Pozdrav svima, posedujem Ford Sierru 2.0i dohc, 88kw, sa ugradjenim sekventnim uredjajem marke Zavoli, pa me zanima samo jedno, da li je moguce da auto ide lepo na plin, gotovo idealno, kao i na benzin, bez trzanja, gusenja, dakle savrseno, a da se prilikom povezivanja na komp primeti da mape recimo nisu dobre, ili jednostavno ako auto ide lepo na plin, onda je i softver automatski dobar??? Pitam iz razloga sto mi auto trosi nekih 10-tak procenata vise nego pre, (lambda sonda ispravna i povezana), a majstor sto mi je to radio, mislim da vise ne radi, tj nisam se ni cuo sa njim skoro... Prica se o tom famoznom tehnickom i proverom izduvnih gasova pa me je to najvise podstaklo da se pozabavim ovim problemom, jer ako je recimo bogata smesa, i izduvni gasovi bi to pokazali i eto problema...
Zavoli sekvent i Ford Sierra
Collapse
X
-
Zavoli nema mapu, bar ne razumljivu ljdskom okuMožda neko robokap ukapira gde trčka taj kursor.
U principu proveru možeš vršiti preko OBD konektora i trimova.
-
-
Da budem precizniji, videćeš svašta ima tu i ostalih parametara koji su nekad bitni da ih znaš ali mapa je trubaleska, i ja je gledam kao tele u šarena vrata
Comment
-
-
Ja sam sistem ugradio ovde kod nas u blizini Požarevca, ovlascen serviser, sve preporuke dobio za njega, medjutim kada mi je ugradio sledile su muke, auto radio kao traktor, trosio kao tenk a ide malo bolje od Juga 45. Dva puta kod Stanisica u Ns da oni ustelu i nista, ista prica. (Verovali ili ne). Na kraju me poslali kod Ranka u Zemunu i gle cuda, covek za 3 minuta dovde auto u red. Od tad nikad problema osim te sada minimalno povecane potrosnje, pa rekoh da se nije nesto poremetilo pa pitah ovde, ali vidim da nije nikako zgodno da sam diram da ne pogorsam situaciju...
Koliko sam ovde se informisao, Zavoli je najkomplikovaniji softverski izgleda, a da sam to znao, obisao bi ga u sirokom luku, a inace nije ni jeftin tada bio, davne 2009.god 630e.
Comment
-
-
Za ovo naše podneblje i automobile koje većinom vozimo Stag je zakon. BTW silno hvaljeni Ranko iz Zemuna je u moj auto ugradio BRC i stavio neodgovarajuće dizne (slabe) pa ih podesio softverski da rade na 200%
Comment
-
-
Ima u NSu još jedan koji vredi... Tačnije Bele vode... Tu je negde po godištu kao "Master Yoda" al zna znanje... [emoji23]
Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Pardon... Bele njive... [emoji6]
Sent from my Redmi Note 3 using TapatalkEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
Comment