Vozim dacia sandero 1.2 16v sa landirenzo plinskim uredjajem auto iz 2014.god , pojavili se problemi kad je motor hladan trokira trese na leru ,gasi se povremeno treper chek engine lampica povremeno. Kad motor dostigne radnu temperaturu sve radi odlicno bez problema. Dobio sam savet od majstora za taj sistem da je verovatno u pitanju gasna dizna i da bi morale da se zamene ali se to ne isplati zbog cene. Druga opcija je da se instalira neki stag racunar sa diznama za njega. Interesuje me ako to uradim da li moze da ostane postojeci landi isparivac da ne bih radio reatest
Landirenzo sistem problem
Collapse
X
-
Ako je ipravan, može a i ako nije može da se remontuje.
Najveća glupost je da isparivač nije rezervni deo a atestirci imaj uspisak isparivača koji su homologovani kod nas... No, to nije tema..
-
-
Originally posted by Dora View PostAko je ipravan, može a i ako nije može da se remontuje.
Najveća glupost je da isparivač nije rezervni deo a atestirci imaj uspisak isparivača koji su homologovani kod nas... No, to nije tema..
Comment
-
-
Svaka alternativa košta i nije dobra kao original. Pre su stavljali Valtek 1 om a sada preporučuju W01 koji je 2 oma. Ukratko jeftinije j zamena svega. To je moje mišljenje što ne znači da je to tako
Comment
-
-
Konacno sam odlucio da zamenim eku, isparivac i dizne jer druge opcije kostaju isto a nema garancije da ce raditi ispravno a ovako imam nov sistem . Odlucio sam se za stag 200 go fast ,tomaseto isparivac i waltek dizne pa sta mislite o tome. Ipak je jednostavan atmosferski motor pa mi se cini da ako to ugradi dobar majstor da ce sve raditi dobro. Ako moze i neka preporuka u kojem servisu uraditi ugradnju u Beogradu. Posto menjam isparivac a ne bih radio atest ko kontrolise i kada koji je isparivac ugradjen , jer mi uskoro istice registracija pa bih ugradnju uradio posle toga jer sledece godine radim reatest na 10 godina i tada bih upisao i promenu isparivaca
Comment
-
-
Ispravna odluka, mogao si uzeti sve od AC-a, par evra je više, dizne su znatno bolje od Valteka. No sveejedno radiće to lepo. Što se preporuke tiče ne mogu više ni sebe da preporučimIma tu Beogradjana, javiće se neko
Comment
-
-
Zvao sam nekoliko servisa i uglavnom traze za zamenu ecu-a i dizni bez isparivaca 250-300€ cini mi se preterano jer za kompletnu ugradnju sa bocom i svim ostalim 400-420€. Mini set kosta od 150-160€ znaci samo za rad vise nego ugradnju celog uredjaja sa bocom sto cini besmislenom celu pricu.
Comment
-
-
Generalno je sve poskupelo u pm tako da me ne čudi što majstori neće da se petljaju za manje od 250e. Uradi proračun prema tome koliko godišnje prelaziš km i razlike u ceni između benzina i plina pa vidi za koliko će ti se vremena isplatiti intervencija. Matematika je najbolji i najobjektivniji način da odlučiš
Comment
-
-
Originally posted by batakole View PostZvao sam nekoliko servisa i uglavnom traze za zamenu ecu-a i dizni bez isparivaca 250-300€ cini mi se preterano jer za kompletnu ugradnju sa bocom i svim ostalim 400-420€. Mini set kosta od 150-160€ znaci samo za rad vise nego ugradnju celog uredjaja sa bocom sto cini besmislenom celu pricu.
Vulkanizer za zamenu guma uzme jednu gumu, jeftiniju naravnoa radnja traje svih 20 minuta, atestatirci uzmu 6500 dinara a radnja takodje traje 20 minuta... Ugradnja gasa ili prepravka ipak traje malo duže i nosi neku odgovornost u smislu da odgovaraš da li će auto ići i dalje kako je išao a često odgovaraš i a baš zato da isto ide ali je loše a to je bilo i pre samo nije smetalo...
I tako dalje, neću više
Ja sam mator ali se sećam kad su se cigare i bombone kupovale na komad, odeš na trafiku i kažeš dajte mi Drinu 4 komada, najnormalnije... Ili dajte mi mešanih bombona za dinar...
Jednog dana su bombone poskupele i na taj zahtev trgovac je odgovorio "evo tebi bato jedna bombona pa ti mešaj sam" Ništa loše nego sam se sad tog setio
P.S Zaboraavih, u miniset ne idu dizne pa kad to dodaš ispadne da ti neko uzme za ruke 50+ evra??? I taj je idiot koji menja prednji deo za 50 evra...
Comment
-
-
Upravo se preracunavam, prelazim oko 10000 godisnje, sledece godine sleduje reatest sa zamenom boce,tako da bih menjao ceo sistem posle 10 godina i to bi kostalo skoro 500€ i trebalo bi bar 3 godine sa trenutnim cenama da to otplatim. Verovatno cu voziti ovako do reatesta ,brisacu greske kad se pojave i odluciti sta da radim
Comment
-
-
Nema tu milosti i ljubavi, samo ekonomija... Potrudili su se da zgade svima plin u kolima sem atestircima, njima je ostao žal što nema stotine kola da rade ateste, nema više gužve. Napravili su gabulu što bi rekli kartaroši, ako menjaš bocu 200 evra, ako vadiš uredjaj 180 evra, tu je računica rekao bih jasna, ostaje gas. Problem je kad je gas neispravan pa mora puno da se renovira, onda bude kao kod tebe nova ugradnja. Na žalost u toj situaciji su svi ponosni vlasnici Landija, BRC-a donekle Lovata a o ostalim egzotikama da ne pričam...
Imaš ma mom sajtu kalkulator pa sve lepo upišeš i saznaš tačno kad se otplati... Uračunata je veća potrošnja plina za 15%.
Comment
-
-
Originally posted by batakole View PostUpravo se preracunavam, prelazim oko 10000 godisnje, sledece godine sleduje reatest sa zamenom boce,tako da bih menjao ceo sistem posle 10 godina i to bi kostalo skoro 500€ i trebalo bi bar 3 godine sa trenutnim cenama da to otplatim. Verovatno cu voziti ovako do reatesta ,brisacu greske kad se pojave i odluciti sta da radim
Poslato sa NTH-NX9 pomoću Tapatoka
Comment
-
-
Sledece godine mi istice 10 godina gasnog uredjaja u autu pa me. interesuje da li mora da se menja boca i ventil ili moze samo da se testira i koliko pre isteka atesta moze ranije da se uradi reatest pa da onda prilikom registracije upisem nove podatke jer auto ostaje na gas. Znaci uradim reatest u toku zime par meseci ranije a auto normalno registrujem u maju
Comment
-
Comment