Ugradnja plina?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ugradnja plina?

Hteo bih da ugradim plin ali ne znam da li auto ima plasticnu ili metalnu usisnu granu.Auto je Peugeot 206 (2005 god.) 54Kw 1400 kubika.Sta mislite o ugradnji plina u nov auto?Hvala
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Naravno da mislimo

Da li je plastična ili metalna grana zaista ne znam.

Što se tiče mog mišljenja stvar je vrlo jednostavna, ako pročitaš malo po ovom forumu samo će ti se kasti. U najskupljoj varijanti (nešto ispod 1000e) vratićeš te novce za 20-ak hiljada kilometar. U jeftinijioj (lamda kontrol sistem koji može na metalnu granu) 500e, otprilike duplo manje kilometara. Podrazumijeva se da to uradiš kvalitetno i kod pravih ljudi. Nažalost skoro svi ovdje prisutni ti mogu bezrezervno preporučiti jedino IvanaT i Doru (ne znači da nema i drugih koji vrijede). Što se tiče bezbjednosti ako je sve uredno gas je bezbjedniji od benzina.

Jedini problem je smanjenje prtljažnog prostora i eventualni problemi sa nepriznavanjem garancije od strane uvoznika.
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Svi (ili skoro svi) noviji automobili koji imaju ispostovane Euro-norme (mislim od Euro3 i bolje...) imaju plasticnu usisnu granu... Ako grijesim ispravice me neko...

U svakom slucaju, posto je to za nase uslove zaista nov auto, pretpostavljam da ces ga voziti bar jos 3 godine, sto ti i prag isplativosti najskuplje instalacije priblizava... Znaci, sa najskupljim sistemom najbolje radi, a u zavisnosti od godisnje predjenih kilometara ce ti se samo kazati nakon koliko vremena si "u zaradi"...

Provjeri samo kakva su pravila zbog garancije, i do kada ti vazi ista... Peugeot (bar na nekim trzistima) ima i nova vozila u cjenovniku sa ugradjenim plinom, sto znaci da se moze, samo moras provjeriti na koji nacin to uvoznik tumaci... Ili nakon isteka garantnog roka, udri...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ima plastičnu granu i mora sekvecijalni bez obzira i da ima granu od titanijuma ...
        Važi za sve buduće pitače u vezi ugradnje, počnite da razmišljate da savremeni automobil koji ima sijaset senzora i optimizacija da bi radio u ekološkoj zoni, malo trošio i sve ostalo, nije jednostavno (nemoguće je) svesti na najprostiji karburator na svetu a da ostane sve u funkciji kako je fabrika zamislila.
        To više nema veze sa vrstom grane, jednostavno takve motore ne možeš podesiti da rade kako treba i prijavljuju grešku. Neki odu u safe mod neki ne. neki upale trajno MIL lampicu neki privremeno.
        Ukratko, savremen motor = savreme uredjaj za plin...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
        X