Do pre nekoliko dana bio sam prezadovoljan vozač auta na gas, ali se mi sada desilo, da se auto težko pali, odnosno sa "zazauga".
Sve je bilo više manje OK, dok nisam u petak napravio servis kod 17 kKM.
Poslje promjene filtera, još sam isti dan napravio cca 200 kilometara i to sve bez problema. Mjenjali smo i svječice i stavili NGK BKR 5EK
U nedelju u jutro, kad sam htio iči van sa auto, ta nikako nije htio da pali. Poslije dužeg vremena i više navrata on je palio, ali sam morako kod toga pritisnuti papučicu gasa.
Sa največom mukom sam ga upalio i posle toga napravio cca 30 km. Auto je išao loše na benzin ali na plin nikako.
Kad sam se vratio izvadio sam svječice i bile su sasvim crne.
Izvadio i očistio sam i motorič lergasa.
Sa time sam rješio 1/2 problema. Motor je sada išao OK i na gas i na benzina, ali teško paljenje ostaje. Loterija kadkad pali iz prve, kadkad nikako.
Kad sam izvadio osigurače sa gasne instalacije auto pali OK.
Sam sumljam, da mi propuštaju brizgači (na gasu ili na benzinu) i zgog toga dolazi do zazauganja.
Dali mi može neko sa više iskustva pomoči, akko odkloniti kvar ili kdje ga tražiti.
PS Auto je iz garaže Opela astra 1.8 16V Motor X18XEL sa lovato Fast 90
Sve je bilo više manje OK, dok nisam u petak napravio servis kod 17 kKM.
Poslje promjene filtera, još sam isti dan napravio cca 200 kilometara i to sve bez problema. Mjenjali smo i svječice i stavili NGK BKR 5EK
U nedelju u jutro, kad sam htio iči van sa auto, ta nikako nije htio da pali. Poslije dužeg vremena i više navrata on je palio, ali sam morako kod toga pritisnuti papučicu gasa.
Sa največom mukom sam ga upalio i posle toga napravio cca 30 km. Auto je išao loše na benzin ali na plin nikako.
Kad sam se vratio izvadio sam svječice i bile su sasvim crne.
Izvadio i očistio sam i motorič lergasa.
Sa time sam rješio 1/2 problema. Motor je sada išao OK i na gas i na benzina, ali teško paljenje ostaje. Loterija kadkad pali iz prve, kadkad nikako.
Kad sam izvadio osigurače sa gasne instalacije auto pali OK.
Sam sumljam, da mi propuštaju brizgači (na gasu ili na benzinu) i zgog toga dolazi do zazauganja.
Dali mi može neko sa više iskustva pomoči, akko odkloniti kvar ili kdje ga tražiti.
PS Auto je iz garaže Opela astra 1.8 16V Motor X18XEL sa lovato Fast 90
Comment