Evo i ja se prikljucih gasadzijama. Zovem se Stojan, lokacija Slovenija i naravno Srbija. Mozda i ima neko slican problem (najblizi je nikson sa lanciom dedrom), ali ja procitah dosta toga i ne nadjoh odgovor. Naime, vektra je 1,8 2000.g. motor X18XE1, presao 170000 km. Kupio ga pre dva meseca sa vec ugradjenim gasom. Sve je bilo u redu na pocetku, Ali avaj... Na benzinu dok se ne zagreje obrtaji idu gore dole(neznatno..800-1000), posle je OK. Medjutim, kada krecem sa malim gasom imam osecaj kao da gas ne pritiskam(ne reaguje), kada samo malo vise pritisnem on valjda probije i prosto "kida". Zamenio ja filter na benzinu i vazduhu, svecice(opelove),medjutim sve isto. A na plinu, ista prica...u toku voznje na nizim obrtajima (1800-2000-2200) kada polako (skoro da sam zabrinut oce li primiti ili ne) dodajem gas on pocinje da cima, trza i to mnogo, ko da hoce motor da iskoci iz auta. Tada jedino primi dobro ako papucicu patosiram, i onda "leti".Kada krecem sa semafora ili u koloni, moram jak gas, inace se obavezno ugasi. Kad se ugasi obavezno zasmrdi gas u kabini. Uredjaj je BRC (mislim da je fabricki) sequent (valjda). Koliko sam video ima izbusenu metalnu granu i svako crevo posebno do njih.
Pomozite koliko se da, jer ovde u Slo nema puno servisera. Ako je manji kvar, sto bi mogao ja uraditi...a sto ne... tu su majstori. Ako je do zapusenih injektora (benzinskih) da idem na ciscenje. Ako je step motora minimuma (ko sto neko rece niksonu), kako se on cisti i gde se nalazi?
Kod Dore ili IvanaT cu kad-tad otici bio problem resen ili ne. Samo sam sada malo podaleko.
Sta mi predlazete...
Pozdrav iz ledene Slo
Stojan
Pomozite koliko se da, jer ovde u Slo nema puno servisera. Ako je manji kvar, sto bi mogao ja uraditi...a sto ne... tu su majstori. Ako je do zapusenih injektora (benzinskih) da idem na ciscenje. Ako je step motora minimuma (ko sto neko rece niksonu), kako se on cisti i gde se nalazi?
Kod Dore ili IvanaT cu kad-tad otici bio problem resen ili ne. Samo sam sada malo podaleko.
Sta mi predlazete...
Pozdrav iz ledene Slo

Stojan

Comment