Cena ugradnje u Daciu Logan

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by Davor
    Nemam sta da tebe ili bilo koga lazem ista, znam koliko predjem kilometara i koliko sipam goriva pa mi je racunica ISTA,a racunati mislim da znam.
    Što mi reče davno jedno divno dete "danas je praznik i danas se ne grdi!
    Ne sumnjam da znaš da računaš ali sumnjam da razumeš šta sam napisao ili hteo da kažem.
    Uopšteno okvirno i nebitno po tačnost. Benzin 100 kalorija, gas 80 kalorija. SUS znači motor sa unutrašnjim sagorevanjem i pretvaranjem toplotne energije u mehaničku.
    Ako ti veruješ da je tvoj auto jedinstven na svetu i da isto ide na različito energetsko gorivo onda je to tvoja stvar, ja pišem da i drugi ne poveruju u to pa da ne traže od mene čarobno štelbanje koje ne umem da izvedem
    NHF, šala

Ponavljam ukratko auto može da troši isto u litrama jedino kad sipa benzin bezveze i troši ga više. Ako na gas radi kako treba pa troši baš onoliko koliko treba može da se desi to što tvrdiš da je potrošnja ista ali to nije zasluga gasa nego mana benzina.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Davor
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2005
      • 498
      • Novi Sad

@Dora

Stvarno ne zelim da se raspravljam sa tobom jer te stvarno cenim kao osobu koja se u materiju TNG i celokupan motor SUS razume odlicno i kojoj retko neko moze nesto dodati,ali stvarno nemoj me lose razumeti kao tvrdoglavog klinca(jer sam podosta mladji od tebe)koji tupi svoje i ne popusta.
      Licno sam bio veliki skeptik sto se tice ugradnje gasa jer bukvalno svako oko mene koga je ugradio je pricao ma auto ne ide trosi duplo vise nego benzina itd.,i pitam IvanaT koliko ce izgubiti na ubrzanju i maksimalnoj brzini i covek mi rece mozda 10%na ubrzanju a max.brzina do 1%,licno mogu da potvrdim tu konstataciju da mi ubzanje max.smanjilo 5%(licno ne vidim razliku) a max.brzina je ista,stime sto ne vidim razliku u potrosnji u odnosu na benzin.
      Ovo ne pricam da sam cuo od nekog za neciji auto,nego iz licnog primera jer znam da ne moze moj motor po gradu samo da potrosi 7l mora malo vise,a plina mogu da dovedem do 7.5-8l.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Originally posted by Davor
        Ovo ne pricam da sam cuo od nekog za neciji auto,nego iz licnog primera jer znam da ne moze moj motor po gradu samo da potrosi 7l mora malo vise,a plina mogu da dovedem do 7.5-8l.
        Sve što ti je IvanT reka ostoji i ja to isto tvrdim, manje više za svaki motor.
        Ja sam se bunio samo radi one tvoje izjave da auto troši isto i da si ti živ primer za to
        Ovde tvoja poslednja rečenica govori upravo ono što i ja tvrdim da nije svejedno

I nem veze sa tobom i za onu drugu temu je ali može i ovde.
        Ne postoje dva ista auta i dve iste potrošnje. Postoji uobičajena potrošnja i potrošnja koja drastično odstupa od toga. Zato sam napisao da ja ne ulazim u to kolika je to cifra jer ako jedan fića troši 7 litara ne znači da će i drugi, ali ako taj drugi troši 12 onda to nije uredu.
        Ako svima fića troši 10 litara onda 7 litara ispada iz proseka jednako kao i 14.

Auto je čudna sprava i tako se i ponaša. Ima jedna lada 110 koju sam radio i koja troši 6.5 litara na otvorenom a čovek je cepa. Svakoj sledećoj sam isto to uradio a uradio sam ih baš dosta, nikad ni jedna nije prišla ni bluzu.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Kod mene potrosnja je malo niza(ako hocu) i zbog toga sto je meni menjac jako produzen(na 180 je 4000 o/min) F13,i meni auto u gradu na 70 u cetvrtoj je 2000 o/min,dok isti motor kao i moj imaju astre sa podosta kracim menjacem(mislim da je F16) i na 150 vec imaju oko 5000 o/min.
          Da ne preraste ovo u samo nas dijalog ja bih zbog drugih da zavrsim ovde sa "raspravom" i Doro .

Comment

• samsung
            CBC Veteran
            • 09.04.2005
            • 107
            • Banovci Dunav

Pa nije bas tako Dora!!!Ima jos jedna lada koju si ti uradio a trosi 6.5 litara na 100 km.Doduse lada samara ali je motor isti kao u 110.Verovali ili ne sve sto se brze vozi po auto-putu manje trosi.U svakom slucaju svaka cast Dora na obavljenom poslu.

