Plin u A8 4.2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AreOut
    CBC Senator XXL
    • 22.07.2006
    • 590
    • Zabjelo

Originally posted by Laki 55
    Kupis A-8 i stavis plin!? Kupis onda lepo neki manji autic i vozikas se ,a mi smo ti Srbi cudo. Ku***mo se kako imamo ,a u stvari nema pas zasta da nas ujede.
    Cuo sam pricu da je neki lik stavljao plin u Mercedesa C 36AMG ,pa mislim da su se i Dajmler i Benz okretali u grobu !
    Ovo ti je smijesno?! Prije jedno godinu i po dana oko 9 ujutru budi me tako umilan zvuk IMTlike dizelasa, ja gledam kod komsije a ono dosao mu gastarbajter sa ... C30 CDI AMG.

Pisam se u AMG.
    http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Tacno je da stedi automobil koji ima ugradjen gas ,ali ako vec hoces da stedis onda kupis auto za koji fabrika kaze da moze plin!
      Za A8 bilo koga pitaj u Porscheu da stavis plin mislim da ce ljudi umreti od smeha ,a razlog je zato sto taj auto kupuju ljudi koji imaju para ,da li ovako ili onako zaradjene to je nebitno jer ja ako kradem ,pljackam...mene uopste neinteresuje stednja ,a opet ako sam te pare zaradio a pritom hocu da stedim sigurno necu kupiti auto od 4-5000ccm3 i placati registraciju 1000eur.
      E u tome je fora ako stedis onda stvarno stedi ,a ne stedim polovicno!
      Mislim da ce se mnogo ljudi sloziti samnom da AUDI A-8 4.2quttro jednostavno nije vozilo za PLIN!
      Ja se izvinjavam Dori i Ivanu T sto ovako pricam o njihovom poslu ali ovo je moje licno misljenje,a iskreno i mnogo ,mnogo drugih ljudi!
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

E, narode svasta s vama, uvek je lepo imati max performanse s min para. Zar tome ne tezimo svi ?! I ekologija nije zanemarljiva.
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• AreOut
          CBC Senator XXL
          • 22.07.2006
          • 590
          • Zabjelo

Laki nemoj pogresno da me shvatis ali pricas gluposti... A8 slon BMW sedmica bas i jesu vozila za plin jer to dodatne tezine i ne osjecaju a potrosnja (u parama) drasticno pada, a i cijena polovnog vozila se poveca u prosjeku bar za pola koliko taj plin kosta. A to da ga fabrika nije predvidjela je glupost, ja se slazem da na BMW M i na Audi S jeste greota staviti plin jer su to manjevise sportska vozila i samom ugradnjom boce im se pomjera balans a i masine su visokoturazne tako da se slazem da plin za njih nije. Ali za obican BMW Audi Merc ne vidim zasto ne, kad stavljaju traktore od motora zasto ne i plin koji je deset puta cistiji i tisi.
          http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by Laki 55
            Mislim da ce se mnogo ljudi sloziti samnom da AUDI A-8 4.2quttro jednostavno nije vozilo za PLIN!
            Ja se izvinjavam Dori i Ivanu T sto ovako pricam o njihovom poslu ali ovo je moje licno misljenje,a iskreno i mnogo ,mnogo drugih ljudi!
            Nema zašto da se izvinjavaš, niko od nas neće propsti ako BAŠ u taj Audi ne ugradi gas ili neki drugi "Audi"... Što se ovog tiče svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam o želim da naglasim da BAŠ taj Audi uštedi vlasniku minimum 9000 evra na 100.000 Km. One sa pištoljem sam eliminisao odmah jer ih bole uvo mada u praksi uopšte nije tako ali ovi drugi ne bi možda imali 50000 evra da kupe auto da verovatno nemaju naviku razmišljanja gde i zašto troše pare...
            To što mi ovde ostvarujemo dečački san i kupimo takav auto iako nemamo potrebe ni statusno ni moći novčano je druga stvar, pa onda ide i ono e sad jajara pa ću ugradim plin u takav auto... Nije tako. Plus što se tamo negde tačno zna ko vozi takav auto.

