Potrosnja Seat....Cordoba 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tonerservisja
    CBC Početnik
    • 02.08.2020
    • 3
    • Jagodina
    • Seat Cordoba 1.4 63k

Potrosnja Seat....Cordoba 1.4

Pozdrav, vlasnik sam Seat Cordobe 1.4 63kw, motor bxw,2008mo god, naime, sada ima oko 160 000, tng je ugradjen na 19 000, u prvoj ugradnji ugradjen je Lovato isparivac, Lovato kompijuter tng, isparivac se vise i ne secam iskreno, vrlo brzo zbog gasenja na leru promenjen je racunar i stavljen stag 300 isa 2 koji je to gasenje redukovaao, sada je isparivac TomaseTO, sad se desi kada je pokrenuta klima, isto na leru, medjutim nije to sada pitanje..Prva boca bila je yapremine 42 L, na pumpi je toceno uvek 42 do 43Litra, onaj plovak se cuo da pocne na 28 litara da drci i punjen je dalje do 43litra, sa tih 43 litra ja sam prelazio 400 do 450km kombinovvane ili gradske voznje,a ukoliko bih tada sipao opet manje od 40litara, npr 33 opet bih presao ynatno manje, kao da je 9 litara koji stanu izmedju 33 i 42L presudno. Sada sam zbog reatesta morao da promenim bocu, stavljena je nova boca i multiventil, sada na pumpi toci 32 do 33litra i stane, probao sam i na NIS i LuKOIL pumpi, to je to 80% od 42litra toliko izlazi, problem je sto ja sa 33litra predjem 200 do 230km.... Nova boca, isparivac menjan pre 2 godine, map senzor prosle, injektori crveni pre 3 godine, svaki savet je dobrodosao, inace na tom motoru sam menjao klipove na 130 000km...motor sada bukvalno radi bolje nego kad je izasao iz salona, ispalo je da su cordobe 2008me krpili od preostalih delova po magacinima, cak mi kod kljuca bord tj tabla nije prihavitla kao za COrdobu vec kao PAssat 2001vo....

Hvala unapred na savetima!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Nisam razumeo na šta se žališ? Malo stane u rezervoar ili puno troši?
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tonerservisja
      CBC Početnik
      • 02.08.2020
      • 3
      • Jagodina
      • Seat Cordoba 1.4 63k

Originally posted by Dora View Post
      Nisam razumeo na šta se žališ? Malo stane u rezervoar ili puno troši?
      Pa sad ispada da trosi 16 litara na 100km,

Ako sam ranije prelazio oko 420km sa 40 litara, kako sad posle zamene boce predjem 220km sa 33 litra...sta moze da bude problem

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sumnjam da u 42 litra bocu stane svaki put 42-43 litre. Neko to nije dobro merio ili boca nije 42 litra.
        Zamenom boce se ništa ne menja u podešavanju tako da nema povećane potrošnje ali možda curi na nekom spoju, treba proveriti.

https.autogas.rs

Comment

• tonerservisja
          CBC Početnik
          • 02.08.2020
          • 3
          • Jagodina
          • Seat Cordoba 1.4 63k

Originally posted by Dora View Post
          Sumnjam da u 42 litra bocu stane svaki put 42-43 litre. Neko to nije dobro merio ili boca nije 42 litra.
          Zamenom boce se ništa ne menja u podešavanju tako da nema povećane potrošnje ali možda curi na nekom spoju, treba proveriti.
          ok a koja bi realna kilometraza trebalo da se predje sa 33L.....vise ne moze da stane , reatest je radjen pre 14 dana, pa pretpostavljam da su proveravali da li curi negde...mada gde zivimo, nista me ne cudi...

da...i auto se gasi na leru kad vozim na tng a ukljucena je klima...menjao sam i kompresor..

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Koliko mozes da predjes sa 33 litra zavisi od mnogo stvari, najvise od tvoje noge na gasu ali i od toga koliko dugo provodis vremena u saobracajnoj guzvi ali taj motor u tom autu nebi smeo da prelazi 10-11 litara u surovoj gradskoj voznji.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Čim se gasi znači da je neispravan, dizne ili podešavanje.
              Code:
              Dobijem ospice od pitanja koliko troši auto sa 1.4 kubika... sve što mu sipaš...
              Potrošnja ide ovako... Odeš na net i tražiš potrošnju za tvoj auto a to je otprilike ovako:
              Grad 8,8l
              Otvoreno 5,2
              Prosek 6,4
              Na te podatke dodaš bar pola litre jer najmanje toliko lažu, na to opet dodaš od pola do litre na starost vozila (pogotovo našiih vozila).
              E sad na to sve dodaš od 12 do 20% veću potrošnju plina što opet zavisi od starosti i ispravnosti motora i gasne instalacije....
              Sve preko toga nije ok.
              U tvom primeru u gradu preko 9 bliže 10 pa na to dodaš do 20% i to je to..
              I naravno nije isto grad Beograd i Vrbas ka ni Minken na bulevaru posle ponoći gde oni mere

https.autogas.rs

Comment

Working...
              X