Nekako sam sve blizi ugradnji gasa. Posto imam noviji auto Pezo 1.6 16V 2003 godiste jasno mi je da cu morati da ugradim neki sekvent sistem (istu dilemu kao i ja ima komsija sa Astrom 1.6 16v 2004 godiste). Naravno dilema je koji. Pre nego sto sam prelistao ovaj forum mislio sam da je to sasvim sve jedno, medjuti ispade da ipak bas i nije.Eto citao sam sta su Dora i Ivan pisali o tim jeftinim sekventima i ko sto rece Ivan za euro 3 i 4 mora ipak ozbiljnija varijanta, sto sam ja procitao kao Landirenzo, Lovato ili BRC. Sta preporucujete od ovoga? Znam da vi koji ugradjujete BRC necete da reklamirate Lovato (i obratno) ali posto je ovo forum gde treba da se razmenjuju iskustva i pomazemo jedni druge, voleo bih da iskreno kazete sta kod kog valja a sta ne. Samo ne bih voleo da svaki cas trcim kod majstora na stelovanje, kao sto vidim da dosta ljudi radi jer smatraju da "to mora tako ako se vozis na gas...".
Sta ugraditi - sistem sa sekvencijalnim ubrizgavanjem gasa?
Collapse
X
-
Re: Sta ugraditi - sistem sa sekvencijalnim ubrizgavanjem gasa?
Prelistaj malo vise forum, samo ce ti se reci. Ja bih isao u svakom slucaju na sequent jer razlika prema sistemima sa Lambda kontrolom nije vise tako velika. Naravno, biraj solidnog majstora i nema trckanja i dostelavanja.Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010
-
-
Ovo sam isto par puta napisao, ne postoji savršen uredjaj. Nek ije dobar za neki auto a neki za drugi auto. Mjastorov posao je da zna šta i kako treba, tvoj posao je da odabereš majstora.
BRC ovde niko ne ugradjuje, mislim ne piše, bar ne koliko ja znam. Lovato takodje niko ne ugradjuej u poslednje vreme jer je imao problema sa diznama i našim gasom, previše prljav. Tako da što se toga tiče nema rata niti neobjavljivanja.
Ne postoji najbolji uredjaj, postoji samo najgori a o njima nećemo raspravljati sem kad se neko zezne. Postoje samo dobri i loši majstori.
U prevodu tvoje pitanje glasi " koliki je svemir?"
Comment
-
-
Originally posted by DoraLovato takodje niko ne ugradjuej u poslednje vreme jer je imao problema sa diznama i našim gasom, previše prljav.
Usput, sto vise citam forum, vise stvari saznajem. Sta mislis, da li je za moj auto potreban FlashLube kit? Nisam neki sportski vozac, ali ove guzve u saobracaju su mislim pogubnije po motor nego da ga vozim na trkama.
Comment
-
-
Nije potreban FlashLube kit, a sto se tice uredjaja biraj izmedju LandiRenza i e-g@sa. To su po mom iskustvu jedini uredjaj koji nemaju reklamaciju!!! Od Lovatovog i BRCovog sekvencijalnog sistema odustani u startu!
Comment
-
-
Video sam ugradnju jednog Landirenzo omegas i kvalitetno izgleda uredjaj.Moram samo da postavim jedno potpitanje a vezano za ubusavanje dizni u granu.Da li se grana obavezno skida svuda a ako ne,kako se sprecava propadanje opiljaka od plastike ili aluminijuma u motor?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Ne skida se svuda, a sto se tice opiljaka, malo paznje i "zamascena" burgija pomazu da opiljci ne udju u usisnu granu, a samim tim ni u motor.
Comment
-
-
Au ljudi sludeste me totalno. Ako Landirenzo stvarno tako cekica, odustajem od njega o'ma, ako ista valja kod Pezoa je to sto je ekstra tih, da sam 'teo dizel kupio bih ga u startu umesto benzinca. A sta tacno znaci to sto e-g@s nema mapu, jel slabije ide na gas ili ...
Znaci rekapitulacija
1. Lovato - ne odgovara mu nas gas
2. Landirenzo- bucne dizne
3. E-g@s - nema mapu???
4. BRC - ne valja jer ...?
Znaci ako neko zna sto BRC ne valja nek napise.
A kako stoji situacija sa sistemom Zavoli, vidim da neki i njega ugradjuju?
Comment
-
-
Koliki je svemirCilj i jeste da te sludu namrtvo
Na osnovu kojih trikova ćeš se ti odlučiti za neki uredjaj, zato što majstori kažu da je dobar ili loš?
Znači ipak ćeš kad tad morati nekom majstoru da ukažeš poverenje, prema tome bolje pre nego kasnije
Zavoli se ugradjuje i dobar je. Landi Renzo ima dve vrste dizni jedne čekićaljke a druge nisu. Te što nisu su iste te koje je imao Lovato pa mi se baš ne svidjaju jako. Daju garanciju dve godine što je dobro.
I tako u baskrajuuuu
Comment
-
-
a ja sam cuo da se prilikom oscilovanja solenoida u odredjenim dizama stvaraju magnetni talasi, koji u interferenciji sa bluetoothom mobilnih telefona koji se nalaze u precniku 10.54 m stvaraju opasne vibracije sa trecim harmonikom koji moze izazvati aritmiju srca i pojacano lucenje endokrinih zlezda
sala mala, samo da i ja unesem jos malo zabune
svakako najbitniji je majstor i garancija koju daje, a to da li ima mapu il bas i nema ti nije toliko ni bitno...samo da radi kako treba, sto ti upravo garantuje renome majstora koga izaberes. uzmes ponude od par proverenih majstora (tema iskustvo sa gas serviserima) i prelomis, nema tu za tebe kao korisnika prevelike filozofije, niti treba da bude, majstor je taj koji treba da to sve slozi i spakuje. dzaba ti i najbolji uredjaj ako nije dobro konfigurisan i ugradjen...http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
Dora.
Dali su to ovi matrix injectori kojim se koristio Lovato i neki ostali.
Dali je itko pokušao direktno dobiti ove injektore.
Comment
-
-
Ne, ovo su dobri matrixi, oni prethodni su sliчni.... Црни али унутра нису исти принцип. Ебем ти тастатуру (мени)
Comment
-
Comment