Ugraditi plin u "SKUP" auto da ili ne???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AreOut
    CBC Senator XXL
    • 22.07.2006
    • 590
    • Zabjelo

300 km/h da da... mora da je neki mnogo dobar plin tamo
    http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Pod uslovom da mi se ne gadi gas nabavio bih automobil isključivo opremljen pogonom na gas.
      Možemo mi da pričamo šta hoćemo, ali niko od nas ne bi gas ni pomenuo da nije onoga "dva puta jeftinije gorivo"!
      Video bih koliko bi ostalo zakletih plinaša kada bi se cena gasa izjednačila ili bila tu negde oko benzina ili čak dizela!
      Pišite samo iskrene odgovore!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ebote... Tetak, onim crnogorcima kad se rode stave livor pod jastuk... Tebi mora da su stavili flašicu benzina
        Pa cela tema je zasnovana na isplativosti i snobizmu... Naravno da ga niko ne bi jako voleo kad ne bi bilo ekonomskog elementa.
        Naravno da je snobovski odbijati duplo jeftiniju vožnju jer to kvari imidž...
        Naravno da svako ima svoj izbor...
        Naravno da taj izbor može obrazložiti bilo čime čak i jednostavnim eto tako....

@AreOut
        Donesi jedan na ugradnju i ja ću ti dokazati da to čudo ide 300 na sat i na plin. Ako se oba ne useremo negde oko 250....
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• AreOut
          CBC Senator XXL
          • 22.07.2006
          • 590
          • Zabjelo

Taj auto ne ide preko 280 (pravih) ni na benzin, a ne znam da li mu bas toliko laze kazaljka, mada je to VW/Audi(vid ba dvojka dizel ide 170 a trosi 5 kila na 130) tako da nije iskljuceno.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Zavisi za koje tržište taj auto ima blokadu na 250, mislio sam da nešto drugo zboriš pa sam onako napisao
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ali niko od nas ne bi gas ni pomenuo da nije onoga "dva puta jeftinije gorivo"!
              tetak, bas sam zeleo da posebno naglasim.
              u svetu je ekologija skupa kao investicija i skuplje je (na kraci rok) gorivo- upotreba ali i pored toga najbogatiji svesrdno rade da plate vise da bi bili u trendu, u duhu ekologije.

da budem jasniji,
              eko auto je (novi) skuplji od benzinca ili dizela, solarno grejanje je skuplje od uglja, jedrenjak jahta je skuplja od motornog pogona, vetro generator je skuplji od benzinskog agregata, itd itd.

ali uvek je to skuplje pozdravljeno u drustvu i vise se ceni takvo opredeljenje od neekoloskog ma koja da je oblast u pitanju.

pricam o razvijenom svetu i razvijenoj svesti na temu energetike.
              cak i Americi koja je na repu dogadjaja generalno po percepciji , danas se probija ekologija u velikom stilu i postala je hit, sto bi rekli in tema.

auto na benzin, dizel koji je po sebi jeftiniji pa otpada prica da se vozi na gas iskljucivo radi nize cene.
              dizel je jeftiniji nego gas pri upotrebi, barem pri sadasnjem odnosu cena.
              cak i pri ovako visokim nametima/ porezima na dizel.

ja jos nisam cuo da je neko kupio dizel vozilo zbog ekoloskih prednosti

ako bi se ja pitao, niti LPG nije dovoljno dobar, najbolja je voda ili sunce ili vazduh/azot ako se smisli metod kako da se pretvori energija dovoljno efikasno.

naravno odnos dobiveno ulozeno je i u energetici visoko na listi pri opredeljenju, pa tako i LPG ima svoje mesto kao opcija
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Ako bi se strogo bavili ekologijom i to nam zaista bilo prioritet, najbolje bi bilo da sve automobile bacimo na reciklažu i da odmah predjemo na solarnu energiju=struju, hidrogen,bicikle i slične alternative.
                Sve ostalo je upravo kako kažeš "trend","moda", a ja kažem "zamazivanje očiju" u cilju smirivanja savesti zbog sve veće zagadjenosti u svetu i uvaljivanja potrošačima novih i "veoma potrebnih" proizvoda novih tehnologija!

