Pokazivac kolicine plina u rezervoaru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Ja napunim bocu(54 lit.),znam da sigurno moram sa njom da predjem nekih 500km i onda se nekad kockam pa teram dok ne ispraznim a nekad odmah sipam i resetujem.Sto se tice pokazivaca,mislim da je moj multiventil tomaseto i na njemu se nalaze neke diodice i tu se moze malo stelovati nesto.Ako me ne bude mrzelo da sutra to otvorim i slikam pa cu postaviti slike ovde.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• to je to
      CBC Član
      • 04.04.2005
      • 62

Kod mene je isto ugradjen lovato pokazivac u kabini sa diodama i evo posle dve godine radi bez problema tacno znam koliko plina imam u boci.

Kad mi se upali crvena ( poslednja ) mogu da predjem oko 100 kilometara po gradu.
      nista meni ovde nije jasno

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Tebi reno 25 trosi 10L plina. Sjajno gde si ugradio plin
        https://t.me/pump_upp

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Da se ne lazemo.U zimskim uslovima po gradu hoce da popije i 12-13 lit. ali na otvorenom putu(Beograd-Kikinda) potrosnja se krece oko 8.5-9lit.najvise.Uredjaj je Landirenzo i za sada sve funkcionise.

Comment

• nubira
            CBC Član
            • 22.10.2005
            • 43
            • Ljubljana

Imam ugreden sistem lovato fast u SLo.
            Pokazivač količine plina u rezervuaru radi nikako. Posle pređenih 60 km pali se crveno svetlo, pa onda 3 zelene diode, pa jedna, pa opet četiri i tako da oupše ne znam koliko je plina. Na početku nisu imali merača pa sam ga morao posle doplatiti 38EU a sada ne radi. .

dobro da sam bio pre 2 dana kod Dore pa da sada motor radi kako treba pre radio isto ko merač plina - nikako.
            Daewoo nubira 1.6sx /LOVATO fast 90

Comment

• Čiča
              CBC Senator XXL
              • 14.12.2005
              • 1621
              • Beograd, Vidikovac

Ma shvatam ja da je to odokativni pokazivac, ali ja nisam stipsa da sipam plin za 300 din, vec uvek sipam pun i kada predjem 400 km, opet na pumpu, ali nije lose imati orjentacionu sliku koliko jos mozes da ides...

Ali ako to nikako ne radi (sto kod mene jeste slicaj) da li onda moze da se izbaci iz upotrebe, jer mislim da mi se zbog plovak cuje u gepeku, kao da vozim polumrtvog coveka

Znaci ne treba mi ni pokazivac a ni plovak, da li se to moze izbaciti???
              Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
              "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• nikolapanic
                CBC Senator XXL
                • 16.10.2005
                • 657
                • Petrovac

Ne razumem,kako to da izbacis plovak.Taj "plovak" je valjda u sklopu multiventila i ne mozes ga izbaciti.Mozes eventualno otkaciti kabl koji preko koga se salju signali koji pale diodice u kabini u zavisnosti od napunjenosti boce.Onda ti diode u kabini nece raditi i koristices samo prekidac.Tako bar ja mislim,a ako gresim,neko ce me vec ispraviti.

Comment

• nikolapanic
                  CBC Senator XXL
                  • 16.10.2005
                  • 657
                  • Petrovac

Ajde da priupitam nesto i ja i to zato sto u dosadasnjim postovima se sve svodilo a vezano za multiventil,da su aparati za tocenje losi i da nije moguce bocu napuniti vise od 80%.Ako su negde aparati "sigurni" onda je to OMV.Meni u praznu bocu nikada nije stalo vise od 55l(70l boca).Medjutim,da li je moguce da multiventil ne valja kada na istom aparatu za tocenje,mom drugaru natoci skoro celih 60l(boca je od 60l)?Moze se ticati i ovog topica:Kazu da moze da se multiventil skine i da mu se skine neki granicnik(ludost za raditi tako nesto) pa se puni skroz,ili se pokvario multiventil.Ako o ovome pise negde,uputite me gde,jer nisam uspeo da nadjem.

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

U mom sluchaju multiventil ne mozhe da "blokira" totalno, ali jasno i glasno bochne da se "buni" kad rezervoar postane 80% pun. Dakle, plin tezhe protiche u rezervoar i jasno se chuje neko "krchenje". Dovoljno da se zna da je proradio i da je rezervoar napunjen 80%.

Verovatno da je kvar u multiventilu ako se u rezervoar od 60 l zaista napuni 60 l plina. Meni ventil uvek "proradi" na nekih 39-40 l, toro boca od 51 l.

Mada, uvek postoji i opcija "pokvarenih pishtolja" , tako da treba biti oprezan
                    http://www.bmw.tv

Comment

• nikolapanic
                      CBC Senator XXL
                      • 16.10.2005
                      • 657
                      • Petrovac

Evo slicica koje sam rekao da cu postaviti.Multiventil je Tomaseto,na poklopcu se nalaze diodice koje prekriva skala sa multiventila i na taj nacin ocitava broj diodica u kabini.Na jednoj od slika se vidi skala i magnetic na njenom dnu koji se malo moze pomerati i na taj nacin malo popraviti tacnost.Ovo vazi samo ako je razlog poremecaja u pokazivanju ovaj pokazivac a ne u drugim situacijama.

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Taj magnetic treba da je fixiran (zalepljen) za plasticni deo iglice. Njegovim pomeranjem mozes samo da jos vise poremetis tacnost pokazivanja, pogotovo, ako okrenes ili zakrenes polove magneta.
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nikolapanic
                          CBC Senator XXL
                          • 16.10.2005
                          • 657
                          • Petrovac

Za sada mi ne radi lose ali cekajmo jos malo,mozda pocne da brlja.

Comment

• nikolapanic
                            CBC Senator XXL
                            • 16.10.2005
                            • 657
                            • Petrovac

Jedno pitanje za IvanT-a:U slucaju da se poremeti pokazivac na mom autu da li je dobro uraditi sledece ili to nema nikakve vezeokazivac u kabini ima 5 dioda-4 zelene i jednu crvenu za rezervu.U rezervoar staje 54-55l gasa.Da li mogu onda napuniti bocu do 1/5 (oko11l) i pokazivac tj.magnetic namestiti da se pri toj kolicini pali crvena lampica kao peta po redu i tu zalepiti?

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Obelezi nekako (flomasterom) sadasnji polozaj, pa se onda igraj do mile volje, dok ne nastelujes kako ti odgovara.

BTW
                              mozes da probas i sa laganim pomeranjem diodica na samom senzoru. Malo ih razmaknes da bi dobio linearnije prelaze paljenja, tj gasenja po cetvrtinama.
                              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• nikolapanic
                                CBC Senator XXL
                                • 16.10.2005
                                • 657
                                • Petrovac

Ok,hvala.Malo mi je frka to sa senzorima,ali probacu polako pa sta bude.Da napravim isti razmak izmedju svake diode ili ne?

Comment

Working...
                                X