Ford Mondeo 2.5 V6....Autogas????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Leda
    CBC Početnik
    • 25.03.2006
    • 6

Ford Mondeo 2.5 V6....Autogas????

Cao svima,
    Zanima me ugradnja gasa u pomenuti auto,odnosno koja je najjeftinija konfiguracija a da "radi posao".
    U razgovorima sa par ljudi,receno mi je da za taj motor nema neke velike nauke oko gasa...toro boca,jaci rasplinjac i teraj...
    Niko mi nije pominjao da eventualno treba-ne treba lambda sonda za gas,koju marku i tip plinskog uredjaja.... itd...

Posto sam laik, i do sada su mi o gasu pricali i "savetovali" samo amateri molim da me neko posavetuje oko ugradnje u pomenuti auto.
    Kakva je prica sa lambda kontrolom,da li nestrucna ugradnja moze da osteti ECU....

Ford Mondeo 2,5 V6,2000god,automatik,metalna usisna grana.....

Hvala unapred
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

prvo na pravom si metu, a da li si se predstavio????

prvo pitanje ti je vec pogresno! Vozis auto 2000 godiste i trazis najjeftiniju ugradnju! apsurdno! ali nema veze! amaterski ti dajem odgovor!
    Najjeftinija konfiguracija ti je da stavis naj obicniji venturi sistem sa releom za prekid rada benzinske pumpe! to sve mozes da nadjes za nekih recimo 200-250?! posledice! dizne rade u prazno, pumpa jako brzo crkava posle toga, racunar detektuje gresku i tako dalje......

Za taj motor licno neznam da li je neka velika filozofija samo je pitanje barem moje laicko 2000godiste metalna usisna grana malo cudno pogotovo za forda, a drugo kako se hlade ventili???? to jest da li se ventili hlade putem goriva???

Ako je metalna usisna grana bez lov ecu pro nemoj ni da pocinjes posao jer je apsurd!!!! a ako zadrzavas auto za sebe nemoj biti skrtica vec uradi sekvent! razlika izmedju lov ecu i sekventa je recimo nekih 300? sto i nije malo, ali ako auto zadrzavas onda ne razmisljaj! KO JEVTINO PLATI NA DRINI, PLATICE NA CUPRIJI 100%

moj savet! bolje vidi da uradis pravi uredjaj pa neka kosta i nesto vise bolje razmisljaj onda da uzmes neki manji kredit i resis sve!!!!

toliko od mene i izvinjavam se posto sam amater! nadam se da nisam nigde pogresio i da si svatio poruku!

a za detaljne informacije kontaktiraj doru, i ivant! jer su oni za ovaj posao zakon!!!!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Leda
      CBC Početnik
      • 25.03.2006
      • 6

Da,naravno da sam se predstavio u sobi namenjenoj za to...
      Hvala za sugestije...

Voleo bih da Dora ili Ivan daju neki savet,odnosno komentar na moju pricu.

Hvala

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

U principu, lambda kontrola se svakako preporučuje za sve što je mladje od 97-98 godine. Obzirom da je automatik pogotovo.
        Cena za sekvencijani je malo veća nego što je kolega iznad napisao jer je šestak u pitanju ali ako se misli auto zadržati malo duži period, jako bih preporučio. Cena na prvi pogled odbija ali na drugi pogled ubija Ona manja
        Generalno svi u svetu idu na ubrizgavanja, kod nas je najeftinije, čak i ako gledam naše plate ali je slabo zastupljeno.
        Zavisno od fonda, možeš izabrati.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

@ada rele za prekid benz. pumpe? koliko ja znam to se radi samo kod k-jetronica, a kod el.ubrizgavanja se prekida signal ka diznama+emulator(opciono), dakle dizne nikako ne rade u prazno, nego uopste ne rade. uzrok njihovog stradanja je druge prirode...
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Originally posted by ale944
            @ada rele za prekid benz. pumpe? koliko ja znam to se radi samo kod k-jetronica, a kod el.ubrizgavanja se prekida signal ka diznama+emulator(opciono), dakle dizne nikako ne rade u prazno, nego uopste ne rade. uzrok njihovog stradanja je druge prirode...
            dodji do novoga sada da vidis kako nazovimo ih majstori rade!!!! sve ce ti biti jasno!
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

ne moram da idem do ns, ima i kod mene u ulici jedan od "jacih" servisa za gas ))
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Leda
                CBC Početnik
                • 25.03.2006
                • 6

Znaci,koje je najjeftinije resenje a da pije vode ako sve ove sugestije uzmemo u obzir???
                Hvala Dori i ako moze na PM da mi iztrese konkretnu cenu za moj slucaj..
                Hvala puno!!!!

P.S. planiram da zadrzim auto oko 2 godine.....bilo je pitanje: koliko mislim da zadrzavam auto....
                P.S.2 Ne divljam sa autom,ne drapam ga iako je zlo na tockovima....uzivam u penzionerskoj voznji !!!!!

Comment

Working...
                X