Zastava 10 sa plinom 1.2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zastava 10 sa plinom 1.2

Pre dva meseca sam kupio kupio novu z10 sa ugradjenim plinom pa evo mojih iskustava
    Inace uredjaj koji je ugradjen je Landirenco ne znam detalje ne razumeme se bas u to
    znam samo da je doplata za gasni uredjaj bila nesto ispod 1000 evra
    Inace uredjaj bi trebao automatski da pali na benzin i automatski prebacuje na gas kad se steknu uslovi za to
    Prvi problem je bio da se kazaljka na boci zaglavila pri prvom punjenju tako da je stalno pokazivao da je pun
    Vec sam se cudio kako vec toliko km presao a sve lampice i dalje svetle
    Tada je doslo do zvucnog signala (pistanja) da je boca prazna (odmah sam zano sta je u pitanju) i dalje sam nastavio da se vozim na benzin
    Odmah sam otisao u servis i to su mi sredili (free jer imam garanciju na kako na auto tako i na gasni uredjaj 2 godine)
    Sledecih 1000 km sve radi kao sat, sve dok nije zahladnelo
    Tada su poceli problemi pri pocetnim kilometrima voznje (odnosno dok se motor ne zagreje) tipa gasenja auta cim se noga skloni sa gasa
    Tako da sam pri paljenju iskljucivao gas i vozio na benzin dok temeratura motora ne dodje do pola i tada vracao na gas (rucno)
    Onako po mom amaterskom misljenju problem je bio u tome da je racunar prerano prebacivao sa benzina na gas
    Danas sam bio u servisu i promenuli su mi parametre kada da se prebaci na plin
    sa 40 na 50 stepeni i sa 1600 na 2000 obrtaja
    javicu vam kako se auto ponasa posle ove intervencije

Imam i jedno pitanje
    Kako neki auti upale na benzin malo ga zageju i odmah mogu da voze na gas bez problema
    a ja moram da predjem od 1-5 km (zavisi od temperature) da bi mi prebacio na gas?

Jos da kazem da je prosecna potrosnja za ovih 1700 km
    6,3 l plina + 1,2 l benzina / 100 km
    Pa me zanima sta mislite potrosnji?
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Oni koji mogu odmah da prebace na plin nemaju temperaturni senzor pa ih ništa sem savesti ne sprečava da prebace na gas odmah.
    Kod tebe je stvar do podešavanja (problem koji si naveo) pa su ga verovatno sad tim dodatnim podešavanjem rešili.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Mogao si da ustedis nesto novca i da nemas problema. Kako to da ljudi uvek nadju forum prekasno?
      Proveri jos jednom potrosnju. Previse je mala. Morao bi da trosi dosta vise gasa. Kazu 20% vise od benzina ali izrazeno u kg a ne u litrima. Citaj forum. Ima zanimljivih stvari.

Comment

Na cemu da ustedim?
        Mala potrosnja? Pa je bi da bude jos manja : )

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Ma mislio je na to da premala (u odnosu na ocekivanu, i realnu za dobro nastiman auto) potrosnja obicno znaci presiromasnu smjesu gorivo-zrak, a to se nezdravo odrazava na motor, a kako ti je nov, dobro provjeri, da ne bude: Leleee...

Na kojem uzorku ti je radjena ta potrosnja ? Kada to dvoje saberes, ispadne da (pod pretpostavkom da je sistem sekvencijalni, i da trosi u gram isto plina kao benzina) ti auto trosi 7.5 litara benzina/100km...

Ako je to gradske voznje u BG, onda je i meni to malo premalo... Ako je to neka mjesavina sa bar 50% otvorene ceste, ili relativno tecne voznjem onda OK...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by djidja5
            Na cemu da ustedim?
            Mala potrosnja? Pa je bi da bude jos manja : )
            Onda si kupio prevelik upaljač

https.autogas.rs

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Jos malo pa Perpetum-mobile...

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Mislio sam da malo ustedis na ceni gasne instalacije. Mozda si mogao da dobijes bolje za manje para nego u Zastavi. Rece da ti je doplata za gas bila 1000 eura. To je malo previse za minimalisticku instalaciju kakva je njihova. Sad to vise nije ni vazno ali pripazi na potrosnju jer mi se cini mnogo mala (mozda ti je siromasna smesa) a to nije zdravo za motor nikako.

