KOLTEC

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • grnca
    CBC Veteran
    • 13.03.2005
    • 139
    • Zrenjanin
    • Vectra1.6&Citroen C2

Evo i moj doprinos cackanja po netu

Evo sa vama ja resio mnoge probleme na kolima pa poceo red i ja nekako da se oduzim vama. Na ovom linku imate uputstvo kako se cisti i steluje Koltek i Nicam sistemi za gas
    http://www.askanowner.com/_upload/1_2/a ... 0VG392.pdf

http://www.askanowner.com/_upload/1_2/a ... ivider.pdf
    Trojke su Djuro sta???

Osnovne jedinice diverzantskih grupa!!!

Opel Vectra 1.6 16v + 20% gratis

Comment

• mmgoran
      CBC Član
      • 12.04.2006
      • 10
      • Beograd

Koltec True Story

He he, al ga je opravio svaka mu cast - (ostali samo dugmici).

I meni je Vuk ocistio distributer, ali sam se dalje morao sam igrati, posto je prebacivao sa gasa na benzin. Primecivao sam da to radi samo pri opterecenju. Posle raznih igrarija ispostavili smo da je problem u lambda sondi. Znaci buvljak, lamda sonda za juga i sada vise ne prebacuje. Jedino moje razocaranje je da je sada potrosnja VECA ! Probo vise desetina puta i uvek isto. Dakle nije bila dobra lambda i sa takvim stanjem je smesa ocigledno siromasna. Lambda je popravila stanje, ali sada trosi koliko bi ( verovatno ) trebao - 15 l gasa . Hmmm.

Imam jos problem da dok je hladan. Znaci pali na benzin ko mina i nema nikakvih problema na benzinu, samo dok se dooooobro ne zagreje ( skoro da se pali ventilator) cima i nece da vuce na gas. Onda pocne da vuce i dok sam u pokretu uglavnom radi ok. Ponekad se samo desi da oce pomalo da zeza i stucne. Hmmm.

Dakle distributer je cist. Sada sumnjam da mi je mozda istarivac ili onaj step motor na distributeru. Imal` neko idejicu.

Jos cu se ja ovde namuciti

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

A sto nisi ocistio (remontovao) sve kad si vec prljao ruke ako je sam auto relativno star? To mozes i sam uz malo paznje natenane.
        Koliko ti se ucestalo prlja filter tecne faze gasa i sta je sljam? Mislim, da li mozda ne preovladava rdja.
        Motor trosi gasa onoliko koliko TI hoces da trosi a u skladu sa tim uglavnom i ide. Inace to je cas posla sa analizatorom gasova.
        Naravno da moze da bude motorcic problem posebno ako je presao 100k +km do sada.

Comment

• mmgoran
          CBC Član
          • 12.04.2006
          • 10
          • Beograd

Originally posted by dranix
          A sto nisi ocistio (remontovao) sve kad si vec prljao ruke ako je sam auto relativno star? To mozes i sam uz malo paznje natenane.
          Koliko ti se ucestalo prlja filter tecne faze gasa i sta je sljam? Mislim, da li mozda ne preovladava rdja.
          Motor trosi gasa onoliko koliko TI hoces da trosi a u skladu sa tim uglavnom i ide. Inace to je cas posla sa analizatorom gasova.
          Naravno da moze da bude motorcic problem posebno ako je presao 100k +km do sada.
          Pazi ovako, filter ispred isparivaca je menjan pre 5000 km i bio je crn kao da je izvadjen iz uglja - verovatno je menjan jako davno ili nikada

Dobro si me podsetio da bih mogao da ga proverim pa cu to verovatno uraditi danas popodne.

Nastavak sledi ...

Comment

Working...
          X