LO GAS UPOMOC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• LO GAS UPOMOC

Pozdrav svima,

Nazalost kasno sam saznao za ovaj forum.

LM Problem je sledeci imali ozbiljan servis koji zna da nasteluje logas sistem na citroen xsari sa plasticnom usisnom granom.

Kod ovog koji mi je ugradio resio sam da vise neidem jer cas usteluje auto da radi strava i da "nema" razlike sa benzinom, koliko to moze, a cas auto ni da makne na gas. Pa svaka 3 meseca nerviranje i dostelavanje.

Hvala...
  • ivan_alfa
    CBC Član
    • 23.11.2005
    • 41
    • NIS

Standarna procedura
    Podatke o vozilu, uredjaju, i mestu odakle si.
    A za ostalo tu su nasi profesionalci pozdrav

Comment

Evo podataka i objasnjenje

Imam citroen xsaru 99 god. 1.4i Nazalos ugradio sam lo gas sistem sa valjda sekvencijalnim ubrizgavanjem. i sve je bilo uredu do pre jedno 15 dana. Auto je isao normalno i vukao normalno. Samo u pojedinim trenucima je gubio snagu ali vrlo retko. Dok jednog dana nije poceo da gubi snagu konstano pa sad vise nemogu ni da ga upalim na gas tj. kod mene on automatski kompjuter prebacuje kad se motor zagreje na odredjenu temperaturu ako sam u leru cim se prebaci na gas odma se auto ugasi. A ako se krecem i u brzini sam i prebaci se na gas onda auto nece da prima gas uopste nego brojevi obrtaja samo padaju i auto polako staje.

Jos cudnije je da posle ovoga jednog dana vozeci se po gradu resim ja da probam opet na gas i za divno cudo on krene i vozio sam ga tako jedno 20 km pa opet isto ni da mrdne na gas. E sad meni je pocelo da se cuje nesto u rezervoaru. Ja to kazem mom majstoru on me otkaci mato se otkacio plovak itd. Stvarno pokazivac na boci neradi vec duze vreme. e sad pre nego sto mi je tog dana prestao sa radom na gas bila je jedna jaca krivina. Dal to ima neke veze nemam pojma. Ali vise na gas auto ni da makne probao sam da sipam gas na raznim pumpama i sad mi je rezervoar pun kao oko.

Eto ako neko zna sta bi moglo da bude neka se mi javi. Ja sam iz Beograda ali sam cesto i u Novom Sadu.

P.S. Jel moguce nekako da se zapusi dovod gasa. jer meni majvise lici na to. Auto je sasvim dobro vukao pre ovoga.

MIR BOZJI HRISTOS SE RODI!!!

Comment

• Dragan
        CBC Veteran
        • 18.09.2005
        • 184
        • U blizini Novog Sada

To bi trebao da ti resi majstor koji ti je ugradio uredjaj.Verovatno ti je jos pod garancijom a majstoru se ne radi.
        Zavrni izlaz na multi ventilu,pa onda odvrni bakarnu cev.Polako odvrci tockic na multi ventilu koji si zavrnuo.Trebalo bi da izlazi tecan gas i to obilno.Uradi to pa javi.

Comment

• GOLUB
          CBC Član
          • 06.04.2005
          • 39
          • Beograd

Nema potrebe da se sekiras. Imam Isti uređaj ugrađen na PSA motor sa plastičnom usisnom granom i iste probleme sam imao kao ti. Na kraju se ispostavilo da je problem najveca moguca glupost! Naime, majstor je prilikom ugradnje uređaja zaboravio da sa lamda sonde skine kablic koji je povezan na ECU gasa i koji služi samo za prvu kalibraciju prilikom ugradnje. A ja sam taj kablic vozao okolo godinu dana i menjao sonde. Na kraju sam slučajno čuo čemu taj kabl služi, skinuo ga i da kucnem u drvo, vise nema problema.
          Onaj problem koji tebe muci ja sam,nazaolost, morao da doktoriram. A prica je sledeca: taj lo-gas uređaj ima problema sa pritiskom gasa, odn. praktično rečeno - ne trpi prazan rezervoar. Za iole bezbrižniji vožnju boca ti uvek mora biti minimum do pola puna. Ukliko ti se desilo (a sigurno jeste) da ti gas u boci bude na rezervi, a ne daj Bože da ga nema uopšte, uređaj jednostavno prestane da radi i ne pomaže ni puna boca, ni brza vožnja, ni vruć motor da bi pebacio na gas. A taj ogroman problem se resava najobicnijim RESET-om u Lo-gas programu za podešavanje uređaja. I to sam sasavim slučajno, prostim eksperimentisanjem zaključio.
          Odmah sam kupio interfejs i CD sa software-om (oko 3500 din), instalirao na laptop, i sad mogu sam u svakom trenutku da kontrolišem rad motora, brizgaljke, pritisak ,obrtaje, razne dijagrame....mada mi u poslednje vreme, da ne čuje zlo,to nije trebalo.

Mislim da si zadovoljan odgovorom i nadam se da će ti pomoći da rešiš problem. Pozdrav!!!

Comment

odgovor

Hvala svima na odgovorima.

Posto mi je Dora servis u novom sadu bio jako blizu svratio sam do njih i ustanovili smo da je neki kvar u kompjuteru. A i oni su mi rekli da najverovatnije treba samo resetovati komp. Od njih sam saznao ko je uvoznik logasa. Njih sam kontaktirao i treba da odem do njih da resetuju komp. Nadam se da dalje nece biti problema.

Jedno pitanje gde si nabavio kabl i program?

Zahvaljujem se ljudima u Dora servisu sto su iako nije njihov sistem izasli mi u susret.

Najveci problem mi je bio da dojem do nekog servisa za logas.
            Poz.

Comment

• GOLUB
              CBC Član
              • 06.04.2005
              • 39
              • Beograd

Kabl i program se prodaju zajedno u kompletu i nabavio sam ih od uvoznika uredjaja - firme EuroGas iz Subotice.

Comment

agonija se nastavlja

Nazalos ove iz ataka nikako da uhvatim ni za glavu ni za rep. Odlazu me vec mesec dana. I onda naletim na jedan servis koji ima komp i kabl ali nedace i cuda za mene nije isti prikljucak za moj auto.

Pa pitanje za goluba, da li je njegov kabl za prikljucenje na auto mali sa 6 pinova, 3 pina u 2 reda ili je veci pljosnat? E ako je ovaj drugi veci i pljosnat takav je kod mene, pa ako moze neki dogovor oko pozajmljivanaj kabla ili iznajmljivanja. Samo da utvrdim da li je komp. od logasa riknuo ili nije.

Comment

Working...
                X