Potrosnja benzina uz auto gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • takonaopako
    CBC Početnik
    • 25.03.2019
    • 8
    • Opovo
    • Opel Zafira A

Potrosnja benzina uz auto gas

Pozdrav svima,
    Od skoro vozim zafiru a, 1.6 16 v ,sa sekvent plinom,nema board ,potrosnju ,nista od toga. Imam iskustva sto se tice voznje istih modela motora na plin ali ovde se pitanje konkretno odnosi na potrosnju benzina koja je prevelika. Bukvalno nakon svakog drugog tocenja pune boce plina (43 l)sa kojom u proseku prelazim od 450 do 480 km normalne voznje,upali se i lampica za benzin. Sipam i oko 6 litara i opet zasija rezerva posle druge pune boce plina.Nema nikakvih simptoma problema u voznji benzin/gas a na gas prebacuje 2-3 min/max 1-2 km po sadasnjim temp hladan motor.Kada je vruc motor ,bukvalno odmah.
    Za pocetak pitanje eliminacije: Sistem je LPGTech 204,sa kojim prvi put imam iskustva ,da li on u svojoj strategiji voznje slucajno koristi i benzin ili ne? Ili da se odmah bacam na sistem benzinskog napajanja motora i odakle poceti?
    Last edited by takonaopako; 25.03.2019, 16:41.
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

da li sam dobro razumeo problem: na 960 predjenih kilometara, potrosi 6 litara benzina?
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• takonaopako
      CBC Početnik
      • 25.03.2019
      • 8
      • Opovo
      • Opel Zafira A

Upravo tako.
      Normalno radi na benzinu,ne oseca se tkz "ziv benzin",ne pali ubrizgavanje. U svakom slucaju sipacu benzin,resetovacu km i napravicu test potrosnje ,ali sam se laicki pitao da li kojim slucajem ovaj sistem ima strategiju da delumicno gasi plinske dizne a pali benzinske,neka strategija. Na prekidacu u kabini nema promena. Mozda je pitanje apsurdno za poznavaoce ali moram poceti od cinjenica....

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

a koliko bi po tebi bilo normalno da potrosi?
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Pa stvarno nije normalna potrosnja.....

....jer trosi nenormalno malo
          https://t.me/pump_upp

Comment

• zeljkoci
            CBC Veteran
            • 12.05.2008
            • 143
            • La
            • Fiat Punto. 1.2

Ovako je kod mene na Puntu.

Comment

• takonaopako
              CBC Početnik
              • 25.03.2019
              • 8
              • Opovo
              • Opel Zafira A

Znaci po vama je to normalno?

Comment

• GM
                CBC Član
                • 01.04.2005
                • 79
                • Beograd
                • Opel Astra, 1.6

Ja sam na tom motoru (z16xe ako se me varam) imao problema sa benzinskim diznama, paljenjem, muljem u sistemu, sve zbog nedovoljne voznje na benzin. Pumpa za gorivo je takodje stradala. Od tada sam gledao da potrosnja goriva bude izmedju 1-1,5l / 100 km. Ne dozvoli da auto bude na rezervi i dobro je sto sipas cesce manju kolicinu goriva. To na drugo sipanje je bas OK.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

da ne brises svaki drugi post koji napises pa i da diskutujemo, ovako nema bas nekog smisla.

Comment

• takonaopako
                    CBC Početnik
                    • 25.03.2019
                    • 8
                    • Opovo
                    • Opel Zafira A

Pa nesto se ocigledno desi kada zelim da ga postavim,posle ga ne vidim....

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

desi se napises pa obrises i napises drugi. Vidim vreme kad je napisan i kad je obrisan a i sta pise unutra.

Recimo, tebi je 50km otvoren put, meni treba 10 da se iskobeljam iz grada i dodjem do otvorenog puta. I onda krenem, recimo za Bečej, koji je udaljen 60km. Prosecna brzina kroz Bački Jarak i Temerin je 12km/h. Nije otvoren put a nije ni gradska vožnja. I onda na sve to, neko ubaci sliku kako je sipao 17 litara posle 6000 kilometara. Ja cu otici do Berlina i nazad sa 0 litara benzina. Ko je spreman da stavi pare na sto, može i pokazna vežba. Zatim, imaš 20% vožnje sa čestim paljenjem i gašenjem. SVaki put upali na benzin i tu najvise troši.

Zaključak, mislim da nemaš problema sa uredjajem ili motorom i da je to normalna potrošnja. Ako ti je to puno, menjaj prevozno sredstvo. Ali budi iskren prema sebi pa saberi sve što neko drugo prevozno sredstvo nosi sa sobom.

Comment

• takonaopako
                        CBC Početnik
                        • 25.03.2019
                        • 8
                        • Opovo
                        • Opel Zafira A

E odlicno ako se vidi,nemam sto kriti...
                        Dobro,po performansama mog motora i normalne voznje prosecna potrosnja kombinovanog goriva mi izlazi oko 800 din /100km.
                        8 din/1 km kombinovano a samo na benzin oko 12 din /1 km.
                        Prelazim oko 20000 km godisnje. To je oko 650eur ustede na godisnjem nivou. Mada nesto povoljnije u odnosu na dizel koji manje trosi po litru na 100 km.

Comment

• takonaopako
                          CBC Početnik
                          • 25.03.2019
                          • 8
                          • Opovo
                          • Opel Zafira A

Niko ne zna da li u strategiji plinski sistem lpg tech koristi nakon prebacivanja na gas i benzin u odredjenim rezimima rada?
                          Da si se pomenuti lpg sistem moze podesiti tako da se nakon gasenje zagrejanog motora i brzog pokretanja ,pokrene direkt na gas?

Comment

• takonaopako
                            CBC Početnik
                            • 25.03.2019
                            • 8
                            • Opovo
                            • Opel Zafira A

Originally posted by GM View Post
                            Ja sam na tom motoru (z16xe ako se me varam) imao problema sa benzinskim diznama, paljenjem, muljem u sistemu, sve zbog nedovoljne voznje na benzin. Pumpa za gorivo je takodje stradala. Od tada sam gledao da potrosnja goriva bude izmedju 1-1,5l / 100 km. Ne dozvoli da auto bude na rezervi i dobro je sto sipas cesce manju kolicinu goriva. To na drugo sipanje je bas OK.
                            Pitanje:Ako dobro razumem,imao si problema jer je malo isao na benzin,koliko je to? kako si uspeo da gledas da potrosnja benzina bude tolika? Povecao si je svojim delovanjem? Za ostalo se slazem ....

Comment

• GM
                              CBC Član
                              • 01.04.2005
                              • 79
                              • Beograd
                              • Opel Astra, 1.6

Nedovovoljna je kada vozis na benzin samo onda kada palis auto. Da dodam na svoj prethotdni post da obavezno menjas i filter za gorivo na vreme, da ne ides logikom da zbog manje potrosnje goriva njega ne treba menjati. Provozaj jednom u 10-15 dana samo na benzin.

Comment

Working...
                              X