Citroen Xsara Picasso

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • trajce
    CBC Član
    • 19.05.2006
    • 35
    • Kragujevac

Citroen Xsara Picasso

Pozdrav svima na forumu, javljam se prvi put iako pratim dešavanja ovde već duže vremena. Imam jedno pitanje - planiram da u skorije kupim auto za mene, suprugu i klinca od 2 god. Pošto preferiram mirniju vožnju, a bitna mi je udobnost, razmišljam o kupovini Citroen Picasso modela. Znam da Citroen kod nas ne bije glas kvalitetnog automobila (predrasude tipa, puno elektronike, tanki lim...), ali meni to nije bitno. Računam - dovoljno je moderan automobil, pa je valjda dovoljno pouzdan (o čemu svedoči broj prodatih modela).
    Ono što mene interesuje je ugradnja plina u takav auto. Motori sa kojima može da se nabavi su od 1.6 i 1.8 litara.
    Dali je neko do sada radio takav zahvat na ovakvom modelu i koliko je komplikovano to odraditi, jer znam da su neki modeli automobila jako nezahvalni za ugradnju plina.
    Pitanje bih pre svega postavio ljudima koji se bave ugradnjom ovih uređaja, ali je i svaka druga pomoć dobrodošla.

Hvala unapred.
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

U skoro svaki auto je moguce ugraditi gas.Mislim da je bilo vec rasprave o ugradnji u xantiu i xsaru.Tebi nije problem sigurno,bitno je da odes kod onog servisera koji se ovlasceno time bavi.Posto je picasso noviji auto,pretpostavljam da ce ti biti potreban sekvencijalni uredjaj tako da preko cene automobila spremis i jos 1000-1300 eura za gas i nema glava da te boli.
    Dobrodosao i svrati do odeljka za predstavljanje.
    Pozdrav
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

Xara

Ja sam se vec ovde javio sa problemom xsare. i evo ti moja sugestija lo.gas nikako. Kod mene je jedno vreme radio vrlo dobro, a kad je prestao niko nije znao sta mu je. A da nepricam o gen uvozniku za lo.gas nemaju ni delova a ni prikljucak za kompjuter. Na kraju sam morao da zamenim sistem sada imam ugradjen dt gas, malo sam sa njim preso pa nemogu da dajem neku ocenu. Za sada radi bez problema samo da ga neureknem.

Mora da se zahvalim Zeljku iz Subotice (tamo sam ugradio dt.gas) koji ne samo da mi je ugradio dtgas nego se mucio samnom nekoliko puta oko lo gas sistema pa poziv proizvodjacu itd.

Comment

• trajce
        CBC Član
        • 19.05.2006
        • 35
        • Kragujevac

@alekd

Jedno pojašnjenje - jel ovo lo.gas znači Lovato (mada ne vidim drugu opciju)?

Pitanje za ljude iz struke:
        Koji je sistem bolji za ugradnju, ukoliko se radi o multipoint ubrizgavanju, Lovato ili BRC (ili nešto treće)?

Računam - ako se odradi dobro, onda i ne bi trebalo da bude većih razlika u kvalitetu (mislim na eksploataciju), ali me je predhodni odgovor malo zbunio.

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Bitno je ko ti ugradi sekvencijalni sistem a manje bitno koji je.Kvalitetni su ti i Lovato,Landirenzo,BRC.Njihova ugradnja ti je oko 1000 erova i malo jace.Covek koji ti ugradjuje treba da ima opremu za sve to.Prosaraj malo ovim temama,ima ljudi koji se bave time i koji ti to sigurno mogu uraditi.
          Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by trajce
            Jedno pojašnjenje - jel ovo lo.gas znači Lovato (mada ne vidim drugu opciju)?
            Jedan upit na google rešava dilemu. Naravno da nije lo.gas = lovato
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• trajce
              CBC Član
              • 19.05.2006
              • 35
              • Kragujevac

Ono za Google - nisam se ni setio, priznajem!!!
              Rekoh, da nije slučajno neki žargon?

Comment

• antap
                CBC Član
                • 28.07.2006
                • 62
                • Beograd

Pozdrav drustvo, evo da ozivim temu posle dugo, dugo vremena.
                Vozim Xsaru Picasso 1.8 (2002) i sada hocu da ugradim plin u nju. Sa majstorom sam vec dogovorio detalje oko ugradnje, a ovde hocu da pitam ljude koji vec voze ovakav (na plin konvertovan) auto, kakva su iskustva.
                Pa ljudi, ima li vas, i kakva su vam iskustva?
                Ja sam generalno resio da postavim toro bocu ispoda auta, na mesto gde ide rezervni tocak, jer iako ima veliki prtljazni prostor, ne bih ga smanjivao nimalo nekim bojlerom.
                vlasnik Xsare Picasso 1.8 + plin

Comment

Working...
                X