Ja se prvi ne pridržavam ovoga bar ne u nekim vidovima života ali oko kola nemam neke predrasude ili idolopoklonstvo, to je samo stroj koji mi služi za od tačke A do tačke B ili za uživanje u vožnji. Po bilo kom osnovu da ga vozim nikad mi neće smetati da to bude duplo jeftinija vožnja....
            No svako ima svoj način i izbor...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Pa dobro ,mislim svako radi ono sta zeli i hoce da li se to nekome svidja ili ne ,to nekoga koji je nesto namerio uopste ne zanima jer on smatra da bi tako trebalo.
              O.k. tema se uzdrmala pa necemo vise da dizemo prasinu!
              Pozz ,ali u svakom slucaju hvala na razmeni misljenja.

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Ja mislim da su ti glomazni automobili bas kao rodjeni za gas. Tu mislim na RR, Bentley, a sto da ne i A8. Takodje su za to zgodni SUV koji se najvise voze po normalnom putu. Pravim terencima mozda dodatna tezina boce moze da pokvari performanse na terenu pa su manje zgodni za to a i zbog tocenja gasa. Mozda je za njih dizel bas najbolji upravo sto ga svuda ima kao goriva. Ja sam najvise protiv gasa u malom lakom autu ili malom lakom brzom prosportskom autu jos vise zbog tezine koja ubija sve. Nadam se da iz poredjenja kapirate moju licnu logiku. Tehnicki i ekonomski rezoni su vec navedeni u predhodniim postovima. Zbog sarenog kvaliteta goriva na Balkanu jos vise je pozeljno da se vozi na gas. Pitam se samo po kom to putu moze da se vozi normalno jedan A8 za sta je uglavnom napravljen. Po onim rupama? Mozda, ali sporo, inace nista od komfora a on bas najvise ucestvuje u ukupnoj ceni vozila.

Comment

• Austin
                  CBC Senator XXL
                  • 03.06.2006
                  • 364
                  • Novi Sad, 45°15'14.67"N, 19°50'58.96"E

Ako moze automobil koji kosta nov 153000 britanskih funti da se kupi sa fabricki ugradjenim LPG-om, ne vidim zbog cega se to isto ne bi uradilo sa jednim polovnim Audijem A8. Obratite paznju na link!
                  It floats on fluid

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

laki koliko vidim iz tvog potpisa vozis zastavino vozilo ?
                    ovo je vrlo simptomaticno da ljudi sa yugicima i kecevima uvek znaju sta treba za audije, mecke bmw.. . i te price "ma gde plin u audi..."
                    kad jednog dana budes imao neki takav auto, onda ces videti koliko si sad u zabludi...al dobro jos si mlad i zelen...
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Čiča
                      CBC Senator XXL
                      • 14.12.2005
                      • 1621
                      • Beograd, Vidikovac

Svestan sam da ce ovaj post veoma verovatno biti izbrisan a ja opomenut, ali ne mogu vise da se ne umesam.

Ljudi svlih profila su ode i iz raznih razloga na ovom forumu. Neki da nauce, neki da poduce, neki da utucaju vreme, neki da se "isparazne", neki da kontriraju ....

Ono sto mi nije jasno, je zasto neko ima potrebu da na post Laki 55 odgovara

"ovo je vrlo simptomaticno da ljudi sa yugicima i kecevima uvek znaju sta treba za audije"

a ne retko se srecu postovi "tvoj broj postova je xx a moj je xxx, pa ti to ne daje za pravo da..."

Ovom prilikom niti branim clana "laki 55" niti napadam "ale944", samo se pitam ako se ne slazes sa necijim misljenjem onda mu se obrati na pp, jer iz tvog komentara moze da se prouzrokuje bujica ili lavina postova, koji nemaju veze za temom "plin u audi A8 4.2"

Posto je ovo forum gde uglavnom bitisu ljudi iz Srbije (molim sve ostale da mi ne zamere), mozda bi trebalo otvoriti sobu Prepucavanje, pa lepo citiras post i koji ti smeta i oplevis po onome citi ti se post nije svideo.

