Pre dva meseca sam kupio kupio novu z10 sa ugradjenim plinom pa evo mojih iskustava
Inace uredjaj koji je ugradjen je Landirenco ne znam detalje ne razumeme se bas u to
znam samo da je doplata za gasni uredjaj bila nesto ispod 1000 evra
Inace uredjaj bi trebao automatski da pali na benzin i automatski prebacuje na gas kad se steknu uslovi za to
Prvi problem je bio da se kazaljka na boci zaglavila pri prvom punjenju tako da je stalno pokazivao da je pun
Vec sam se cudio kako vec toliko km presao a sve lampice i dalje svetle
Tada je doslo do zvucnog signala (pistanja) da je boca prazna (odmah sam zano sta je u pitanju) i dalje sam nastavio da se vozim na benzin
Odmah sam otisao u servis i to su mi sredili (free jer imam garanciju na kako na auto tako i na gasni uredjaj 2 godine)
Sledecih 1000 km sve radi kao sat, sve dok nije zahladnelo
Tada su poceli problemi pri pocetnim kilometrima voznje (odnosno dok se motor ne zagreje) tipa gasenja auta cim se noga skloni sa gasa
Tako da sam pri paljenju iskljucivao gas i vozio na benzin dok temeratura motora ne dodje do pola i tada vracao na gas (rucno)
Onako po mom amaterskom misljenju problem je bio u tome da je racunar prerano prebacivao sa benzina na gas
Danas sam bio u servisu i promenuli su mi parametre kada da se prebaci na plin
sa 40 na 50 stepeni i sa 1600 na 2000 obrtaja
javicu vam kako se auto ponasa posle ove intervencije
Imam i jedno pitanje
Kako neki auti upale na benzin malo ga zageju i odmah mogu da voze na gas bez problema
a ja moram da predjem od 1-5 km (zavisi od temperature) da bi mi prebacio na gas?
Jos da kazem da je prosecna potrosnja za ovih 1700 km
6,3 l plina + 1,2 l benzina / 100 km
Pa me zanima sta mislite potrosnji?
Inace uredjaj koji je ugradjen je Landirenco ne znam detalje ne razumeme se bas u to
znam samo da je doplata za gasni uredjaj bila nesto ispod 1000 evra
Inace uredjaj bi trebao automatski da pali na benzin i automatski prebacuje na gas kad se steknu uslovi za to
Prvi problem je bio da se kazaljka na boci zaglavila pri prvom punjenju tako da je stalno pokazivao da je pun
Vec sam se cudio kako vec toliko km presao a sve lampice i dalje svetle
Tada je doslo do zvucnog signala (pistanja) da je boca prazna (odmah sam zano sta je u pitanju) i dalje sam nastavio da se vozim na benzin
Odmah sam otisao u servis i to su mi sredili (free jer imam garanciju na kako na auto tako i na gasni uredjaj 2 godine)
Sledecih 1000 km sve radi kao sat, sve dok nije zahladnelo
Tada su poceli problemi pri pocetnim kilometrima voznje (odnosno dok se motor ne zagreje) tipa gasenja auta cim se noga skloni sa gasa
Tako da sam pri paljenju iskljucivao gas i vozio na benzin dok temeratura motora ne dodje do pola i tada vracao na gas (rucno)
Onako po mom amaterskom misljenju problem je bio u tome da je racunar prerano prebacivao sa benzina na gas
Danas sam bio u servisu i promenuli su mi parametre kada da se prebaci na plin
sa 40 na 50 stepeni i sa 1600 na 2000 obrtaja
javicu vam kako se auto ponasa posle ove intervencije
Imam i jedno pitanje
Kako neki auti upale na benzin malo ga zageju i odmah mogu da voze na gas bez problema
a ja moram da predjem od 1-5 km (zavisi od temperature) da bi mi prebacio na gas?
Jos da kazem da je prosecna potrosnja za ovih 1700 km
6,3 l plina + 1,2 l benzina / 100 km
Pa me zanima sta mislite potrosnji?
Comment