Comment

Originally posted by Dren
                  Ma mislio je na to da premala (u odnosu na ocekivanu, i realnu za dobro nastiman auto) potrosnja obicno znaci presiromasnu smjesu gorivo-zrak, a to se nezdravo odrazava na motor, a kako ti je nov, dobro provjeri, da ne bude: Leleee...

Na kojem uzorku ti je radjena ta potrosnja ? Kada to dvoje saberes, ispadne da (pod pretpostavkom da je sistem sekvencijalni, i da trosi u gram isto plina kao benzina) ti auto trosi 7.5 litara benzina/100km...

Ako je to gradske voznje u BG, onda je i meni to malo premalo... Ako je to neka mjesavina sa bar 50% otvorene ceste, ili relativno tecne voznjem onda OK...
                  Za auto od 60 konja, malo?
                  Auto je presao 1700 km i to su dosadasnji rezultati
                  Ja nisam iz BG
                  Vozen je po SO i NS i na relaciji izmedju

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Re: Zastava 10 sa plinom 1.2

Tada su poceli problemi pri pocetnim kilometrima voznje (odnosno dok se motor ne zagreje) tipa gasenja auta cim se noga skloni sa gasa
                    Tako da sam pri paljenju iskljucivao gas i vozio na benzin dok temeratura motora ne dodje do pola i tada vracao na gas (rucno)
                    Onako po mom amaterskom misljenju problem je bio u tome da je racunar prerano prebacivao sa benzina na gas

Kanda mi se čini da će ti se potrošnja povećati a ovi problemi nestati kad se sve to lepo naštelba Da li se pali neka lampica na instrument tabli dok motor radi?

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Djidja,
                      Stavi tamo u svoj gender odakle si jer ovaj forum nije isto sto i pojedine lude chat mreze gde se ne zna ko pije a ko placa. Mesto odakle je to dosta govori o pristupacnosti servisima, prodavnicama i slicno. Sve u svemu jako je korisno da svi to znaju i nema nikakve veze sa privatnoscu. Ionako se mnogi clanovi foruma znaju licno i druze se i saradjuju na razne nacine.

Comment

Re: Zastava 10 sa plinom 1.2

Originally posted by Dora

Kanda mi se čini da će ti se potrošnja povećati a ovi problemi nestati kad se sve to lepo naštelba Da li se pali neka lampica na instrument tabli dok motor radi?
                        Ne pali se nikakva lampica

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Od izvora dva putica....
                          Jedan putic vodi u malo vecu potrosnju i nestanak svih problema (i sadasnjih i buducih)
                          Drugi putic vodi ka ignoraciji situacije i propracen je nadanjem u srecne zavrsetke koji imaju slicne sanse kao 7ica na lotto-u
                          Da sam ja ti, slikao bih svoje cedo, postavio slike i pustio strucanjake (sami ce se prepoznati ) da ti kazu sta i kako, eventualno, treba da doteras u red. A i mi laici volimo da pametujemo
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

Taj motor Fiatov od 1200ccm i 60KS,je vise puta od strane vozaca fiat punta pohvaljen i predstavljen kao izuzetno mali potrosac..mislim da ima par forumasa koji su vise puta rekli da im trosi oko 8 litara gasa po gradu...tako da ova potrosnja je otprilike to..mozda da se pojaca za 1 litar gasa po gradu,a mozda i ne(strucan autogas majstor sa odgovarajucom opremom i senzorima bi to lako ustanovio)... u svakom slucaju kada bi i povecao potrosnju gasa(obogatio smesu) automatski bi i smanjio potrebu za benzinom(ranije bi prebacio sa benzina na gas)..tako da nema sta da izgubi...
                            dobar je taj fiatov motor sa 8 ventila....
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Mozda je taj odeljak za gas u Zastavi takodje opremljen za "naucno" podesavanje. Ako neko nesto o tome zna (video je kako rade) neka nam kaze da znamo i mi. Za jednu fabriku takva oprema normalno nije nedostizna. Ljudi su sumnjicavi u vezi Zastave zbog dugogodisnje tradicije da prodaju nedovrsena vozila. Ne mora da znaci da je bas uvek tako. Dajmo im sansu dok se ne potvrdi (ako se potvrdi) suprotno. Jos uvek je to novo i ima malo iskustva sa takvim automobilima.

Comment

Working...
                              X