Comment

• JNC
                  CBC Senator XXL
                  • 19.12.2006
                  • 1332
                  • Beograd

hmm, pa ja sam mislio da se bavimo cisto ekonomskom stranom, zato ovde ljudi i ugradjuju plin, za ekologiju se niko nebrine, da se brine nebi bacali djubre i praznili piksle kroz prozor. A neda bi stavio na S8 ili A8 plin, nego bi ga prebacio na vazduh da moze i da je jeftinija voznja(ekologija je samo bonus )

Comment

• karazoki
                    CBC Veteran
                    • 25.08.2005
                    • 157
                    • Krusevac

Izgleda da u naslovu teme fali jrdna rec.Ugraditi plin u "SKUP" auto u Srbiji da ili ne. E to je vec druga prica.
                    Glumac kupi kola i da zadji dinar i onda ... mucak ih kad bi moglo da ide na vodu

Comment

• AreOut
                      CBC Senator XXL
                      • 22.07.2006
                      • 590
                      • Zabjelo

Originally posted by brick
                      dizel je jeftiniji nego gas pri upotrebi, barem pri sadasnjem odnosu cena.
                      cak i pri ovako visokim nametima/ porezima na dizel.
                      Kako si to izracunao?! Mislim da bi valjalo da se uzmu isti modeli slicne snage i da je tu plin definitivno u prednosti, pogotovo na otvorenom. Kroz grad benzinci trose dosta vise od dizelasa i tu su skoro jednaki ali na otvorenom plin je bas isplativiji.

Comment

• SALE
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2005
                        • 841
                        • Banovo Brdo

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Kao što se iz priloženog i vidi ja sam ovu našu jednačinu rešio sa turbo dizel opcijom i jako sam zadovoljan!

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Ja vozim obe opcije.... i obema sam zadovoljan....
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• nikolapanic
                              CBC Senator XXL
                              • 16.10.2005
                              • 657
                              • Petrovac

Ako bi se strogo bavili ekologijom i to nam zaista bilo prioritet, najbolje bi bilo da sve automobile bacimo na reciklažu i da odmah predjemo na solarnu energiju=struju, hidrogen,bicikle i slične alternative.
                              Sve ostalo je upravo kako kažeš "trend","moda", a ja kažem "zamazivanje očiju" u cilju smirivanja savesti zbog sve veće zagadjenosti u svetu i uvaljivanja potrošačima novih i "veoma potrebnih" proizvoda novih tehnologija!
                              Svajcarci su vrlo interesantno resili ovo-kroz porez pa po dzepu.Kod njih postoji fora da neke stvari koje kupujes u toku godine,na kraju odbijaju od poreza,tj.za toliko se umanjuje osnovica za porez.Ranije je to bilo i kada covek kupi gume za auto ali vise nema.Sada odbijaju gume za bicikl a za auto ne jer ako menjas gume na autu,vise se vozis a samim tim i vise zagadjujes okolinu.
                              Ugraditi plin u Srbiji jeste isplativo ali sigurno i ekoloski ispravno.Zamislite kada bi samo u BG-u 70% vozila bilo na TNG.Onda ne bi dolazilo do ekoloske opasnosti kao pre neko vreme.
                              Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Pa u BG-u i jeste 70% putnickih automobila na plin.... Samo je mnogo automobila, kamiona i autobusa, a ovi veci su mnooooogo veci zagadjivaci. Trebali bi javni prevoz prebaciti na plin, to je fora. I lupiti porez na sve Golfove dvojke na naftu i slicne krsine... Eko test, kao svuda u svetu!!
                                Kakav off...
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X