Od skoro vozim bmw e46 kupe 2.2 m54 motor sa davno ugradjenim plinskim sistemom tartarini, reduktor je RP/G05. Imam softver i interfejs ali nisam uspeo da ocitam ECU zbog usb kljuca koji nemam. Problem je sledeci, dok radi na plinu, na leru imam utisak da dizne uopste ne rade, niti se cuju da opale niti kad skinem crevce ne prolazi plin. Kad se doda gas onda rade i cuju se lepo. Znaci na leru kao da radi na benzin a kad se ide u obrtaje onda radi na plinu. To sam primetio i na potrosnji benzina dok radi na plinu tj dok je upaljena lampica za plin. Moram da napomenem da na plin prebacuje kad se doda gas preko 2000 obrataja, a samo se jednom desilo kad sam upalio auto da je prebacio na plin sam od sebe tj bez dodavanja gasa preko 2000 obrt. E u tom trenutku dizne se cuju da rade i na leru tj onako kako bi trebalo, proverio sam opet skidanjem crevca od dizni. E sad sumnjam na lambda sonde jer nesto sam citao da ovaj plinski sistem nece lepo da radi ako su sonde neispravne, a ne mogu da proverim u softveru zbog problema koji sam u pocetku naveo. Napominjem da je upaljena chek lampica i raniji vlasnik kaze da je na dijagnostici prijavljivao bank1 i bank2. Da li je neko imao iskustva sa ovim pliskim sistemom i da li neko moze da mi preporuci servis koji radi ovakve plinske sisteme (BG ili okolina), bas bi mi znacilo...? Moje je da zamenim obe lambda sonde koje su lako pristupacne pa da vidim kako ce onda da radi, u protivnom moram posetiti servis.
Unapred zahvalan.
Unapred zahvalan.
Comment