Comment

• Davor
              CBC Senator XXL
              • 02.03.2005
              • 498
              • Novi Sad

Originally posted by samsung
              Verovali ili ne sve sto se brze vozi po auto-putu manje trosi.
              Au brate daj to malo detaljnije pojasni jer ja u to 100%ne verujem,a mislim da ni na forumu jos niko u to nije poverovao.
              Cemu tebi onda sluzi papuca gasa,uvek je bilo sto dublje pedalu stiskas imas sve plici dzep a kod tebe obrnuto.

Comment

• samsung
                CBC Veteran
                • 09.04.2005
                • 107
                • Banovci Dunav

To i mene cudi al tako je.Kada se vozi auto putem brzinom 100-110 km/h potrosnja je 7-8 litara a kad vozim 120-130 6-7 litara.Posto nisam poznavalac problematike auto-gas uredjaja a svojevremeno sam poslusao savete sa ovog foruma i ugradio gas kod Dore i naravno nisam pogresio mogu ti samo laicki objasniti kako sam ja zakljucio (mozda je glupo) zasto je takva potrosnja.Inace mnogo puta proveravano.U pitanju je lada samara 1,5 indzeksn.Ugradjen lovato sistem bez lambda sonda control-e.Ja sam zakljucio da je ventil za gas otvoren kako je otvoren i da on u jedinici vremena (1 h) propusti odredjenu kolicinu gasa.Dakle sustina je da nije isto ako pri takvom protoku gasa vozis 100 km/h ili 130 km/h; za sat vremena ces potrositi tu kolicinu gasa al ces preci zavisno od brzine voznje 100 km ili 130 . Samim tim ce prosecna potrosnja biti manja kada vozis brze.

Comment

• nikolapanic
                  CBC Senator XXL
                  • 16.10.2005
                  • 657
                  • Petrovac

Da opet ne pametujem.Moguce je da trosi manje na 120 nego na 100km/h.Imam u autu bord komp koji pokazuje trenutnu potrosnju i stvarno nekad pokaze na vecoj brzini manju potrosnju nego na manjoj.ALI,zgazi ga u patos pa da vidis da li ce da ti trosi 5l ili ce povecati potrosnju.Verovatno zavisi i od nacina voznje pri odredjenoj brzini.Bas se secam da mi je jednom pokazao komp(voznja na benzin) pri brzini od 170km/h 12.7l,a na manjim brzinama od nekih 130-140 je pokazivao vise.Ne secam se tacno rezima ali verovatno sam na 1770 vozio ujednaceno pa je takva bila i potrosnja.
                  Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• dieselman
                    CBC Senator XXL
                    • 14.11.2005
                    • 833
                    • tt

Poznajete li vi osnovne zakone fizike?Koliko bi malo trosio da moze ici 200 km/h?Verujem da pri 300 km/h pocnes i da zaradjujes ,a ne da ga trosi?

Comment

• Dragan
                      CBC Veteran
                      • 18.09.2005
                      • 184
                      • U blizini Novog Sada

A ako ide brzinom svetlosti ima da se obogati

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

samsung@ a kojom brzinom ti vozis te kilometraze(stepen prenosa)

Comment

• samsung
                          CBC Veteran
                          • 09.04.2005
                          • 107
                          • Banovci Dunav

Gospodo Neverne Tome da bi sve to proverili ja vam stojim na raspolaganju svakoga dana.Naravno na tu opkladu bi trebali uloziti i poneki dinar.Znaci tu sam, javite se tel.063/296-326 Sasa.

Comment

• SALE
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2005
                            • 841
                            • Banovo Brdo

Znaci Dora naucio magicno stelbanje
                            Kad da dodjem na obred posto stvarno nema smisla da mi auto trosi 11-12 po gradu, a vozim po preporuci sa foruma I do crvenog II isto i nikako da smanjim potrosnju

Comment

• luka.l
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 490
                              • Beograd
                              • ВАЗ 21213

@samsung, nema sta ti nama da dokazujes. Svi smo ucili fiziku u osnovnoj skoli, neki i kasnije.

Evo ti pogledaj funkcije za gubitke zavisno od brzine. Za svaki auto postoji neka brzina na kojoj najmanje trosi. To je obicno oko 80, 90 km/h u petoj brzini recimo, konstantnog gasa i obicno se ta cifra daje kao potrosnja na otvorenom (kazem opet, zavisi od menjaca, tockova, koeficijenta aerodinamike i sl., ali recimo da je najcesce oko 80, 90). Sto se brze kreces to je i veci otpor vazduha. Medjutim, nije linearno povecanje otpora vazduha tako da je na 120 km/h otpor vazduha daleko vise nego duplo veci od onog pri 60 km/h...

U ostalom evo ti grafik pa gledaj...
                              - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                              - "I vi ste dobro."

Comment

• dieselman
                                CBC Senator XXL
                                • 14.11.2005
                                • 833
                                • tt

Otpor vazduha raste u kvadratnoj funkciji...

Comment

Working...
                                X