Problem sa prebacivanjem na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikonos
    CBC Član
    • 29.04.2010
    • 69
    • Sombor

Problem sa prebacivanjem na plin

Pozdrav. Posle praznog akumulatora, njegovog vađenja radi punjenja i vraćanja, auto nije hteo da prebaci na plin ni kada se potpuno zagrejao. Zelena diodica je blicala kao da je sve ispravno. Nakon nekoliko paljenja i gašenja je počeo da prebacuje.

Sada se to opet ponavlja. Prvo paljenje neće ni zagrejan, a sledeća paljenja hoće ali kasnije (topliji nego ranije).
    Uređaj je stag 4, na pežou 206.
    Da li je moguća da je sada raštelovan i da treba na dijagnostiku?
    Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Ne bi trebalo ali je moguće, pogotovu ako si palio sa slabim akumulatorom.
    Prikopčavanje na dijagnostiku će reći u čemu je problem.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mikonos
      CBC Član
      • 29.04.2010
      • 69
      • Sombor

Originally posted by Dora View Post
      Ne bi trebalo ali je moguće, pogotovu ako si palio sa slabim akumulatorom.
      Prikopčavanje na dijagnostiku će reći u čemu je problem.
      Hvala, Dora. Jeste, pokušano je par puta da se upali sa slabim akumulatorom.
      Da se ja pitam, ja bih proter'o autobus ovuda, nije to tako lose kao sto izgleda.

Comment

• mikonos
        CBC Član
        • 29.04.2010
        • 69
        • Sombor

Posetio sam majstora. Problem je bio u senzoru temperature na reduktoru. Davao je različite informacije, obično nižu temp. To je rešeno. Međutim, rekao mi je da imam problem sa otvaranjem benzinskih dizni, a samim tim i sa plinskim. Vreme otvaranja je oko 5,1 ms. Plinske rade slično ali malo više. Kaže da moram prvo rešiti problem kod auto mehaničara, pa onda kod njega na novo mapiranje jer mu je sada izbacio da su dizne previše otvorene. Trebalo bi biti oko 3 ili 3,5 ms. Da li to predstavlja veliki problem?

Comment

• Antoaster
          CBC Senator XXL
          • 07.12.2007
          • 343
          • Beograd, Voždovac

Druze, oteraj auto kod majstora koji ima original dijagnostiku i radi ta kola. Potrebno je da ventili budu u setapu(obicno se pretegnu na gas), i da ti resetuje sa dijagnostikom fuel trim-ove. E onda ga malo vozis da ponovo napravi trimove i potrosis taj los benzin iz sistema i eventualno ocistis dizne. Kad to sve uradis on kad prikaci dijagnostiku auto treba da ima normalne trimove i odnosno vremena ubrizgavanja. Malo ga jos vozis tako na benzin i onda ides kod plinadzije da ti podesi gas ali pod uslovom da su ispravni svi delovi gasnog segmenta i struje. Ali nemoj da ides kod obog sto si isao jer je on trebo da ti objasni sta da radis a ne forum, ocigledno covek nije u materiji.

Comment

• mikonos
            CBC Član
            • 29.04.2010
            • 69
            • Sombor

Hvala Antoaster na detaljnom savetu i predlogu!

Comment

• dejancic
              CBC Početnik
              • 08.02.2019
              • 2
              • Beograd
              • Ford focus

Emmegas

Da li neko zna servisera za EMMEgas u okolini Beograda? Imam isti problem.

Comment

Working...
              X