Zdravo svima. Imam Lagunu 2, 2002, 1.8 16v koja je uvezena u Srbiju 2008. godine i te godine u Italiji, odakle je i dosla je ugradjen i TNG sistem. Postavljen je Lovato Easy Fast, sa Lovato isparivacem, Lovato JP diznama, Landi MAP senzorom i Mimgas multiventilom. U poslednjih godinu dana polako dolazi na naplatu pa sam prvo zamenio isparivac i stavio sam Tomasseto Alaska, pa sam zamenio MAP senzor sa Bosch MAP senzorom, pa sam zamenio i multiventil za Tomasseto.Zimu sam nekako prezimio. Povecao sam prebacivanje na plin tek kad auto digne temperaturu do 45 stepeni, ali cak i tad sam iskljucivo menjao na plin dok idem nizbrdicom, jer je auto "prdeo" dok se ne stabilizuje, a pretpostavljam dok ne prodje onaj hladan plin izmedju isparivaca i dizni. Kada se stabilizuje nakon 5-6 sekundi, motor radi korektno sem sto se ponekad gasio kad stanem na semaforu i to iskljucivo na plin*ne gasi se na benzin).Sad takodje "prdi" u prebacivanju dok je hladan, ali mozda maksimalno 1 sekunda i posle se stabilizuje.Mislim da je vreme i da se dizne promene jer su izgurale, brat bratu, 200-250.000 km.Od Lovato dizni jedino mogu da nadjem Lovato EGO dizne koje kostaju 7800 dinara. Mogu da nadjem za povoljniju cenu AC dizne, Atiker, Valtek, ali se generalno ne razumem u te stvari, sem sto znam da su ove moje dosta trajne, samo su najsporije na svetu.Zanima me koje bi se dizne uklopile u moj sistem bez dodatne prepravke i koje biste mi preporucili?
Zamena Lovato JP dizni
Collapse