Blokada jedne plinske dizne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Blokada jedne plinske dizne

Da pozdravim i ovu grupu. Ja novopridošli iz Hrvatske tj. Čakovca. Moram priznat da tehnički informiraniji forum teško nalazim na netu. Pa evo, stoga i ja iznezoh jedan problem.
    Auto MB C240 2001. godina. Plinski uređaj ugradio u AUTO TIMU u Zagrebu ( landi renzo omegas. Auto ide OK i skro se ne osjeti razlika. Potrošnja oko 15 litara mješovite vožnje.No kad ga oderem na preko 6000 o/min blokira dizna na drugome cilindru i zasvijetli chek kontrol te jedan cilndar ne radi. Zatim ugasim auto, upalim i sve OK samo kontrola i dalje svjetli. Zamjenili mi taj blok dizni ali se isto ponovilo i sa novim. Ima možda tko kakvih iskustava sa tim tipom kvara.
    Oratiši ovaj forum , siguran sam da ima
    Unaprijed se zahvaljujem svima .
  • *IvanT*
    CBC Senator XXL
    • 30.01.2005
    • 3234
    • Srbija, Beograd, Kara

Problem je verovatno u stelovanju, jer je fabricka preformulisana mapa, predvidjena da podrzi broj obrtaja samo do 6000. Hardverskim kljucem, postoji mogucnost da se mapa ubrizgavanja promeni i dozvoli broj obrtaja veci od 6000.

Da je dizna neispravna ne bi radila ni na 1000 rpm, tako da su dzaba menjali
    rail.

Nije hadverska greska u pitanju, vec samo softver i stelovanje.
    http://www.lovatogas.co.rs

Comment

I štelovali već dva puta. I rekli da dođem još jedamput. Kao da je Zagreb iza ćoška. I Šta da radim ako ne uspiju?

Comment

• Astra1.8
        CBC Član
        • 21.10.2004
        • 46
        • Bačka Palanka

I Šta da radim ako ne uspiju?
        Onda dodjes u BG ili u NS
        Astra G 1.8 16V sportive

Comment

Vjerujem da bi kod vas to riješili. Kod nas se to na žalost radi zbog love a takvo je i znanje servisera. Znaju ono što im distributer da i ne muči ih daljnje istraživanje i obrazovanje. A Auto tim je jedan od boljih. ( Kakvi su tek onda ostali ). Pa jednom...tko zna...možda i navratim.

Comment

Working...
          X