stag go fast pri dodavanju gas se ,,guši"

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goranpk
    CBC Član
    • 20.09.2019
    • 11
    • nis
    • jugo

stag go fast pri dodavanju gas se ,,guši"

Imam opel sa ugrađenim sitemom stag go fast.Isparivač mimgas .dizne neke crvene .Creva za gas mi bila stara pa sam ih sam zamenio.Zamenio sam i ona creva od dizni ka motoru i ona od isparivača do dizni.Filter nisam menjao.Prilikom menjanja sam zavrnuo ventil na boci (ventil j je dosta korodirao).Kada sam prosle toga upalio auto sve je radilo ok.Međutim kada sam sutra upalio auto desilo se to da na leru trokira a kad mu dodam gas guši se,.ne prima gas uopšte. .I da kada se to desi neke lampice na instrument tabli,ona gde je digitalna kilometraža manje svetli,pa onda svetli normalno ,pulsira.Ranije sam imao interfejs za stag 200 i neznam da li njega mogu upotrebiti za ovaj stag go fast?.Neki put upali i radi bez problema.Pa opet isto neće.I da da napomenem kada se ,,guši" prekidač je i dalje na plinu.
    I da zaboravio sam da napišem da pri zameni onih tanjih creva ,od dizni ka usisnoj grani sam primetio da je labava ona diznica koja ide na usisnu granu.Zavrnuo sam je koliko sam mogao .Da nije tu problem i da li tu uvlači falš vazduh.Čime tu diznicu da zalepim ili kako već to ide?U čemu je problem?
    Last edited by goranpk; 02.10.2021, 23:55.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Interfejs je isti, skini sa stagovog sajta program za gofast, uvodnike zalepi tečnim teflonom ili nekim lepkom.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• goranpk
      CBC Član
      • 20.09.2019
      • 11
      • nis
      • jugo

Originally posted by Dora View Post
      Interfejs je isti, skini sa stagovog sajta program za gofast, uvodnike zalepi tečnim teflonom ili nekim lepkom.
      Hvala Dora,,izvinjavam se šro nisam ranije odgovorio,(danas sam ceo dan unosio drva).Uradiću sutra kako si mi rekao pa javljam stanje.

Comment

• canibal86
        CBC Veteran
        • 07.03.2010
        • 155
        • Sid

Mozda i neki dvokomponentni lepak bi mogao da pomogne.Ocistiti i odmastiti povrsinu pa namazati okolo.

Comment

• goranpk
          CBC Član
          • 20.09.2019
          • 11
          • nis
          • jugo

Namazao dizne teflonom ,sve lepo zadihtovao,ali opet isto.Skinuo softwer sa ac sajta ali nikako neće da se konektuje.Pomislio sam da je interfejs nesto u kvaru pa sam pokusao da se konektujem kod jednog komsije koji ima stag 200 i konektovao sam se sa ac gas synchro bez problema što valjda znaci da je interfejs ispravan.Kako mogu da proverim dizne bez dijagnostike?Sumnjam da je upala neka prljavstina iz filtera u njih dok sam menjao creva.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Skinuo si pogrešan program, mora za Gofast...

https.autogas.rs

Comment

• goranpk
              CBC Član
              • 20.09.2019
              • 11
              • nis
              • jugo

Originally posted by Dora View Post
              Skinuo si pogrešan program, mora za Gofast...

https://www.ac.com.pl/download-cente...y_B_start=file
              Nisam skinuo pogrešan ,skinuo sam prvo taj program ac stag 200easy i slknuo sam usb kontroler.A kada nije hteo da se konektuje da bih proverio interfejs na komsijinom autu skinuo sam ac gas synchro.

Comment

• goranpk
                CBC Član
                • 20.09.2019
                • 11
                • nis
                • jugo

Ne mogu da se konektujem na kompjuter ,imam interfejs sa 3 žice,Poljaci kažu treba sa 4 žice.Inače dok ne stigne kabl demontirao sam injektore,,sumnjao sam na njih.Napunio sam injektore pod pritiskom( sa tečnošću za čišćenje kočnica,ona koja ne ostećuje gumice) i priključio jedan po jedan injektor na 12V.Izbija mlaz na svakoj dizni .Sve sam uprljao zid garaže. Pošto sam na taj način ,(drugačije nisam znao ,,ispitao" dizne) da nisu negde prljave ili slično proverio sam i pritisak na crevu koje vodi iz map senzora u injektore..On je ps 02.Pritisak na manometru pokazuje oko 2 bara.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Bez programa i pregleda svih parametara je kao kad slepac želi da obije sef ali ne zna gde se nalazi u sobi Kad stigne kabel...
                  2 bara je prevelik pritisak, inače ti isparivači su šitina...
                  Čitajući prvu poruku ponovo naidjem da ti neke lampice na instrument tabli trepere kad imaš problem a to bih rekao da nema veze sa gasom ali gas može loše da radi ako ima problem sa strujom...

https.autogas.rs

Comment

• goranpk
                    CBC Član
                    • 20.09.2019
                    • 11
                    • nis
                    • jugo

Ma svestan sam i ja toga ,ali nestrpljiv sam da vidim sta je u pitanju.Ali nista bez dijagnostike.Moraću da odradim i dijagnostiku benzinskog Ecu-a.Moguće da je problem sa strujom

Comment

Working...
                    X