Brc Smart - sekvent

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ABARTH
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2006
    • 364
    • Vršac,Banat,Vojvodin
    • SKALA 65

Brc Smart - sekvent

Dodje mi komsija neki dan i pohvali se da je kupio auto(polovnjak)Daewoo Lanos sa fabričkim plinom . Ali kaze nista ne svetli na prekidacu i nesme da proba na auto na plin.sad ja nastupam cim sam otvorio haubu vidim stvarno sekvent, BRC SMART (nepoznato ja samo landirenzo sljakam) al ajde komsija je jel.Kod akumulatora spazim malo kuciste za osigurac,ali bez osiguraca.Ubacim osigurac,i kresem auto,radi na benzinu,dodam gas,prebaci on na plin,al se ugasi.Tu sam proverio ima gasa u boci.Kad sam hteo ponovo da upalim auto,prvo je malko duze verlgao i upalio je opet na benzindodam jace gas i prebaci on opet na plin,auto radi samo ako stisnem pedalu gasa vise od polovine i to sa jednakom prekidima ,recimo kao kad se ukljuci na nekim modelima blokada posle 6000RPM.Mislim da dobija puno gasa .Sta da radim? Imali ko kakav softver za BRC?
    Moracu da slikam pa da postujem slike.gasni uredjaj je neki malecki ,na malom cetvrtastom railiju pise BRC SMART,iz njega idu 4 creva do dizni i dva creva do neke cetvrtaste kutije,sve u svemu meni je nepoznato.
    Al komsija zapeo pa to ti je.......
  • galileo5
    CBC Veteran
    • 31.03.2005
    • 131
    • Leskovac, South Serbi

Prvo probaj ocistiti sve filtere i tu kocku na kojoj pise BRC SMART, na njoj otvori onu stranu na kojoj dolazi crevo od reduktora i lepo ocisti. Na samom ulazu tog creva ima jedan mali filter koji se zna zapusiti. Zna se zapusiti i sama cev ispred gasnog ventila, gasni ventil, kao i kanal na samom ulazu u reduktor. Reduktor bi trebao biti skroz dole ispod filtera vazduha i akumulatora (uglavnom je tamo).
    Taj auto naj verovatnije dugo nije servisiran i vredi sve ocistiti pre bilo koje softverske intervencije.

U toj kocki nema problematicnih delova i slobodno je ocisti i pregledaj one male rupice kojih ima po dve za svaki cilindar, znaju se dobro zapusiti, a pogledaj i ispravnost creva koja idu do MAP senzora (on kod tih auta izgleda kao i onaj benzinski) iz njega idu dva creva, jedno u usisnu granu, a drugo u SMART distributer.

Comment

• ABARTH
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2006
      • 364
      • Vršac,Banat,Vojvodin
      • SKALA 65

Doterace ga komsa za neki dan pa cu probati,u svakom slucaju hvala.
      Pisem sta sam uradio

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

problem je u tom razvodniku plina na kome pise SMART,kad ga otvoris,videces 9 ventila, od cega samo jedan sa manjim otvorom rupe.Taj je za ler i verovatno da je propao, kod mene je to bio slucaj.Ja sam problem privremeno resio tako sto sam zatvorio onaj koji se poslednji otvara i prebasio ga na ler.Auto radi, ali sa problemima kad predje 4000rpm.Ako znas gde bi se mogao nabaviti kompletan SMART razvodnik, javi, meni su trazili od 220EUR pa navise, ali ja mislim da je to puno, a i auto mi radi, pa mi nije hitno.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

neki manual za BRC sequente..

Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
          X