Drugo resenje je da svi pre pristupanja na forum prodjemo pshijatriski test. (tesko izvodljivo)

Svako ima pravo na svoje misljenje, ali ga ne mozes izvrgavati ruglu zato sto je tvoj veci, zato sto si ti imucniji, zato sto vozis bolji auto ili imas bolji posao ili si doktor nauka iz oblasti nuklearne fizike.

Ko nije shvatio poentu, ovo je apel da forum ostane prijateljska sredina, a ako ti nesto ili neko licno smeta ja i ostali to ne moramo i ne zelimo da gledamo, koristi opciju pp, e a tamo mozes da pises sta god hoces
                      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Alle ,vidis vozim zastavin auto jer za njega imam para ako treba i generalnu da mu radim(mada nema potrebe posto je nov) ,a ne da kupim neki za koji necu imati ni plocice da mu zamenim ali cu makar da budem mangup! Ja necu ugraditi plin ni u jednom mom autu osim ako ga nekupim sa pomenutim pa taman bio i A8 ,ali kad kupim A8 onda cu imati i para da sipam benzin. A posto si ti ili Vi ,kako god ,ovde "najstariji" trebao bi da imas makar malo bolji nastup i objasnis nama "klincima" koji auto je najbolji!
                        Lepo je gore Bond napisao...!

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Jedini razlog zasto ja konkretno u X5 4.8is ne ugradim plin jeste neprakticnost, odnosno cinjenica da nema dovoljno mesta u gepeku za ugradnju dovoljno velike boce da imam autonomiju vecu od 200km, a da ostane neka smislena velicina prtljaznika koji mi je neophodan. Toro boca je takodje mala.

Argument da "ko ima za takav auto ima i za gorivo" je toliko nebulozan da nema veze sa mozgom. Zasto svi misle da je LPG pogon "privilegija" slabijih i nizih klasa vozila? Ili da je neko stipsa, seljak, "Srbin" ako u auto kao moj, na primer, ugradi plin? Zasto svi misle da su ljudi koji sebi mogu da priuste bolji auto OVCE, pa da placaju za pogonsko gorivo 2x vise nego svi ostali koji masovno koriste TNG? Treba li iz nekog pomodarstva da izbegavam TNG zato sto je, eto, sramota staviti TNG na X5? Kakav je to argument? Odbijanje da se koristi TNG na takvom autu zato sto "ako imas para za taj auto imas i za gorivo" je cisto pomodarstvo i arogancija - znaci li to da je u ovoj zemlji odjednom i izbor pogonskog goriva postao STATUSNI SIMBOL??? Ovakav argument mogu da ga iznesu samo ljudi koji kola ne kupuju i ne razvrstavaju zbog korisnosti i uzivanja u njima, vec zavisti koju ce taj auto izazvati kod nekog drugog - a niko ne bi zeleo da mu se taj neko drugi smeje jer ima plin, jel, kakva bi on onda faca bio...?

Osim toga, gospodo, za 50 godina nafte vise nece biti, sta cemo onda? Da li ce onda sramota biti da se koristi etanol umesto benzina? Iskreno, da postoji infrastruktura razvijena kao za benzin, ne bih imao apsolutno nikakvih problema da se umesto na benzin vozim na TNG, CNG, etanol, kravlja govanca, sta god - ne vidim zasto bih bio ovca i foliranja radi placao gorivo 2x skuplje, ako vec imam izbor?

Molim da mi neko izracuna za koliko bi se otplatila investicija ugradnje TNG-a na auto koji trosi prosecno 20l benzina i prelazi godisnje najmanje 50.000km?
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Na nulu bi se sveo za svega 5,6 meseci....a posle bi godisnje ili na svakih 50k stedeo 5hiljada eura...neka bude 4hiljade.

To licno za tebe znaci da bi posle ovih 2,3 godine koliko vozis X5 imao viska 10-15 hiljada eura da spucas u tjuning
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by M-power
                              To licno za tebe znaci da bi posle ovih 2,3 godine koliko vozis X5 imao viska 10-15 hiljada eura da spucas u tjuning
                              Jesi zdrav, onda treba sto godina da čitamo sve ispočetka
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Pa treba li reci jos nesto onda?
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X