Golf IV lpg

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • canibal86
    CBC Veteran
    • 07.03.2010
    • 155
    • Sid

Golf IV lpg

Pozdrav svima konacno sam uhvatio vremena malo da isproveravam gasni sistem i primetio sam da crevo koje povezuje isparivac i dizne na kome je map senzor ostaje bez gasa u toku noci.Isto mi je sugerisao i majstor Dora iz neke ranije teme vezane za podesavanje gasa.Takodje i dijagnostika pokazuje da je sistem prazan.Prvo sto sam proverio su dizne rastavio ih komplet povezao na pumpicu za pritisk i podesio na 1bar nije bilo opadanja pritiska zanci dihtuju.Sledece proverio vakum na isparivacu i nisam primetio ni tu da gubi gas.Napominjem sva creva su nova i ne pusta na spojevima na kom mestu jos moze da gubi gas?Hvala
    Evo u prilog par slika mapa i motorni prostor.
  • Vagirista
    CBC Član
    • 26.06.2021
    • 16
    • Lazarevac
    • Audi A3 '98

Stag 200

Pozdrav članovima. Početnik sam u svetu automobilizma iako mi je skoro 30. Kotrljam A3 iz '98, 1.6 8v benzin/tng. Volim da radim sam na svom autu i zbog nepoverenja u majstore i zbog radoznalosti mada malo više iz radoznalosti. Tako dođe na red i plin. Imam interfejs za stag ali ne i detaljnije uputstvo o podešavanju. Da li je neko raspoložen da pomogne? Hvala u napred.

Comment

• canibal86
      CBC Veteran
      • 07.03.2010
      • 155
      • Sid

Ima ovde dosta ljudi koji poznaju materiju vezano za auto gas.Najbitnije je da slikas mape i kako je podesen gas i okacis ovde slike.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

[QUOTE=canibal86;654121Prvo sto sam proverio su dizne rastavio ih komplet povezao na pumpicu za pritisk i podesio na 1bar nije bilo opadanja pritiska zanci dihtuju.Sledece proverio vakum na isparivacu i nisam primetio ni tu da gubi gas.Napominjem sva creva su nova i ne pusta na spojevima na kom mestu jos moze da gubi gas?Hvala
        Evo u prilog par slika mapa i motorni prostor.[/QUOTE]
        Pa sad, nema tu mnogo izbora. Puštaju dizne, puštaju membrane preko sigurnosnog a to opet ide na dizne ili na vakum i puštaju creva.
        Nešto mora od ta tri da bude. Ne znam koji je MAp ali teorijski može i na njemu da pušta.

Upališ ga na benzin, kad se malo zagreje prebaciš na gas, pogledaš koliki je pritisak. Vratiš na benzin, pritisak mora biti nešto veći i ne sme da pada dole, ako pada šrafi dok ne nadješ zašto pada
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originally posted by Vagirista View Post
          Pozdrav članovima. Početnik sam u svetu automobilizma iako mi je skoro 30. Kotrljam A3 iz '98, 1.6 8v benzin/tng. Volim da radim sam na svom autu i zbog nepoverenja u majstore i zbog radoznalosti mada malo više iz radoznalosti. Tako dođe na red i plin. Imam interfejs za stag ali ne i detaljnije uputstvo o podešavanju. Da li je neko raspoložen da pomogne? Hvala u napred.
          Mnogo opširno pitanje, preopširno.. I nije za ovu temu.

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
            CBC Veteran
            • 07.03.2010
            • 155
            • Sid

Jesam pokusao sam tako,nema tu nekog drasticnog opadanja gasa.Primetio sam da gas npr posle voznje nekih 2-3h bude u sistemu izmedju isparivaca i dizni malo sam popusio selnu i vidi se da ima pritiska dok npr ako ostoji 12-24h drugi dan kad popustim selnu nema nista pritiska u crevima izmedju dizne i isparivaca.Cak sam i map senzor komplet sapunicom namazo i ne vidim da pusta.Dizne sam raskacio komplet skino spulne nabio crevo od pumpice za pritisak na njih nagruvo pritisak na 0.9-1bara ubacio u kantu vode i nema mehurica nigde.Isparivac nije nikad remontovan ovo mu je 8 godina znaci ostaje mi samo on.
            Last edited by canibal86; 27.06.2021, 19:38.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Pri tako sporom opadanju pritiska jedino ti ostaje kamera, flaša vode i crevo na vakumu uronjeno u vodu... Ko će gledati 12 sati u flašu.. pa da si alkos ne bi

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                CBC Veteran
                • 07.03.2010
                • 155
                • Sid

Jbg alkos nisam,memorisku za 24h isto nemam za toliko materijala,onda najbolje remont isparivaca pa i ako nije do njega nece da mu skodi

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Kupiš nov, ostaviš staru njušku zbog broja i to je to

https.autogas.rs

Comment

• Vagirista
                    CBC Član
                    • 26.06.2021
                    • 16
                    • Lazarevac
                    • Audi A3 '98

Originally posted by Dora View Post
                    Mnogo opširno pitanje, preopširno.. I nije za ovu temu.
                    Ovde sam pisao jer je prilično sveža tema. A što se tiče opširnosti, možemo u novoj da ćaskamo o svemu jer ima baš dosta da se piskara da bi se došlo do cilja nekim redom.

Comment

• Dora
                      Nadzornik!!!
                      • 24.10.2004
                      • 17451
                      • Novi Sad
                      • FIAT

N forumu nije bitno koliko je sveža tema sem ako pokrećeš neku od pre deset godina nego o čemu se radi u temi. U ovoj temi se radi o problemu a ne o učenju. Teme su besplatne i ne boli otvaranje novih a od zanimljivosti pitanja ili teme zavisi koliko će biti uspešna.

https.autogas.rs

Comment

• canibal86
                        CBC Veteran
                        • 07.03.2010
                        • 155
                        • Sid

Evo da napisem epilog vezano za ovaj problem koji sam izneo u ovoj temi.Pazario sam kod majstora Dore novi set membrana sve stiglo ekspresno brzo pohvale za saradnju.Rastavio isparivac koji i nije bio nesto preterano pun djubreta od plina presao nekih 70k km zamenio membrane i gumice i filter u isparivacu sve dobro ocistio i kako mi se cini u proteklih par dana sve se odlicno ponasa.Ranije je znao nekad da malo stucne verovatno je pustao gas na vakum i direktno punio usisnu granu.Ltft je bio negativan -5 sto ukazuje na visak goriva.

Sent from my M2101K7AG using Tapatalk

Comment

Working...
                        X