirenzo i nije mu puno trebalo da ga proda

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ja nisam ljubitelj Landi Renca i takodje mislim da je šit za te pare ali se ne ponaša tako kako si opisao, tu je neko nešto debelo preradjivao da radi. Jedna od stvari koja me nervira kod tih talijana je da iako je motor na radnoj temperaturi neće prebaciti dok ne prodje minimum 25 sekundi. Što bi reklo, nešto to kod tebe ne štima kako treba a kad budeš dao par puta po 30 ili više evra, utvrdićeš da je bolje da si odmah dao da se to izbaci. Cenu zamene ne komentarišem jer svako ima svoje cene.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• toda81
            CBC Član
            • 06.02.2011
            • 66
            • Po

Dora, hvala na savetu. Mozes li mi napisati na pp ili ovde koliko bi me kostalo da mi ti odradis prepravku i da imam stag?

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

Comment

Working...
            X