zasto sequent secka?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• zasto sequent secka?

primetio sam da mi cesto auto secka (posle paljenja i automatskog prelaska na plin dok se ne zagreje isparivac je normalna pojava) ali u toku voznje vruceg motora, kada pustim gas i posle 5-6 sekundi dodam jachi gas (na usponu recimo) gotovo OBAVEZNO mora da secne jednom ili dvaputa . sve to se 99,9% desava kada je boca ispod 1/2.

u crnoj gori na njihovom plinu nisam imao nikakvih problema

jel to problem u plinu ili?

sistem je BRC24
  • Čiča
    CBC Senator XXL
    • 14.12.2005
    • 1621
    • Beograd, Vidikovac

iskustvo korisnika LPG vozila (to jest mene) :

Ovo se i meni dogadja i to nema veze sa kvalitetom plina koji spam, CG ili Grcka ili bilo gde kod nas. Znaci cak mi se desava da kada najdem neki broj obrtaja na ravnom putu (nizi broj obrtaja) auto secka kao da brzo dajem i pustam gas.
    Taj efekat KOji ti objasnjavas na uzbrdici ja imam i na ravnom, kada pustim gas auto secne, a manje mi je primetno kada dodam ponovo gas...

Jednostavno sam poceo to da ignorisem
    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Jednostavno treba podesiti plin kako treba. Pogledaj pravilnik o potpisima
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stojan
        CBC Član
        • 27.01.2006
        • 73
        • Nova Gorica
        • opel vectra

i meni secka...

Kao što rekoh...pred Novu 2007. sam zamenio filter za vazduh(na 25kkm) na vectri B 1.8 i od tada mi počinje na nižim obrtajima(1400-1600) da secka pa onda prihvati gas. Učestalo je i pojavljivanje tzv. knedle na 2000 o/min. ali kratko. Ovde u Sloveniji nemamo majstore na svakom koraku (ma uopšte ih skoro da nema). Majstor koji mi je ugradio (e@gas, prešao 8000 km) kaže da je moguće zaprljan senzor za paljenje, jer se čuje karakterističan zvuk brundanja i vibracija motora pri dodavanju gasa. Zamenjene svećice, stavljene (kao i stare) original opel. Isto se ponaša. Napominjem, pre zamene filtera sve je bilo OK.
        Možda malo umišljam,ali mislim da malo više i troši nego pre (doduše zimski propan-butan).

Ima li neko sa idejom?
        vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Danas sam saznao da filteri za vazduh koji nisu nizašta dolaze iz Slovenije, a mislio sam da su iz Kine... Uglavnom svrha im je da ne proleti vrabac, ostalo prolazi. Ako je prethodni bio prljav ili normalan prilikom podešavanja plina moguće je da nije sad odgovarajući odnos. Sekvencijalni sistem nema podešavanja sem preko intrefejsa a Egas je prost za podešavanje pa to ne bi trebalo biti problem za majstora koji je ugradio gas. Ti jedino možeš probati da staviš neki drugi puniji filter. Ako si stavio "promenio" original filter, zanemari šta sam pisao
          Ako na benzinu radi dobro ne verujem da je kvar na mehanici već do podešavanja plina...

https.autogas.rs

Comment

• Stojan
            CBC Član
            • 27.01.2006
            • 73
            • Nova Gorica
            • opel vectra

Na benzinu radi lepo, pri višim obrtajima i na plinu. Samo kod naglog dodavanja gasa (na plinu)secka. Filter vazduha (kao i onaj stari) je bio kupljen kod ovlašćenog opel-dilera u Šapcu. Kupiću filter ovde (slovenački), valjda vrabac neće proleteti u usis...a možda bude i bolje.
            vectra 2000.g. 85kw caravan X18XE1 LPG...e-g@s

Comment

• choke
              CBC Član
              • 25.03.2006
              • 27
              • Ogulin-Hrvatska

Baš sam neki dan probao vozit svog pola bez filtera-tj bez cijele filter kutije-i nije bilo promjene ni razlike-da neigra ulogu podešenost il marka uređaja koji je ugrađen??-možda svi neragiraju isto??
              -ja umam ugrađen brc

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Kod sekventa ne bi trerbal oda igra ulogu da li ima filter ili ne ali nije tako baš kod svih automobila. Egas je dobar uredjaj ali možda nije dobro podešen...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                X