Par pitanja u vezi ugradnje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sasa13
    CBC Veteran
    • 25.09.2006
    • 136
    • Beograd

Par pitanja u vezi ugradnje

U pitanju je pezo 206, rezerni tocak se montira ispod auta, da li je tu bezbedno postaviti bocu i da li tako nesto moze da prodje atest?
    Motor je euro 2 (jedna sonda) 44kw, 4 benzinske brizgaljke...
    Pitanje koji uredjaj i koliko para to moze da kosta, znam da mora ubrizgavanje zbog plasticne usisne grane...
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Naravno da moze, i postoje boce koje su bas namijenjene za montazu s donje strane gepeka...

Kod tebe mora ici ubrizgavanje plina za svaki cilindar pojedinacno, kao sto znas, zbog plasticne usisne grane, tj. modernog motora...

Koliko sam ja upoznat sa cijenama u okolini, taj sex bi trebao da te kosta do max. 1000 EUR, posto se radi o 4-cilindrasu... Mozda i malo jeftinije...

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Moze naravno... Ne bi bio ni prvi ni poslednji... Samo ce te kostati pomenutih oko 1000 heroja, ali ni to nije tako strasno, dobijes vrhunski uredjaj i znas da valja, a isplatice ti se za izvesno vreme i kroz potrosnju i kroz troskove odrzavanja...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sasa13
        CBC Veteran
        • 25.09.2006
        • 136
        • Beograd

A kako bi ja mogao da vidim stanje gasa u boci posto bi merac gasa bio ispod kola?

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

A sta mislis da svi vire po gepecima i dizu tepihe (voi koji imaju toro boce)?! Postoji davac nivoa plina u boci, koji se montira na plovak i imas pokazivac u kabini koji ti kaze koliko je ostalo... To kosta oko 10-20 eur, cini mi se...
          Ja imam bojler u gepeku (klasicnu okriglu bocu) i mogu da vidim koliko ima plina kad otvaram gepek, ali mi ne pada na pamet, pogotovo da pipam zadnja vrata ovako prljava....

Ma, osmislio narod sve, nista se ti ne sekiraj, samo spremi heroje, odaberi servis, ugradi i uzivaj... Jos ti je i lepse, ostaje ti gepek nepipnut, bas onakav kakav je i bio...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sasa13
            CBC Veteran
            • 25.09.2006
            • 136
            • Beograd

Kod mene je tocak ispod auta (kod zadnjeg lonca) a pod gepeka je ravan kad podignes tepih, zato pitam da li moze da se tu ugradi toro boca, jer se ona nalazi sa spoljne strane kabine...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Tehnički je izvodljivo jer postoje boce koje se montiraju ispod vozila sa pripadajućim ventilima. pokazivač u kabini rešava stvar zavirivanja koliko ima goriva. Za atest su šareni zahtevi ali može da prodje.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Uzmi meru pa idi na site nekog proizvodjaca boca pa nadji neku pogodnu torusnu ako ima koja bi eventualno mogla tu da pase (na mesto rezervnog tocka). Imas prilicno mali auto pa zaista treba sto puta pogledati sta realno moze od boca da stane. U principu bi moglo, ali. Vidjao sam na Berlingu recimo.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Kad moze bojler ispod Lade Nive, moze i ovo... Ako treba, zavari neku "zastitnu" limcinu...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                  X